6.10.13

Ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς χαιρετά ναζιστικά ντυμένος Ες-Ες

Το πραγματικό πρόσωπο της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής αποκαλύπτεται για ακόμη μία φορά, στα ανατριχιαστικά φωτογραφικά πορτρέτα του υπαρχηγού της οργάνωσης, Χρήστου Παππά, που βρέθηκαν στο σπίτι του στα Ιωάννινα.
Σε αυτά  απεικονίζεται με ναζιστική στολή ενώ χαιρετά ναζιστικά με φόντο τον αγκυλωτό σταυρό. Σημειώνεται ότι στην απολογία του ο χρυσαυγίτης βουλευτής αποκήρυξε τον εθνικοσοσιαλισμό ακολουθώντας τον αρχηγό του, Νίκο Μιχαλολιάκο που είχε την ίδια γραμμή. Ο Παππάς ισχυρίστηκε, δε, πως  «πολιτικά, δεν μπορώ να έχω τις ίδιες πεποιθήσεις με ξένους εχθρούς που έβλαψαν την πατρίδα μου».
Όπως αναφέρει το «Έθνος του Σαββάτου» ο Παππάς είχε μεγάλη αγάπη στα συγκεκριμένα πορτρέτα και τα είχε κρεμασμένα στους τοίχους του σπιτιού του ως παράσημα. Στο σπίτι του  βρέθηκαν επίσης δυο πιστόλια, φωτογραφίες του Χίτλερ, ένας όρκος της Χρυσής Αυγής από το 1983 με αναφορές στον Εθνικοσοσιαλισμό και γερμανικά κράνη από τον πόλεμο του ‘40.
Συγκεκριμένα,  στον «όρκο» γίνεται αναφορά σε «οριστική συντριβή του Εβραίου υπανθρώπου» και στο «μεγαλείο» της ναζιστικής κοσμοθεωρίας. «Ορκίζομαι ότι θα αγωνισθώ με όλας μου τας δυνάμεις διά την Νίκη του Εθνικοσοσιαλισμού, του οποίου Εθνικοσοσιαλισμού δι’ εμέ φορεύς είναι ο Λαϊκός Σύνδεσμος ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, εις τας γραμμάς του οποίου ορκίζομαι να είμαι ένας γενναίος, πειθαρχικός και πιστός Στρατιώτης», αναφέρεται στο κείμενο. Ο «όρκος» καταλήγει με το ναζιστικό σύνθημα «Ζήτω η Νίκη» (Sieg Heil), «Ζήτω ο Εθνικοσιαλισμός», ενώ συνοδεύεται και από μια σβάστικα με το όνομα του Χίτλερ.
Το χειρόγραφο κείμενο παρουσιάστηκε στον Χρήστο Παππά κατά τη διάρκεια της απολογίας του στον ανακριτή. «Αναγνωρίζω τον γραφικό μου χαρακτήρα. Δεν ενθυμούμαι καν την ύπαρξή του και την πηγή από την οποία προφανώς αντεγράφη». «Αγνοώ την ύπαρξή του σήμερα. Δεν ενθυμούμαι μετά από τόσα χρόνια αν αποτελεί μετάφραση ή οτιδήποτε άλλο. Πρόκειται για ένα κείμενο που δεν χρησιμοποιήθηκε ποτέ από όσο ξέρω και δεν απηχεί τις απόψεις μου εν γένει. Είναι ένα κείμενο του 1983 με τυποποιημένη έντυπη γραφή όταν ήμουν 21 ετών», δήλωσε, την ώρα που στο σπίτι του εκτός από τον ναζιστικό όρκο βρέθηκε ένα «μουσείο» του ναζισμού και του φασισμού.

1 σχόλιο:

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.