2.9.13

Απαγόρευση της αλιείας στον ποταμό Νέστο

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας, Γιάννη Ξανθόπουλου, απαγορεύεται η αλιεία, με κάθε μέσο και εργαλείο, στο Ελληνικό τμήμα του ποταμού Νέστου από την είσοδό του στο Νομό Δράμας μέχρι την είσοδό του στους Νομούς Ξάνθης και Καβάλας, λόγω ανίχνευσης αυξημένων συγκεντρώσεων καδμίου σε δείγματα επιφανειακού ύδατος.
Η απαγόρευση αφορά μόνο τον ποταμό Νέστο και όχι τους παραποτάμους του, για τους οποίους εξακολουθεί να ισχύει απαγόρευση αλιείας μέχρι τις 31 Οκτωβρίου για λόγους προστασίας των υδάτινων οικοσυστημάτων.
Η απόφαση αυτή λαμβάνεται για προληπτικούς λόγους και αποσκοπεί στην προστασία της δημόσιας υγείας. Υπεύθυνες Αρχές για την τήρησή της είναι οι Αστυνομικές Αρχές, τα Δασαρχεία και όλες οι ανακριτικές Αρχές. Για τους παραβάτες της παραπάνω απόφασης προβλέπονται διοικητικές και ποινικές κυρώσεις, όπως επιβολή προστίμου και απαγόρευση άδειας αλιείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.