11.10.13

Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας: «Να στελεχωθούν πλήρως όλα τα νηπιαγωγεία»

Στιγμές εξόντωσης βιώνουν πολλές οικογένειες που μέσα σε όλη την κοινωνική καταβύθιση ήρθε να προστεθεί και η απουσία νηπιαγωγών στα σχολεία των παιδιών τους. Μαζί με το νηπιαγωγείο των Δικαίων και το 10ο ολοήμερο νηπιαγωγείο υπολειτουργεί ή πολύ πιθανόν να καταργήθηκε κιόλας.
Ουσιαστικά λοιπόν ούτε το συγκεκριμένο νηπιαγωγείο λειτουργεί και 25 παιδάκια μαζί με τις οικογένειες τους βιώνουν αυτήν την  ταλαιπωρία. Τελικά η κυβέρνηση και οι τοπικοί άρχοντες έχουν βάλει σαν στόχο να ... αναπτύξουν τα οργανικά κενά, να διαλύσουν όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες, να μας πλήξουν και άλλο.
Περιφέρεια και δήμος δεν τολμούν σε καμία απολύτως αποφασιστική κίνηση. Διαχειρίζονται τα προβλήματα και τα γεγονότα, και ... μένουν μόνο σε αυτό, στην διαχείριση και στην επικοινωνία. Οι λύσεις δίνονται με σοβαρότητα, με αξιώσεις και διεκδικήσεις
Στην καταστροφολογία όλοι είναι πρώτοι. Πρώτοι στέλνουν τις λίστες με τους απολυμένους και τις διαθεσιμότητες, πρώτοι αφήνουν απλήρωτους εργαζόμενους στις κοινωνικές και προνοιακές υπηρεσίες του δήμου, πρώτοι απουσιάζουν από κάθε κινητοποίηση νηπιαγωγών – δημοτικών υπαλλήλων – σχολικών φυλάκων κτλ.
Απαιτούμε άμεση κάλυψη ΟΛΩΝ των οργανικώς αναγκών σε ΟΛΑ τα σχολεία και τα ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ. Το ίδιο να γίνει σε όλες τις υπηρεσίες που αυτόν τον καιρό ενώ γκρεμίζονται μία μία (βλέπε βοήθεια στο σπίτι), όλοι οι «αρμόδιοι» δεν τολμούν να χαλάσουν χατίρι στις κυβερνητικές επιλογές. Στο κάτω κάτω γνωρίζουμε ότι αν δεν το κάνουμε εμείς, δεν θα γίνει ποτέ.
Όλοι πρέπει να πάρουν θέση αλλά πολύ περισσότερο εμείς να διασφαλίσουμε τις ανάγκες μας. Εδώ και τώρα προτεραιότητα στα δύο νηπιαγωγεία, εδώ και τώρα να διαφυλάξουμε και να ενισχύσουμε να δημόσια κοινωνικά αγαθά που μας έχουν τσακίσει. Υγεία, ενημέρωση, εκπαίδευση κτλ.
Τελικά μετά τους εργαζόμενους της ΕΡΤ, τους γιατρούς και τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία, τους εκπαιδευτικούς, τους δημοτικούς υπαλλήλους, τους σχολικούς φύλακες ήρθε ... και η σειρά των νηπίων και των γωνιών. Θα τους σταματήσουμε.
Προτείνεται μάζεμα και συνάντηση των γονιών στο προαύλιο της ΕΡΑ Ορεστιάδας για συντονισμό και άμεση κινητοποίηση με συνύπαρξη φορέων της πόλης, (Β’ ΕΛΜΕ Έβρου, εργαζόμενοι ΕΡΑ Ορεστιάδας, σχολικοί φύλακες, ένωση γονέων και κηδεμόνων) εργαζόμενοι και φοιτητές της πόλης.

Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.