24.10.13

Επαίνους στους μαθητές του Έβρου που διακρίθηκαν μέσα στην χρονιά

Ένα άλλο Σχολείο, άγνωστο, αφανές αλλά ιδιαίτερα δημιουργικό, δυναμικό, δραστήριο και αισιόδοξο παρουσιάσθηκε στις εκδηλώσεις απονομής επαίνων στους μαθητές και μαθήτριες του Έβρου που διακρίθηκαν σε δραστηριότητες παιδείας, αθλητισμού και πολιτισμού.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετείχαν σε αγώνες και διαγωνισμούς τοπικούς, εθνικούς, πανευρωπαϊκούς και παγκόσμιους, διακρίθηκαν και αναγνωρίσθηκαν για τις προσπάθειες αλλά και τα αποτελέσματα του έργου τους. Αυτοί οι «μηχανικοί του μέλλοντος», συμμετείχαν στην Ορεστιάδα και την Αλεξανδρούπολη το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου, σε μια γιορτή της παιδείας.
Ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση της ΠΕ Έβρου που επιθυμούσε να τους επιβραβεύσει για τις διακρίσεις που κατέκτησαν σε δραστηριότητες εκτός «σχολικών» υποχρεώσεων. Της αντιδώρησαν μεγάλο ξάφνιασμα και χαρά. Ο πλούτος των ενδιαφερόντων, οι δυσκολίες των εγχειρημάτων, η επιτυχία των στόχων τους ξεπέρασε τις προσδοκίες όλων.
Αυτό το ζωντανό και δημιουργικό σχολείο, όπως ανέφερε η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γωγώ Νικολάου, εκφράζεται στις απόψεις του αείμνειστου Χρήστου Τσολάκη που λέει: «Το κεφάλι του παιδιού δεν είναι δοχείο για να το γεμίζουμε με γνώσεις και ύστερα να το αξιολογήσουμε πόσο γέμισε ή πως θα γεμίσει καλύτερα, παρά είναι σπίρτο, εστία και φωτιά που περιμένει το έναυσμα για να πυρακτωθεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.