5.9.13

Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης στην Κομοτηνή

Την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου 2013, εξαμελής Αντιπροσωπεία (εμπειρογνώμονες σε θέματα νεολαίας) του Συμβουλίου της Ευρώπης, επισκέφτηκε το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και το Κέντρο Πληροφόρησης Νέων στο πλαίσιο επισκέψεων και συναντήσεων, που κάνουν με φορείς προκειμένου να ενημερωθεί για τις πολιτικές νεολαίας και τις αντίστοιχες δράσεις στη χώρα μας με στόχο την εκπόνηση Διεθνούς Έκθεσης (International Youth Policy ReviewGreece).
Κατά τη διάρκεια της 3ωρης επίσκεψης είχαν συνάντηση με εκπρόσωπο του Δήμου Κομοτηνής, τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης Γιάννη Γκαράνη, με τα στελέχη του Κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής Λουίζα Σαλτσίδου και Σπύρο Νάκο και με μέλη του Τοπικού Συμβουλίου Νέων.
Στο πλαίσιο της επικοινωνίας με τους εμπειρογνώμονες του Συμβουλίου της Ευρώπης τα στελέχη του Europe Direct Κομοτηνής, παρουσίασαν τις δράσεις του κέντρου, που απευθύνονται σε νέους, τη λειτουργία των εθελοντικών ομάδων του Κέντρου καθώς και την αξιοποίηση των κοινωνικών δικτύων για την συστηματική επαφή με τους νέους. Ακολούθησε διάλογος, που έδωσε τη δυνατότητα για διευκρινήσεις, αλλά και για ανταλλαγή ιδεών και απόψεων.
Η Αντιπροσωπεία του Συμβουλίου της Ευρώπης αποτελούνταν από τους Alexis Ridde (Ευρωπαϊκή Διευθύνουσα Επιτροπή για τη Νεολαία του Σ.τ.Ε. – CDEJ, εκπρόσωπος αρμόδιου Υπουργείου της Γαλλίας για θέματα νεολαίας), Ausrine Armonaite (Συμβουλευτική Επιτροπή για τη Νεολαία του Σ.τ.Ε.Advisory Council, εκπρόσωπος ΜΚΟ νεολαίας, Λιθουανία), Anna Trigona (Γραμματεία του Σ.τ.Ε.), Sladjana Petkovic (Εισηγήτρια Rapporteur της Έκθεσης, Μαυροβούνιο), Maurice Devlin (Εμπειρογνώμονας σε θέματα Νεολαίας /Ερευνητής, Ιρλανδία) και Howard Williamson (Καθηγητής Πανεπιστημίου, Συντονιστής Αντιπροσωπείας, Μ. Βρετανία).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.