10.10.13

Ολοκληρώθηκε η περιοδεία του Τούρκου Υπουργού Εγκεμέν Μπαγίς σε Ροδόπη και Ξάνθη

Μέχρι και σε υπαίθρια συγκέντρωση μειονοτικών μίλησε ο Τούρκος υπουργός Επικρατείας, αρμόδιος για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις, Εγκεμέν Μπαγίς, κατά τη διάρκεια της περιοδείας του στη Θράκη.
Το απόγευμα της Τρίτης, ολοκληρώνοντας τις συναντήσεις του στη Θεσσαλονίκη, ο Μπαγίς έφυγε κατευθείαν για την Κομοτηνή, όπου παρακάθισε σε δείπνο της Ανώτατης Συμβουλευτικής Επιτροπής της μειονότητας στα Θάμνα Ροδόπης, έχοντας εκατέρωθεν στο τραπέζι του τους δύο ψευδομουφτήδες της Κομοτηνής και της Ξάνθης, ενώ παρόντες ήταν και όλοι οι παράγοντες της μειονότητας, βουλευτές κ.ά.
Ο Τούρκος υπουργός επισκέφθηκε την Τετάρτη το πρωί, συνοδευόμενος πάντα από τον ψευδομουφτή Αχμέτ Μετέ, καθώς και τα γραφεία της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης» για να συναντηθεί με τον πρόεδρό της Αχμέτ Κουρτ.
Στην Κομοτηνή επισκέφθηκε τον ψευδομουφτή Ιμπράμ Σερήφ, καθώς και τη λέσχη της αυτοαποκαλούμενης «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» και μίλησε σε συγκέντρωση μειονοτικών σε υπαίθριο χώρο. Μάλιστα, αναφερόμενος στα τζαμιά, δεν χρησιμοποίησε τον όρο «αμοιβαιότητα» αλλά έκανε λόγο για ... υποχρέωση της ελληνικής πολιτείας! Ωστόσο, τον όρο αυτό χρησιμοποίησε στο δείπνο ο ψευδομουφτής Κομοτηνής, ο οποίος ζήτησε, στο πλαίσιο της αμοιβαιότητας, να ανοίξει η Θεολογική Σχολή της Χάλκης, αλλά να δοθεί και η δυνατότητα να ανοίξει στη Θράκη μια θεολογική σχολή για ιμάμηδες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.