15.10.13

Ο καθηγητής μας Γιώργος Κατρούγκαλος προκαλεί νευρικό κλονισμό στο πάνελ του Πρετεντέρη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Συνταγματολόγος και καθηγητής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Γιώργος Κατρούγκαλος αποδομεί την θεωρία «καταδικάζουμε τη βία απ’ όπου κι αν προέρχεται», με το πάνελ των «αντιφασιστών» του Γιάννη Πρετεντέρη να βρίσκεται στα όρια του νευρικού κλονισμού.
Ο καθηγητής, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά στην Κομοτηνή, υποστήριξε ότι θα πρέπει να γίνει διαφοροποίηση των μορφών βίας και ότι είναι πολύ πιο επικίνδυνη και καταδικαστέα η βία στην περίπτωση της στυγνής δολοφονίας του Παύλου Φύσα, από ένα γιαούρτωμα πολιτικού και από τα επεισόδια που θα προκληθούν σε μια μαχητική πορεία. Δείτε το βίντεο με την συζήτηση που εκτραχύνθηκε στην «Ανατροπή»!

21 σχόλια:

  1. Ανώνυμος16/10/13 02:04

    Σάικο με τα όλα του ο τύπος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος16/10/13 08:21

    Εκτέθηκε με την αρλουμπολογία του που εξυπηρετεί μικροκομματικά οφέλη της στιγμής για τον ΣΥΡΙΖΑ, και εσείς τον ... εκθειάζετε;;; Την ίδια αγωγή λογικά παίρνετε, δεν εξηγείται αλλιώς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος16/10/13 09:40

    Ο Τσακ Νόρις λύγισε μπροστά στα επιχειρήματα του Κατρούγκαλου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος16/10/13 10:24

    Απ' το πρωί προσπαθώ να καταλάβω γιατί ασχολείται τόσος κόσμος με κάποιον Κατρούγκαλο.

    Αν και οι χειροτερες περιπτωσεις Κνιτων ..ειναι ολες οι περιπτωσεις Κνιτων, ακούω από κάποιους ότι στη νομική το παρατσούκλι του ήταν Κατρουγκαλωφ οπότε συμπερασματικά ανήκει στις χειρότερες περιπτώσεις κνιτών που είναι αυτοί που δεν κατάλαβαν τίποτε μετά το 1989.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος16/10/13 10:25

    ΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΥΟΥΟΥΟΥΥΟΥΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ΦΙΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΟΟΥΟΥΥΟΥ!!!!!!!!!!!!!!!!!! Φσσσσσττττττ!!!!! ΜΠΟΥΜ!!!!!!!!! ΜΠΑΜ!!!!!!!!!!!!!!! ΚράΟΥΥΥΥ!!! Φσίουυυ!!! ΚΡΑΑΑΑΤΣΣΣΣΣΣΣ !!!!!!!

    (Ασκω τα κατα Κατρουγκαλον δημοκρατικα μου δικαιωματα).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/10/13 10:54

      Μαλάκα .... τόσο ξέρεις ..... τόσο μπορείς να καταλάβεις.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/10/13 10:57

      Θα μπορούσες να παραθέσεις κάποιο επιχείρημα?
      Αυτό που γράφεις μάλλον το εγκεφαλαιογράφημα σου θα΄ναι.

      Διαγραφή
  6. Πόσο πονάει ο Κατρούγκαλος...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος16/10/13 11:52

      Ναι όσο και ο Μπαρουφάκης τόσο και ο Καρούμπαλος.Γιαυτό χαρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ με τέτοια νούμερα την εξουσία στον εθνικιστή Σαμαρά και τον τυχοδιώκτη Βενιζέλο.

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος16/10/13 12:41

      Δεν υπήρχαν δημοσκοπήσεις στη Γερμανία του 1938 αλλά, με δεδομένο τον διάχυτο αντισημιτισμό της εποχής, η «Νύχτα των Κρυστάλλων» είναι καθ’ όλα δικαιολογημένη ή έστω δεν χρήζει καταδίκης. Αυτό θα ήταν το επιχείρημα ενός Χρυσαυγίτη ακούγοντας τον κ. Γιώργο Κατρούγκαλο, στην προχθεσινή εκπομπή «Ανατροπή» (Mega 14.10.2013) αφού καταδικάζει μόνο «οποιαδήποτε μορφή βίας που δεν έχει κοινωνικό αντίκρισμα». Συνεπώς -όπως ορθώς παρατήρησε ο κ. Γιάννης Μιχελάκης- με τη λογική αυτή και η βία κατά των μεταναστών, δεν έπρεπε να καταδικαστεί, αφού έμοιαζε να έχει κοινωνικό αντίκρισμα.

      Το χειρότερο που έκαναν οι αριστεροί καθηγητές στα ελληνικά πανεπιστήμια είναι τα ιδεολογικά στραμπουλήγματα της λογικής, που καταλήγουν στην απονέκρωσή της, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται αυτούσια από κάθε εχθρό της Δημοκρατίας. Η θεωρία του κ. Κατρούγκαλου, όπως διατυπώθηκε στην εν λόγω εκπομπή ήταν ότι «μόνο η κοινωνία βάζει το όριο της παραβατικότητας». Αυτό είναι αληθές, στις περισσότερες περιπτώσεις, εκτός των θεμελιωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων. Αλλά επίσης η κοινωνία θέτει τα όρια κατόπιν συγκεκριμένων διαδικασιών: εκλογές, ψήφιση νόμων από τη Βουλή, εφαρμογή αυτών των νόμων, λεκτικές διαμαρτυρίες κατά των νόμων και πιθανή αλλαγή των διατάξεων όταν και αν η πλειοψηφία το κρίνει αλλιώς. Ο κ. Κατρούγκαλος όμως πρόταξε τη νομοθέτηση του πεζοδρομίου. Εφτιαξε μια «κοινωνία» γενικώς για να μην αναφερθεί ειδικώς. Ενας νόμος είναι άδικος είπε «όταν οι κυρώσεις που προβλέπει δεν μπορούν να επιβληθούν ακριβώς επειδή ο πολιτικός κόσμος φοβάται την αντίδραση της κοινωνίας». Αυτό, βέβαια, μπορεί να σημαίνει ότι η Σομαλία είναι η πλέον δικαιοκρατούμενη χώρα στον κόσμο, διότι ο πολιτικός κόσμος εκεί δεν μπορεί να επιβάλλει κανένα νόμο, αλλά μπορεί να σημαίνει και κάτι πιο επικίνδυνο.

      Αν υποθέσουμε ότι η νομιμοποίηση κάποιας διάταξης που ψηφίζει η Βουλή είναι σε τελευταία ανάλυση η δυνατότητα εφαρμογής της, τότε δεν έχουμε παρά να δοκιμάσουμε όλους τους νόμους. Να μαζευτούν συμμορίες και να καίνε μαγαζιά, κι αν -όπως έγινε τον Δεκέμβριο του 2008- η κυβέρνηση φοβηθεί να επιβάλει την νομιμότητα, να μη θεωρούνται παράνομοι οι εμπρησμοί. Εν μέρει αυτό έγινε, διότι και τον Μάιο του 2010 και τον Φεβρουάριο του 2012 ξαναείχαμε εμπρησμούς και ακόμη δεν λογοδότησε κανείς στη Δικαιοσύνη.

      Ετσι, μπορεί να δολοφόνησε την τυπική λογική ο κ. Κατρούγκαλος αλλά δικαιώνεται από την ελληνική εμπειρία. Η διάχυτη ανομία που βιώνει η ελληνική κοινωνία -και αυτή της Χρυσής Αυγής- οφείλεται στην άτυπη (διά της ανοχής) νομιμοποίηση της βίας που επέτυχε τα προηγούμενα χρόνια η Αριστερά. Με άλλα λόγια, το νομικό σύστημα της χώρας απονεκρώθηκε απέναντι σε κάθε μορφής βία, διότι η κοινωνία σταμάτησε να θεωρεί παράνομο το γιαούρτωμα του κ. Πάγκαλου, τον ξυλοδαρμό καθηγητών στα πανεπιστήμια, τους εμπρησμούς και τα σπασίματα κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων, τις επιθέσεις κατά πολιτικών στον δρόμο, και τελικώς τις επιθέσεις κατά μεταναστών από Χρυσαυγίτες που... πνίγονταν στο δίκιο «για την κατάσταση της γειτονιάς τους».

      Το μπάχαλο το οποίο ζούμε οφείλεται και στο γεγονός ότι μεγάλος αριθμός πίστεψε τις θεωρίες τύπου Κατρούγκαλου και αφού νόμος ήταν ό,τι προσδιόριζε ο ίδιος ως «δίκιο» του, αποφάσισε να τον πάρει στα χέρια του.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος16/10/13 23:25

      Επιτελους και λιγος Πασχος!!! δωσε Πασχο ρε να γουσταρουμε!!! μιλαμε για επιπεδο, οχι αστεια!!!

      Αντε γιατι τοσο καιρο μας πρηξατε τα αρχιδια με τις ΠΙΠΕΣ του αιωνιως κρατικοδιαιτου και ανεπαγγελτου Μουρουτη!!! (ναι ναι, του ΔΕ Συμβουλου Υπουργων επι Καραμανλη Β' του Νωθρου!!) Μ αυτες που ουτε σκατοΔΑΠιτης των ΤΕΦΑΑ δεν γελαει!!!

      Πασχο θελουμε ρε, δεν μας κανει τιποτα ο Μουρουτης!!!


      ΥΓ. αμα σας περισσευει τιποτα και σε Γιαννη Μαρινο, εννοειται πως ειναι ευπροσδεκτο!!! ακομα πιο hardcore!!!

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος17/10/13 07:55

      Επί της ουσίας όμως το έχεις βουλωμένο.

      Όσον αφορά το Γιάννη Μαρίνο, την χρεοκοπία την προέβλεψε ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΑ ως αναπόδραστη από το 1990. Οπότε ούτε της 7ης αριστερής τρίχας της κωλ$^362ςίδας του δεν έχεις την αξία, όχι να τολμάς να τον μνημονεύσεις κιόλας. Αλλά ξέχασα, είναι ο πρώτος που μίλησε για "στρατό κατοχής" όσον αφορά τους ΔΥ και τους "εργατοϋπαλλήλους πολυτελείας" των ΔΕΚΟ και τους συνδικαλιστές που τους εκπροσωπούν. Οπότε έγινε εχθρός των κηφήνων που καλοπερνούν εις βάρος του τόπου. Ενώ αν μιλούσε γενικά για αιμορουφήχτρες εφοπλιστές / βιομήχανους / λαμόγια θα ήταν τώρα τιμώμενο πρόσωπο δίπλα στο Γλέζο και το Θεοδωράκη.

      Διαγραφή
  7. Ανώνυμος16/10/13 13:46

    Υπενθυμίζω ότι ο Κατρ - ούγκ - αλος είναι μέλος της επιτροπής σοφών του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που από μόνο είναι ενάντια στη λογική (η ύπαρξη επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ με αυτόν τον τίτλο)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος16/10/13 13:48

    Να αρχίσω το σχόλιο λέγοντας ένα ειλικρινές ΟΧΙ στο χρυσό.

    Πάμε παρακάτω: διαβάζω στο http://bit.ly/196sCf5

    "O Τόλης Παπαγεωργίου", μέλος της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ, "ιθύνων νους εγκληματικής οργάνωσης στις Σκουριές".

    Πέφτω από τα σύννεφα! Δεν ήταν "επανάσταση του λαού";;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος16/10/13 14:01

    "ΣΥΡΙΖΑ: Επιφυλακτική «κάλυψη» στον Αλ. Μητρόπουλο για το θέμα του ΣΔΟΕ"
    Εκτός από δικαιολογημένη βία έχουμε και δικαιολογημένη φοροδιαφυγή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος18/10/13 11:05

      Τα λαμόγια στην αγκαλιά του ΣΥΡΙΖΑ>

      Διαγραφή
  10. Ανώνυμος17/10/13 07:51

    Ενα σημαντικό στοιχείο τής οικονομικής κρίσης είναι πώς βγάζει πολλούς από τήν αφάνεια.Μά πάρα πολλούς .
    Από πολλούς χώρους.Καί ο νοών νοείτω.Πού πρίν τό 2010 δέν τούς ήξερε ούτε ο Θυρωρός τής πολυκατοικίας τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ανώνυμος18/10/13 11:06

    Αυτός καλέ είναι ο σχιζοφρενής δολοφόνος με το πριόνι, μπρρρ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος19/10/13 08:07

      Ο ημιπαράφρων συνταγματοφόνος με το καρούμπαλο είναι...

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος19/10/13 11:01

      Μπραβο! με αυτους ειδικα τους χαρακτηρισμους, με πεισατε: θα ψηφισω Πεταλωτη.

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος19/10/13 17:27

    Μνημείο .... αντισυνταγματικότητας!!!!
    Θα πρέπει να παραδεχθούμε όλοι όμως πως .... γράφει ωραία στο γυαλί!!!
    Πρωί στον ΑΝΤ1, μεσημέρι στο ΣΚΑΪ, βράδυ στο MEGA!! Α!!! Και κάπου ανάμεσα τηλεδιασκεψη για συμμετοχή στο Συμβούλιο Διοίκησης του ΔΠΘ!!
    Άρε ............Σόιμπλε που μας χρειάζεται!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.