14.10.13

Ολική διαγραφή χρέους σε άνεργη καρκινοπαθή από την Καβάλα

Το ολικό «κούρεμα» χρέους ύψους 97.314,60 ευρώ σε μία 49χρονη καρκινοπαθή και άνεργη, η οποία ήταν μέλος του Συλλόγου Δανειοληπτών και προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Καβάλας.
Το Ειρηνοδικείο Καβάλας αποφάσισε επίσης την εξαίρεση της κύριας κατοικίας του από την εκποίηση, δηλαδή τον πλειστηριασμό, που μπορούσε να διαταχθεί από το δικαστήριο και, παράλληλα, την εξαίρεση των δανειοληπτών από την πρόσθετη υποχρέωση να καταβάλει μέχρι το 85% της εμπορικής της αξίας του ακινήτου τους. Πρόκειται για μία απόφαση ιδιαίτερης βαρύτητας, καθώς το δικαστήριο απαλλάσσει τη δανειολήπτρια από το χρέος και θέτει σε εφαρμογή την πρόβλεψη του νομοθέτη να εξαιρεί από την υποχρέωση καταβολής μέχρι το 85% της εμπορικής της αξίας του ακινήτου τους όταν τίθεται ζήτημα επιβίωσης.
Το δικαστήριο που διέβλεψε ότι η δανειολήπτρια πάσχει από σοβαρά προβλήματα υγείας αλλά και την κακή οικονομική της κατάσταση της εκδίκασε μηδενικές καταβολές για χρονικό διάστημα 4 ετών οπότε θα επανελεγχθεί η τυχόν μεταβολή της περιουσιακής της κατάστασης και των εισοδημάτων της. Η 49χρονη, η οποία έχασε πρόσφατα τη μητέρα της και είναι άγαμη, βρέθηκε σε αδυναμία εξυπηρέτησης του δανείου της όταν αρρώστησε από καρκίνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.