3.9.13

«Να συμπράξουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε ο Δημήτρης Ρέππας στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ

Με μια αρχηγική ομιλία έκανε την παρέμβασή του στα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ ο Δημήτρης Ρέππας «αδειάζοντας» τον Ευάγγελο Βενιζέλο και κάλεσε για κυβερνητική σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ.
«Τριαντά εννέα χρόνια μεταπολίτευσης και ΠΑΣΟΚ είναι πολλά για να πει κανείς ότι δεν υπάρχουν αποτελέσματα και λίγα για να πει ότι κόμματα όπως το ΠΑΣΟΚ έχουν κλείσει τον κύκλο τους. Για περίπου 40 χρόνια ήταν η καλύτερη περίοδος για τους Έλληνες και συνδέεται με το ΠΑΣΟΚ και τη μεγαλοφυή πρωτοβουλία του Ανδρέα Παπανδρέου», σημείωσε με νόημα ο κ. Ρέππας στην ομιλία του στο ΙΣΤΑΜΕ με αφορμή τα γενέθλια του ΠΑΣΟΚ.
Ο πρώην υπουργός σημείωσε πως η αποτίμηση για την προσφορά του ΠΑΣΟΚ δεν θα γίνει ερήμην του ΠΑΣΟΚ από τους διαχρονικούς πολέμιούς του και τόνισε πως το Μνημόνιο του 2010 δεν έφερε την κρίση του 2008 και του 2009 αλλά το αντίστροφο. Ωστόσο στάθηκε αυτοκριτικός κάνοντας λόγο για ελλιπή διαπραγμάτευση, αστοχία, αμετροέπεια και αποκοπή από την κοινωνική βάση. «Κουνήσαμε το δάχτυλο στους πολίτες» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Ρέππας δεν παρέλειψε να εκτοξεύσει πυρά προς τη ΝΔ λέγοντας πως «δεν ακούστηκε πλέον λέξη για Ζάππειο και ισοδύναμα μέτρα 18 δισεκατομμυρίων» και πως τώρα που η δημοσιονομική πολιτική είναι σκληρότεροι όλοι συκοφαντούν τις μεταρρυθμίσεις του ΠΑΣΟΚ. Μάλιστα προσπάθησε να καταστήσει σαφές πως το ΠΑΣΟΚ υπάρχει μόνο ως Κεντροαριστερά και απήυθυνε κάλεσμα σε όσους εγκατέλειψαν το κόμμα.
«Δεν βλέπω να έχω λιγότερα κοινά με όσους τώρα βρίσκονται εκτός ΠΑΣΟΚ από ότι με αυτούς που παραμένουν» είπε ο κ. Ρέππας και συμπλήρωσε πως «άλλοι μιλούν ως πρώην και άλλοι ως ακόμα ΠΑΣΟΚ. Εγώ θέλω να μιλώ για το μέλλον». Διευκρίνισε δε, πως η Κεντροαριστερά δεν θα προκύψει από διάσπαρτους πολλούς αλλά από έναν δυνατό.
Αναφορικά με τη σχέση με τη ΝΔ ο Δημήτρης Ρέππας τόνισε πως δεν πρέπει τα δύο κόμματα να ταυτιστούν ελέω ευρωπαϊκής ταυτότητας ενώ αίσθηση προκάλεσε το άνοιγμα στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως η σχέση του ΠΑΣΟΚ μαζί του δεν πρέπει να είναι μονοσήμαντη. «Προσυπογράφω τα περί απουσίας πειστικού εναλλακτικού λόγου, καλώ όμως όλους σας να σκεφτούμε ότι στην πολιτική μετρά ο συσχετισμός δυνάμεων και ο ΣΥΡΙΖΑ κατέχει ποσοστό ως αποτέλεσμα των δικών μας αστοχιών» τόνισε ο πρώην υπουργός και έκανε λόγο για «μεταπολίτευση του ΠΑΣΟΚ».
Η χώρα δεν έχει ανάγκη από δύο ΝΔ, ή δύο ΣΥΡΙΖΑ, έχει ανάγκη από ένα ΠΑΣΟΚ» είπε με νόημα ο κ. Ρέππας και κάλεσε για πρωτοβουλίες που θα οδηγήσουν σε σύμπραξη με τον ΣΥΡΙΖΑ σε κυβερνητικό επίπεδο λέγοντας πως δεν θα είναι κάτι πιο επιζήμιο από ότι ήταν η συμπόρευση με τη ΝΔ.

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/9/13 19:55

    Ο Ρέππας θέλει (ως γνήσιος λαϊκιστής προσπαθεί να ανοίξει δίαυλο επιβίωσής του με τον λαϊκισμό). Τι νομίζει; Ότι θα χρεωθεί ο ΣΥΡΙΖΑ το αναγκαστικό "όχι" που θα πει σε τύπους σαν τα μούτρα του;;

    Μόνη ελπίδα του ΠΑΣΟΚ να εκφράσει τις μεταρρυθμιστικές δυνάμεις και να εξασφαλίσει συμμετοχή του λαού στην μεταρρυθμιστική προσπάθεια έστω και με συμβιβασμούς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος3/9/13 21:56

    Ρέππα άσε τα σάπια και μπες στην ουσία, μεταξύ μας είμαστε και ξέρεις και ξέρω γιατί μιλάμε καλέ μου άνθρωπε. Ένα πράγμα μόνο: Τα λεφτά που θα τα βρείτε.

    Πως; Είστε υπεράνω χρημάτων;

    Α δε μας τάπες αυτά!!! Οι πελάτες το ξέρουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/9/13 07:32

    Ο Ρέππας είναι λαγός σε κάτι προσυνεννοημένο. Δε βγαίνουν τα κουκιά στο ΣΥΡΙΖΑ και το σύστημα (που περιλαμβάνει εκτός από το μπαμπούλα της ΧΑ και τους ψευτοαριστερούς επαναστάστες του Αλέξη) ψάχνει τρόπους να βγαίνει κυβέρνηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/9/13 07:40

    Μίλησε και ο Ρέππας. Ο "ελληναράς ΠΑΣΟΚος".

    Ιστορία που έχει διαδοθεί και αμφιβάλλω προσωπικά αν είναι ψέμματα, από το 2011, όταν ήταν υπουργός Δημόσιας Μεταρρύθμισης. Κατά την διάρκεια των διαπραγματεύσεων με την Τρόικα έγινε το εξής περιστατικό. Ο Ρέππας κουρασμένος και από τις απαιτήσεις και επειδή έπρεπε να δουλεύει είπε στον μεταφραστή του

    Ρεππας : Μωρέ πες του ναι σε όλα. σάμπως θα τα εφαρμόσουμε. άντε γιατί κουραστήκαμε

    Υπάλληλος Τρόικας : Κ. Υπουργέ καταλαβαίνετε ότι καταλαβαίνω Ελληνικά....

    Τώρα βέβαια για το μέσο αριστερό της ελλάδας ο Ρέπας φταίει άραγε ή ο άλλος που καταλάβαινε Ελληνικά? Και το ερώτημα ΔΕΝ είναι ρητορικό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος4/9/13 15:21

    Αυτός ο ανεκδιήγητος τραχανοπλαγιάς Ρέππας γιατί δεν πάει από μόνος του στο σύριζα ή όπου αλλού γουστάρει, παρά προτείνει και συνεργασία του Πασόκ με δαύτους;;; Τι είδους συνεργασία μπορεί να γίνει μεταξύ "βλάχων" και σύριζα;;; Συγνώμη, αλλά άπλυτος, αλογοουρά, αμπέχωνο, ταγάρι, μολότοφ και "ραντεβού στα γουναράδικα" σε αυτή την ηλικία δεν τα αντέχω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος4/9/13 18:33

    Ο τσιπρας δεν θελει βλαχοδημαρχους γιατι τοθε εκπροσωπει ο ιδιος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος5/9/13 15:31

    με τη νδ με το συριζα ποιος ξερει αυριο και με τη χρυση αυγη , το κομμα που κατεστρεψε και διελησε την ελλαδα απ το 81 και επειτα ειναι σαν τον καρκινο θα κολησει οπουδηποτε για να επιβιωσει , βρωμοκυλα πασοκοι ουυυυυυυυυστ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.