27.9.13

Επίσκεψη του Υπουργού Αθανάσιου Τσαυτάρη σε Καβάλα, Ξάνθη και Ροδόπη

Περιοχές της Καβάλας, της Ξάνθης και της Ροδόπης, θα επισκεφθεί ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Αθανάσιος Τσαυτάρης την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, θα επισκεφθεί μαζί με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Μόσχο Κορασίδη, το εργοτάξιο του αρδευτικού δικτύου του Νέστου και το γεωθερμικό πεδίο του Δήμου Νέστου. Η υλοποίηση του έργου έχει ξεκινήσει εδώ και ένα μήνα, καθώς με παρέμβαση του ίδιου του Υπουργού δόθηκε λύση στο ζήτημα της κατακύρωσης του διαγωνισμού που εκκρεμούσε για ένα και πλέον έτος.
Πρόκειται για κρίσιμες υποδομές και σημαντικές αναπτυξιακές επενδύσεις  που θα διευκολύνουν σε μεγάλο βαθμό την παραγωγική διαδικασία και θα προσδώσουν μακροχρόνια οφέλη στον πρωτογενή τομέα, αλλά και στην ποιότητα των νερών άρδευσης των αγροτικών περιοχών της χώρας. Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 11.705.352,29 €  με ΦΠΑ.
Επίσης, ο κ. Τσαυτάρης θα επισκεφθεί τις εγκαταστάσεις του «ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ» για την εκπαίδευση και την κατάρτιση αγροτών, οπού σε συνεργασία με το Δήμο Νέστου θα εκπονηθεί νέο πρόγραμμα εκπαίδευσης αγροτών για τη χρήση της γεωθερμίας στις θερμοκηπιακές καλλιέργειες.
Παράλληλα, θα επισκεφθεί το γεωθερμικό πάρκο έκτασης 1.000 στρεμμάτων που αναπτύσσεται σε περιοχή του δήμου Νέστου, ενώ στην Ξάνθη τα πρώτα θερμοκήπια «υψηλής τεχνολογίας» με γεωθερμία στην περιοχή του Εράσμειου. Η επίσκεψη του Υπουργού θα κλείσει στην Ροδόπη, όπου θα επισκεφθεί την Ζυθοποιία Μακεδονίας - Θράκης στην ΒΙΠΕ Κομοτηνής, όπου παράγεται η μπύρα Βεργίνα και το τσάι TuVunu.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος28/9/13 02:27

    Ειναι ο μοναδικος πραγματικος υπουργος σε μια κυβερνηση γεματη κλόουν...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.