17.10.13

Χρηματοδοτείται το έργο ανάπλασης της Παραλιακής Ζώνης Αλεξανδρούπολης

Την απόφαση έγκρισης της χρηματοδότησης του έργου «Προστασία από τη Διάβρωση της Παραλιακής Ζώνης Αλεξανδρούπολης», προϋπολογισμού 1.900.000 ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013 (ΕΣΠΑ) παρέδωσε στο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, Βαγγέλη Λαμπάκη, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, κατά τη διάρκεια κοινής τους συνέντευξης τύπου την Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2013 στο Δημαρχείο Αλεξανδρούπολης.

Το έργο αφορά σε παρεμβάσεις με στόχο την προστασία της παραλιακής ζώνης της Αλεξανδρούπολης και περιλαμβάνει την κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης σε μήκος περίπου 500 μέτρων από το ύψος του δημοτικού σταδίου της παραλιακής οδού Απολλωνιάδος έως το κτίριο της Αργούς, την προστασία των τοιχίων για την εκτόνωση της κυματικής ενέργειας με την τοποθέτηση διαβαθμισμένης λιθορριπής, όπως προέκυψε από την κυματική και ακτομηχανική μελέτη, καθώς και την πλήρωση του χώρου όπισθεν των τοιχίων με κατάλληλο υλικό. Το έργο θα δημοπρατηθεί από το Δήμο Αλεξανδρούπολης σε ένα μήνα. 
Παράλληλα, στο ίδιο σημείο θα ξεκινήσει και το υποέργο της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει τη δημιουργία περιπατητικών διαδρόμων, παιδικής χαράς, δεδροφυτεύσεις, πέργκολες, χώρους για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων από τα καταστήματα εστίασης και καφέ, καθώς και την κατασκευή ποδηλατοδρόμου που θα ξεκινά από το λιμάνι στο σημείο του Αγίου Εύπλου και θα εκτείνεται έως το ύψος της διασταύρωσης της παραλιακής λεωφόρου με τη λεωφόρου Δημοκρατίας, όπου θα συνδεθεί με τον υφιστάμενο ποδηλατόδρομο στο ύψος του κλειστού γυμναστηρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.