13.10.13

Κουτσούμπας από Καβάλα: «Οι λαϊκοί αγώνες δεν είναι άκρα»

Επίθεση τόσο στη ΝΔ και τη συγκυβέρνηση, όσο και στο ΣΥΡΙΖΑ, που τον κατηγόρησε για τυχοδιωκτισμό και άλλοθι σε προβοκατόρικους μηχανισμούς, εξαπέλυσε ο Γενικός Γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε ομιλία του στην Καβάλα.
«Είναι ανεπίτρεπτο να ταυτίζονται οι δίκαιοι και διεκδικητικοί αγώνες των λαϊκών στρωμάτων με τον ναζισμό, τον φασισμό και τον εθνικοσοσιαλισμό» τόνισε ο κ. Κουτσούμπας. «Η κυβέρνηση, η ΝΔ, η συγκυβέρνηση συνολικά έχει μεγάλες ευθύνες για το ότι ανέχθηκε και φούντωσε το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, αυτό το ναζιστικό εγκληματικό φαινόμενο όλα τα προηγούμενα χρόνια. Η ίδια καλλιέργησε αντιδραστικές απόψεις, αντιλήψεις, για το μεταναστευτικό. Δεν έπαιρνε και δεν πήρε έγκαιρα μέτρα να αντιμετωπιστεί αυτό το εγκληματικό ναζιστικό μόρφωμα. Οι θεωρίες των δύο άκρων που πρόβαλε και συνεχίζει να προβάλει η κυβέρνηση καλλιέργησαν την ανοχή απέναντι σ’ αυτό το ναζιστικό μόρφωμα. Η κυβέρνηση συνεχίζει αυτή την τακτική των δύο άκρων» σημείωσε.
Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ανεχθούμε την κυβερνητική προπαγάνδα περί άκρων και περί πάλης ενάντια στη βία από όπου κι αν προέρχεται, όπου βία εδώ θεωρούνται όλοι οι αγώνες των εργαζομένων, οι δίκαιες διεκδικήσεις του».
Όσον αφορά το ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι φέρει επίσης ευθύνες για τη θεωρία των δυο άκρων, καθώς «έδειξε ανοχή, υπεράσπισε τυχοδιωκτικές καιροσκοπικές ενέργειες, έδινε άλλοθι, εν αγνοία του, επειδή δεν είχε την πρόβλεψη, επειδή είχε λάθος πολιτική και στρατηγική, ίσως όλα αυτά μαζί, πάντως έδωσε άλλοθι ακόμα και σε προβοκατόρικους μηχανισμούς που μπορεί να είναι μέσα από τον ίδιο κρατικό μηχανισμό, για να χτυπήσουν το κίνημα, όπως κι αν εμφανίζονται αυτοί οι προβοκατόρικοι μηχανισμοί κατά διαστήματα».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος14/10/13 15:43

    Τα ακρα τα καθοριζει η συμπεριφορα μας στους αγωνες, και οχι μονο η ιδεολογια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.