3.9.13

Νέες περικοπές συντάξεων και εφάπαξ

Οι συνταξιούχοι θα πληρώσουν -και πάλι- για τα προβλήματα των ασφαλιστικών ταμείων. Μείωση έως και 20% σε επικουρικές συντάξεις και εφάπαξ θεωρείται εξαιρετικά πιθανή από το οικονομικό επιτελείο, σε περίπτωση που δεν αποδώσουν οι προσπάθειες καταπολέμησης της εισφοροδιαφυγής.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνέχεια το μαχαίρι θα μπει και στις κύριες συντάξεις μέσα από την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού τους. Από το 2014 δημιουργείται ο ατομικός λογαριασμός κάθε ασφαλισμένου και η σύνταξη και το εφάπαξ θα υπολογίζονται με βάσει τις κρατήσεις.
Οι μειώσεις θεωρούνται επιβεβλημένες καθώς αναμένεται να προκύψουν νέα ελλείμματα στα ταμεία. Οι περικοπές θα γίνουν με την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού της σύνταξης καθώς το κράτος θα εγγυάται μόνο ένα ποσό κοντά στα 360 ευρώ, το οποίο μάλιστα θα αλλάζει ανάλογα με τις οικονομικές συνθήκες και το υπόλοιπο ποσό της σύνταξης θα εξαρτάται από την ασφαλιστική πορεία του κάθε ασφαλισμένου.
Σταδιακά θα καταργηθούν και οι εξαιρέσεις που προβλέπονται σε διάφορα ασφαλιστικά ταμεία ενώ από το 2014 ο υπολογισμός του εφάπαξ θα είναι ενιαίος για όλα τα ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.