21.10.13

Έγραψε ιστορία ο Πανθρακικός με τη νίκη του στην Αθήνα επί του Παναθηναϊκού

Ιστορία έγραψε η ομάδα της Κομοτηνής, με τη νίκης στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας επί του Παναθηναϊκού με 2-1.
Οι παίκτες του Αναστασίου έδειξαν στην αρχή ότι είχαν διάθεση να πετύχουν κάτι καλό, όμως στο 18’ βρέθηκαν πίσω στο σκορ, όταν σε σέντρα του Ντιόγκο, ο Ζεκίνια με εξαιρετική κεφαλιά έστειλε την μπάλα στη γωνία του Καπίνο. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει, όμως όσες φορές χρειάστηκε, ο Σέρεμετ ήταν σε ετοιμότητα κι έτσι εξουδετέρωσε τα σουτ του Μπεργκ στο 20’, του Κλωναρίδη στο 31’ και του Πράνιτς στο 38’ και στο 45’, με αποτέλεσμα να παραμείνει το 0-1 έως τη λήξη του ημιχρόνου.
Με την έναρξη του β’ ημιχρόνου το γήπεδο «πάγωσε» πάλι, μόνο που αυτή τη φορά η μπάλα δεν κατέληξε στα δίχτυα. Στο 51’ ο Κάσες βρέθηκε απέναντι από τον Καπίνο, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι.  Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός πήρε την πρωτοβουλία, αλλά έβρισκε συνεχώς απέναντί του έναν εξαιρετικό Σέρεμετ, με αποκορύφωμα τη φάση στο 65’, όταν απέκρουσε εξ επαφής το σουτ του Τριανταφυλλόπουλου.
Αμέσως μετά ο Κουκουλάκης υπέδειξε πέναλτι σε πέσιμο του Μαρινάκη μέσα στην περιοχή, όμως με υπόδειξη του βοηθού του (για οφ σάιντ στην αρχή της φάσης) πήρε πίσω την απόφασή του. Τελικά, η ισοφάριση ήρθε στο 67’ με δυνατό σουτ του Φιγκερόα στη γωνία, όμως οι «πράσινοι» δεν χάρηκαν για πολύ. Στο 75’ και σε φάουλ του Κάσες από δεξιά, ο Ρομέου με κεφαλιά έδωσε πάλι το προβάδισμα στον Πανθρακικό. Μέχρι το τέλος ο Παναθηναϊκός πίεσε, όμως δεν δημιούργησε ούτε μία ευκαιρία, οπότε το 1-2 παρέμεινε και ο Πανθρακικός πανηγύρισε τη νίκη!
Εμφανώς ικανοποιημένος αλλά και προσηλωμένος στον στόχο της ομάδας του εμφανίστηκε ο προπονητής του Πανθρακικού Άκης Μάντζιος μετά τη μεγάλη νίκη της ομάδας του στην έδρα του Παναθηναϊκού. Ο έμπειρος τεχνικός αρχικά επισήμανε, «θεωρώ ότι ήταν μία πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο. Ξέραμε ότι θα αντιμετωπίσουμε ένα γήπεδο που ο κόσμος είναι ο 12ος παίκτης. Ήμασταν πλήρως διαβασμένοι και προηγήθηκαμε παρά την πίεση που δεχτήκαμε. Καταφέραμε να παίξει με σέντρες ο Παναθηναϊκός και ήταν κάτι που θέλαμε. Κλασικές φάσεις δεν είχε ο Παναθηναϊκός εκτός από μία που απέκρουσε ο Σέρεμετ, αλλά εμείς είχαμε με το δοκάρι και θα μπορούσαμε να καθαρίσουμε το ματς νωρίτερα. Σήμερα χαιρόμαστε αλλά έχουμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ και θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι»
Για το γεγονός ότι παρά την ένταση και το κακό αποτέλεσμα για τον Παναθηναϊκό ο κόσμος χειροκρότησε στο τέλος τους νικητές, «αξίζουν συγχαρητήρια στον κόσμο του Παναθηναϊκού που είδε την προσπάθειά μας αλλά και στους παίκτες μου για τη μεγάλη νίκη». Για το αν αλλάζουν οι στόχοι, «μόνο η σωτηρία είναι ο στόχος μας, τίποτα άλλο».

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Καπίνο, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Κλωναρίδης (61' Ντίνας), Μαρινάκης (82' Αμπέιντ), Νάνο, Σίλντενφελντ, Πράνιτς, Ατζαγκούν (51' Φιγκερόα), Ζέκα, Μπεργκ.
ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Άκης Μάντζιος): Σέρεμετ, Παπαγεωργίου, Ντιόγκο, Μίκουλιτς, Εμπόου, Σαρακατσάνος, Λαδάκης, Μπαϊκαρά (92' Καθάριος), Ρομέου, Κάσες (86' Χρήστου), Ζεκίνια (79' Χασομέρης).

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος21/10/13 09:49

    ΤΩΡΑ είμαστε έτοιμοι για τη Μπάγερν!!!

    ΤΩΡΑ φέρτε τη για το φιλικό που μας υποσχεθήκατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.