2.10.13

Ξεκινά στην Κομοτηνή το αυτοματοποιημένο σύστημα κοινόχρηστων ποδηλάτων

Τα εγκαίνια της λειτουργία του Αυτοματοποιημένου συστήματος κοινόχρηστων ποδηλάτων στην Κομοτηνή θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στο πάρκο της Περιφέρειας ΑΜ-Θ. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, θα γίνουν και οι ακόλουθες δράσεις:
Δράση σωματομέτρησης
Σε ειδικό μηχάνημα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να σωματομετρηθούν από ειδικό προσωπικό. Τα στοιχεία που θα προκύπτουν από τις μετρήσεις θα επεξεργάζονται την ίδια στιγμή από ειδικό λογισμικό, όπου και θα προκύπτουν τιμές, η εφαρμογή των τιμών αυτών (μετρήσεις) θα δίνουν στον ποδηλάτη τη σωστή θέση οδήγησης επάνω στο ποδήλατο.
Ποδηλατοβόλτα
Με την λήξη των εγκαινίων θα δοθεί η εκκίνηση μιας Ποδηλατοβόλτας στο κέντρο της πόλης, στην οποία θα μπορούν να συμμετέχουν ποδηλάτες όλων των ηλικιών με τα ποδήλατά τους αλλά και με τα ποδήλατα του συστήματος.
Αναμνηστικά δώρα και έντυπο υλικό
Δύο κοπέλες θα μοιράζουν αναμνηστικά ποδηλατικά δώρα «Ποδηλατοδράσεις ΟΤΕ – COSMOTE» έντυπο υλικό σχετικά με το bike sharing και μπαλόνια που θα έχουν οι ποδηλάτες στην ποδηλατοβόλτα τους.

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/10/13 12:29

    θα δίνουν στον ποδηλάτη τη σωστή θέση πάνω στο ποδήλατο!!!!!!!!!
    Ακόμη δεν το αρχίσαμε μην το ξευτελίζετε.
    Πόσο πληρωθηκε το σύστημα αυτό για να μας λέει βλακείες?Την Παρασκευή να μας το απαντήσετε περικαλώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/10/13 12:45

    Ποδηλατοδρόμοι; Δεν υπάρχει αντίρρηση για την κατασκευή τους.
    Αλλά: Σήμερα το πρωί γύρω στις 10.30 ασθενοφόρο «αιχμαλωτίσθηκε» για ένα δεκάλεπτο τουλάχιστο στο ύψος Ιωαννίνων και Ορφέως. Αιτία το κυκλοφοριακό κομφούζιο λόγω του ποδηλατοδρόμου στη αρχή της Δημοκρίτου και σχηματίσθηκε «ουρά» η ποία δεν έδινε το ελεύθερο να περάσει το ασθενοφόρο.
    Το ερώτημα είναι γιατί δεν «περιπολεί» ομάδα τεχνικών ώστε να καταγράφει τα κατασκευαστικά λάθη για να διορθωθούν για να μην θρηνήσουμε θύματα μέσα στα ασθενοφόρα κ δήμαρχε.
    Ο δήμαρχος να πει κάποτε mea culpa είναι ανδρική υπηρηφάνεια, τον εγωισμό να τον αφήσει κατά μέρος για να μην ακούει τα καθημερινά μπινελίκια και να ενδιαφερθεί για την καλή λειτουργία των ποδηλατοδρόμων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος2/10/13 16:18

    Εδώ και αρκετό καιρό διαβάζω και ακούω επικρίσεις για τους ποδηλατοδρόμους, Ας μου επιτραπεί να τοποθετηθώ επί του ζητήματος και να προσπαθήσω να θέσω την πραγματική διάσταση του θέματος. Λοιπόν όσοι έχουν επισκεφθεί πόλεις της Ευρώπης έχουν ενθουσιαστεί από τη χρήση του ποδηλάτου και τη λειτουργία των ποδηλατοδρόμων. Με βάση τη διαπίστωση αυτή "σκεφθήκαμε να εφαρμόσουμε" και στη χώρα μας όσα είδαμε στα ταξίδια μας. Δυστυχώς "φαίνεται" πως δεν έχει κανείς αντιληφθεί πως ποδηλατόδρομος σημαίνει εκτός των άλλων και : δρακόντεια αστυνόμευση για την παράνομη στάθμευση, ακριβή νόμιμη στάθμευση στο κέντρο της πόλης (άρα αποθάρρυνση της κυκλοφορίας αυτοκινήτων), αυστηρή τήρηση ωραρίου τροφοδοσίας καταστημάτων και επιχειρήσεων, συνεπής λειτουργία πυκνού συστήματος αστικών συγκοινωνιών. Τελικώς, ποδηλατόδρομος χωρίς τα παραπάνω είναι άχρηστος και επικίνδυνος. Τα όποια προβλήματα παρατηρούνται προέρχονται από διπλοπαρκαρίσματα, φορτηγά τροφοδοσίας κτλ. Προσέξτε το και θα με δικαιώσετε.
    Δηλώνω εκ των προτέρων οπαδός του ποδηλάτου και τις ποιότητας ζωής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος2/10/13 17:38

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ .........ΦΑΜΕ ΜΕ ΧΡΥΣΑ ΚΟΥΤΑΛΙΑ!!!ΟΠΟΥ ΝΑ 'ΝΑΙ ΘΑ ΜΑΣ ΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑ!!!ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΕΛΕΤΕ ΑΧΡΗΣΤΟΙ, ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΙ, ΠΟΜΑΚΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΑΙΟΙ???ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΟΟΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΑΝΕ ΑΠ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΔΗΜ-ΑΡΧΙ-ΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΠΟΥ ΒΑΛΑΝΕ ΤΟ Π....ΑΡΑΚΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΧΗΜΗΝΑΝΕ ΚΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΗ!!!!ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΟΣΚΥΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.