3.9.13

Στην Μολδαβία στελέχη της ΔΕΥΑ Καβάλας για το πρόγραμμα WASTENET

Στο Κισινάου της Μολδαβίας βρέθηκαν ο πρόεδρος και στελέχη της ομάδας έργου του προγράμματος WASTENET της ΔΕΥΑ Καβάλας, προκειμένου να συμμετέχουν στην εναρκτήρια συνάντηση.
Όπως ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Χρήστος Τσοχαταρίδης, «το έργο αποσκοπεί να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για την υλοποίηση μικρών έργων για την φυσική διαχείριση αστικών  λυμάτων σε υπαίθριους οικισμούς, όπως αυτούς του ορεινού όγκου του Δήμου Καβάλας μέσω τεχνητών υγροτόπων.
Οι τεχνητοί υγρότοποι είναι μία σχετικά νέα, χαμηλού κόστους, εναλλακτική τεχνολογία επεξεργασίας αστικών ή βιομηχανικών λυμάτων, καθώς και γεωργικών και κτηνοτροφικών απορροών η οποία έχει γίνει ελάχιστα γνωστή στις περιοχές της λεκάνης της Μαύρης Θάλασσας, με αποτέλεσμα η ΔΕΥΑΚ σε συνεργασία με το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης να αποτελούν φορείς μεταφοράς της συγκεκριμένης τεχνολογίας».
Κατά την εναρκτήρια συνάντηση τα στελέχη της ΔΕΥΑΚ, Άγγελος Λογκάρης και Μιράννα Σαμσούνογλου παρουσίασαν την ταυτότητα και την δραστηριότητα του οργανισμού ενώ στη συνέχεια με την υποστήριξη των καθηγητών του Δ.Π.Θ. Γιώργου Συλαίου και Γιώργου Γκίκα ανέλυσαν το χρονοδιάγραμμα των δραστηριοτήτων του έργου WASTENET στους υπόλοιπους επτά εταίρους από τις έξι διαφορετικές χώρες της ευρύτερης περιοχής της Λεκάνης της Μαύρης Θάλασσας.
Το έργο ενθαρρύνει την ανταλλαγή τεχνογνωσίας καθώς η δραστηριότητα αυτή θα αναπτυχθεί μέσω μίας κοινής προσέγγισης μεταξύ των εταίρων, γεγονός που όπως σημείωσε και σε παλαιότερη δήλωση του, ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής, αναβαθμίζει τον ρόλο της ΔΕΥΑΚ, προωθεί την έρευνα που πραγματοποιεί το ΔΠΘ στο τομέα της περιβαλλοντικής μηχανικής και επιβραβεύει τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να αναδείξει την Καβάλα σε σημείο αναφοράς στην περιοχή της λεκάνης της Μαύρης Θάλασσας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.