22.10.13

Ειδικό Σχολείο και ΕΕΕΕΚ Ορεστιάδας υπολειτουργούν

Αν και τελειώνει ο Οκτώβριος, στο Ειδικό Σχολείο Ορεστιάδας, δεν έχει τοποθετηθεί ειδικό βοηθητικό προσωπικό, που είναι άκρως απαραίτητο για την φροντίδα των παιδιών, καθώς και φυσιοθεραπευτής, λογοθεραπευτής, νοσηλευτής με ειδίκευση στην επιληψία, μουσικός κλπ.
Όλα αυτά διαπιστώθηκαν, έπειτα από επίσκεψη αντιπροσωπείας του ΠΑΜΕ, η οποία θεωρεί απόλυτα δικαιολογημένη την αγανάκτηση των γονέων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Ορεστιάδας και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, καθώς οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό δυσκολεύουν τη ομαλή λειτουργία των δύο εκπαιδευτικών μονάδων.
Σε ανακοίνωση τους τονίζουν πως «δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για την υποστελέχωση των σχολείων Ειδικής Αγωγής πανελλαδικά, αλλά και τοπικά στην Ορεστιάδα. Οι ευθύνες της Κεντρικής εξουσίας είναι τεράστιες. Κανένας δεν πρέπει να ξεχνά ότι πρόκειται για ευαίσθητες παιδικές ψυχές, για παιδιά με ίδιο δικαίωμα στη μόρφωση και στη εκπαίδευση με κάθε άλλο συνομήλικό  τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.