4.10.13

Πληρωμές στους εργαζομένους του ΚοιΣΠΕ Καβάλας

Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες πληρωμές των εργαζομένων του Κοινωνικού Συνεταιρισμού Περιορισμένης Ευθύνης Καβάλας, που αφορούν την προγραμματική σύμβαση του Συνεταιρισμού σε συνεργασία με το Δήμο Καβάλας για τη λειτουργία του σχεδίου δράσης: «Καθαριότητα, φροντίδα, συντήρηση και διαχείριση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων γυμναστήριων, γηπέδων και κτηρίων του Δήμου Καβάλας».
Ο Κοινωνικός Συνεταιρισμός Περιορισμένης Ευθύνης Καβάλας (ΚοιΣΠΕ Καβάλας), στο πλαίσιο υλοποίησης της Προγραμματικής Σύμβασης με το Δήμο Καβάλας, προσέλαβε τον Αύγουστο του 2013 είκοσι άνεργα άτομα (10 ΑμεΑ και 10 από τον γενικό πληθυσμό) με πλήρη διαφάνεια και εφαρμογή αποφάσεων, κανόνων και διατάξεων της διαδικασίας επιλογής προσωπικού καθώς και με απόλυτη προστασία των προσωπικών δεδομένων που θα εργαστούν για οκτώ μήνες στην καθαριότητα χώρων, κτηρίων και γυμναστηρίων του Δήμου Καβάλας.
Με τη λειτουργία του προγράμματος, επιτυγχάνεται η συμβολή του ΚοιΣΠΕ στους στόχους της ψυχιατρικής μεταρρύθμισης και στην εδραίωση του θεσμού τους, στην προώθηση της ιδέας της κοινωνικής οικονομίας και της κοινωνικής επιχειρηματικότητας, στην καταπολέμηση του στίγματος και του κοινωνικού αποκλεισμού, στη μείωση της ανεργίας, στην αύξηση της απασχόλησης κοινωνικά ευπαθών ομάδων ατόμων και στην παράλληλη ανάπτυξη της απασχόλησης των ψυχικά πασχόντων προωθώντας την ισότητα.
Ειδικότερα, από την υλοποίηση του εν λόγω προγράμματος αναμένονται πολλαπλά οφέλη για τους λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας που θα εργαστούν, για τα άτομα του γενικού πληθυσμού που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες καθώς και για την τοπική οικονομία μέσω της ανάπτυξης δράσεων της κοινωνικής επιχειρηματικότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.