7.10.13

Παρέμβαση ΚΚΕ για τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού στο νηπιαγωγείο Δικαίων

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κατέθεσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ Θεοδόσης Κωνσταντινίδης και Ελένη Γερασιμίδου, για την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού στο Νηπιαγωγείο Δικαίων. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Οξυμμένα είναι τα προβλήματα που εντοπίζονται και στην προσχολική αγωγή, εξαιτίας των σοβαρών ελλείψεων σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα του Νηπιαγωγείου Δικαίων στο Δήμο Ορεστιάδας της ΠΕ Έβρου. Οι γονείς έχουν αποφασίσει την επ’ αόριστον αποχή των παιδιών τους από τα μαθήματα, διεκδικώντας να στελεχωθεί το Νηπιαγωγείο με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό, για να λειτουργήσει ως διθέσιο.
Το σύνολο των νηπίων και προνηπίων είναι 27 και στεγάζονται στην ίδια αίθουσα. Αποτέλεσμα είναι η μια και μοναδική νηπιαγωγός που καλείται να καλύψει τις εκπαιδευτικές τους ανάγκες να αδυνατεί να ανταποκριθεί στο έργο της. Επιπλέον, οι γονείς διεκδικούν και τη λειτουργία του ολοήμερου, στο οποίο έχουν εγγραφεί 15 παιδιά.
Επειδή για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Νηπιαγωγείο Δικαίων, ευθύνη έχουν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις και η σημερινή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο τη δημόσια παιδεία, αφού δεν εξασφαλίζονται ακόμα και οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις για τη λειτουργία της.
ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός ποια άμεσα μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικού προσωπικού, ώστε το Νηπιαγωγείο Δικαίων να λειτουργήσει ως διθέσιο καθώς επίσης και για τη λειτουργία του ολοήμερου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.