16.9.13

Η μεταφορά μαθητών απασχόλησε το συντονιστικό όργανο των φορέων της Δράμας

Τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου συνεδρίασε το άτυπο όργανο συντονισμού και συνεννόησης τοπικών φορέων της Δράμας, με θέμα την αντιμετώπιση των προβλημάτων που παρουσιάστηκαν στην εκτέλεση των μαθητικών δρομολογίων μετά την πρόσφατη αλλαγή του σχετικού νομοθετικού πλαισίου.
Το συντονισμό της συνεδρίασης είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος και σ’ αυτήν συμμετείχαν ο βουλευτής Δράμας κ. Κυριαζίδης, οι Δήμαρχοι Παρανεστίου και Δοξάτου, κ.κ. Καγιάογλου και Χατζηλαζάρου, οι Αντιδήμαρχοι των Δήμων Κ. Νευροκοπίου, Παρανεστίου και Προσοτσάνης, κ.κ. Νικολαΐδης, Κουκαριώτης, Παρλόγλου και Παυλίδης, ο Περιφερειακος Σύμβουλος της ΠΕ Δράμας κ. Ζιμπίδης, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΚΤΕΛ Ν. Δράμας, κ.κ. Χατζόπουλος και Χαϊτίδης, ο Πρόεδρος του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί Δράμας κ. Κουλαξίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου Αγοραίων Ταξί κ. Σεϊτανίδης, ο Διευθυντής της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Δράμας κ. Κόντογλου, εκπρόσωποι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, γονείς και μαθητές από απομακρυσμένους δήμους και κοινότητες του Νομού, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Π.Ε. Δράμας.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε ιδιαίτερη αναφορά στις δυσκολίες που έχουν δημιουργηθεί στην εκτέλεση των δρομολογίων μεταφοράς των μαθητών μετά τις αλλαγές που επέφερε το νέο νομοθετικό πλαίσιο, οι οποίες δεν περιορίζονται μόνο στη μείωση του ύψους της αποζημίωσης προς τους μεταφορείς, αλλά θέτουν περιορισμούς στη μετακίνηση μαθητών των ΕΠΑΛ και των Μουσικών Σχολείων σε αποστάσεις άνω των 20 χλμ, ενώ ταυτόχρονα διευρύνουν το μέγιστο χρόνο αναμονής των μαθητών στα 90', δυσχεραίνοντας πολλαπλά τις μαθητικές μετακινήσεις. Ιδιαίτερη αίσθηση δημιουργήθηκε από τις τοποθετήσεις μιας μαθήτριας του ΕΠΑΛ Δράμας που διαμένει στο Κ. Νευροκόπι και πλέον αδυνατεί να μετακινηθεί προς το σχολείο της, καθώς και ενός γονέα από το Σιδηρόνερο ο οποίος αδυνατεί να στείλει το παιδί του στο νηπιαγωγείο.
Ο Βουλευτής κ. Κυριαζίδης δεσμεύτηκε να πιέσει με κάθε δυνατό τρόπο την κεντρική κυβέρνηση προκειμένου να υπάρξει νέα νομοθετική ρύθμιση στην κατεύθυνση της αύξησης της τιμής του κομίστρου που προβλέπεται ανά χιλιόμετρο, και ταυτόχρονα να έρθει σε επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών προκειμένου να ληφθούν διευκρινίσεις για το 90λεπτο της αναμονής των μαθητών και να αναζητηθούν τα περιθώρια της ταχύτερης δυνατής εξυπηρέτησης στο πλαίσιο της νομιμότητας.
Επιπλέον αποφασίστηκε να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, τις υπηρεσίες της Π.Ε. Δράμας και τους μεταφορείς, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα διασταλτικής ερμηνείας δίνει το νέο νομοθετικό πλαίσιο, προκειμένου ακόμη και υπό τις εξαιρετικά δύσκολες παρούσες συνθήκες η μεταφορά των μαθητών να διεξάγεται με τη μικρότερη δυνατή επιβάρυνση για τους ίδιους και τις οικογένειές τους, την ελάχιστη δυνατή αναμονή και τη μεγαλύτερη ασφάλεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.