18.10.13

Εποικοδομητικές συναντήσεις του Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης στον Έβρο

O Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜ-Θ Γιώργος Γερομάρκος, η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Γεωργία Νικολάου, περιφερειακοί σύμβουλοι και υπηρεσιακοί παράγοντες επισκέφθηκαν τους Δήμους Σουφλίου, Διδυμοτείχου και Ορεστιάδας στο πλαίσιο συναντήσεων εργασίας της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.
Στις συναντήσεις εργασίας με τους Δημάρχους και με Επαγγελματικούς, Κοινωνικούς και Πολιτιστικούς φορείς, συζητήθηκαν οι προτεραιότητες, τα προβλήματα και τα σχετικά αιτήματα των Δήμων προς την Περιφέρεια. Παράλληλα, έγινε η παρουσίαση του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ και επισημάνθηκε ο συντονισμός των δράσεων μεταξύ των Δήμων και των φορέων στους τομείς του τουρισμού και πολιτισμού.
Συζητήθηκαν επίσης, η προοπτική ανάπτυξης της περιοχής μέσω του τουρισμού και της αξιοποίησης των πολιτιστικών πόρων, καθώς και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι φορείς σχετικά με την αξιοποίηση των ευκαιριών, τα λειτουργικά κόστη και την πρόσβαση στα αρχαιολογικά και Πολιτιστικά μνημεία. Ο κ. Γερομάρκος, διαβεβαίωσε ότι τα υποέργα του προγράμματος τουριστικής προβολής της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, θα προβάλλουν και θα αναδεικνύουν τους Πολιτιστικούς πόρους των Δήμων. Ενημέρωσε τους φορείς για τις ευκαιρίες που δίνονται μέσα από τα Προγράμματα Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας και ειδικότερα του προγράμματος διασυνοριακής εδαφικής συνεργασίας Ελλάδα – Βουλγαρία, δράσεις του οποίου υλοποιεί το Γραφείο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και Διεθνών Σχέσεων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.
Οι συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν τόσο με τους Δήμους όσο και με τους φορείς ήταν ιδιαίτερα εποικοδομητικές για τη μελλοντική συνεργασία μεταξύ των φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ και Β’ βαθμού, με τον Ιδιωτικό και τον Τρίτο τομέα της οικονομίας. Ο κ. Γερομάρκος και η κ. Νικολάου τόνισαν ότι η Περιφέρεια και οι Δήμοι θέτουν τις ίδιες προτεραιότητες.

2 σχόλια:

  1. Ανώνυμος20/10/13 09:02

    Γερομαρκος -Νικολαου
    Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΜΘ
    ΣΤΟ ΑΠΟΚΟΡΥΦΩΜΑ ΤΗΣ.!!!!!!@@

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος20/10/13 21:35

    Τώρα μάλιστα, σωθήκαμε! Μας θυμήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης! Σκέψου, ήρθε και στην Ορεστιάδα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.