4.10.13

Το ΠΑΣΟΚ στήνει κάλπες μόνο του…

…αυτή την φορά η Χαριλάου Τρικούπη θα ενεργοποιήσει διαδικασίες συμμετοχικής δημοκρατίας, τις οποίες ως γνωστόν είχε εισάγει ο Γιώργος Παπανδρέου, προκειμένου μέσα από προκριματικές εκλογές να αναδείξει τους υποψηφίους για την ευρωλίστα του Μαΐου.
Ως γνωστόν το ΠΑΣΟΚ που ξέραμε δεν θα εμφανιστεί στις ευρωεκλογές. Το επικρατέστερο σενάριο είναι να κατέβει με τα χρώματα του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος και εφόσον βέβαια καταφέρει να σχηματίσει ένα ευρύτερο ψηφοδέλτιο αποτελούμενο από προσωπικότητες του κεντροαριστερού χώρου. Όχι εύκολη υπόθεση, αλλά η καλύτερη δυνατή λύση για το ΠΑΣΟΚ που δεν θα ήθελε να δει μονοψήφια ποσοστά στις ευρωεκλογές ή να δυσκολευτεί να εκλέξει με το ζόρι 1-2 ευρωβουλευτές.
Το εγχείρημα βρίσκεται στο αρχικό του στάδιο. Εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα κείμενο – διακήρυξη για την Κεντροαριστερά με υπογραφές επιστημόνων και διανοούμενων το οποίο θα αποτελέσει πλατφόρμα και για τις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.