9.10.13

«Πράσινο φως» για την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στην Αλεξανδρούπολη

Συνέντευξη τύπου με θέμα την κατασκευή στην Αλεξανδρούπολη της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης παραχώρησε ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου στο γραφείο του στο Δημαρχείο.
Το «πράσινο φως» για την κατασκευή Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, δόθηκε μετά την υπογραφή των έξι υπουργών στη Διυπουργική Επιτροπή στις 4 Οκτωβρίου, όπου ομόφωνα αποφάσισαν, παρουσία του Περιφερειάρχη ΑΜ-Θ, Άρη Γιαννακίδη, του Προέδρου της ΔΙΑΜΑΘ, Κυριάκου Χαρακίρη, και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, να συνυπογράψουν το πρακτικό.
Πρόκειται για ένα εργοστάσιο, η αξία του οποίου προϋπολογίζεται στα 77 εκατομμύρια ευρώ, δίπλα στον ΧΥΤΥ, προϋπολογισμού 8,5 εκατομμύρια ευρώ. Με το σύμπλεγμα του ΧΥΤΎ και της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων δημιουργείται ένας χώρος στον οποίο θα έρχονται τα σύμμικτα απορρίμματα από τη Ροδόπη και τον Έβρο και θα περνάνε στο μεγάλο τμήμα του εργοστασίου της ανακύκλωσης, αφού γίνεται πρώτα η προεπιλογή τους, με αποτέλεσμα να ανακυκλώνεται ένα μεγάλο μέρος τους.
Από εκεί θα πηγαίνει ένα τμήμα στην κομποστοποίηση, θα υπάρχει τμήμα εκμετάλλευσης βιοαερίου, και ότι απομένει, ένα ελάχιστο υπόλειμμα, θα καταλήγει στον ΧΥΤΥ. Όλο αυτό το σύστημα προβλέπεται να λειτουργήσει και να καλύψει τις ανάγκες της Ροδόπης και του Έβρου για 27 ολόκληρα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.