7.10.13

3η τακτική συνάντηση του έργου InTourAct στο οποίο συμμετέχει ο Δήμος Καβάλας

Ο Δήμος Καβάλας συμμετείχε στην 3η τακτική συνάντηση του έργου InTourAct - Ολοκληρωμένα Σχέδια Δράσης για την Ανάπτυξη του Τουρισμού και την Αριστεία στην Νότιο-Ανατολική Ευρώπη στην περιοχή της λίμνης Μπάλατον, στην Ουγγαρία.
Στη συνάντηση οι εταίροι του έργου παρουσίασαν την πρόοδο στην υλοποίηση των  επιμέρους δραστηριοτήτων τους και ταυτόχρονα προχώρησαν στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού των επομένων κοινών βημάτων τους, προκειμένου να διασφαλίσουν την μέγιστη δυνατή προστιθέμενη αξία για τις περιοχές τους.
«Το έργο InTourAct», εξήγησε ο δήμαρχος Καβάλας Κωνσταντίνος Σιμιτσής «μέσω της αξιοποίησης των καλύτερων διαθέσιμων εργαλείων σε ευρωπαϊκό επίπεδο και των συμμετοχικών διαδικασιών σε τοπικό επίπεδο θα μπορέσει να μας προσφέρει ένα ολοκληρωμένο Σχέδιο Δράσης για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας». Το συγκεκριμένο πρόγραμμα στοχεύει σε μία ολοκληρωμένη προσέγγιση στο σχεδιασμό της τουριστικής ανάπτυξης και την αξιοποίηση των συνεργειών με τις τομεακές πολιτικές που σχετίζονται με τον τουρισμό.
Διαθέτει συνολικό προϋπολογισμό 1.370.000€, ο οποίος συγχρηματοδοτείται κατά 85% από το πρόγραμμα Νότιο-Ανατολική Ευρώπη και κατά 15% από Εθνικούς πόρους, με την 24μηνη περίοδο υλοποίησης να εκτείνεται από τον Οκτώβριο 2012 έως τον Οκτώβριο 2014. Επικεφαλής εταίρος είναι η Περιφέρεια του Ρίμινι και συμμετέχουν άλλοι 10 εταίροι από 7 χώρες (Ιταλία, Ελλάδα, Σλοβενία, Βουλγαρία, Ουγγαρία, Κροατία και Βοσνία και Ερζεγοβίνη).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.