4.9.13

Εργολάβος από την Κομοτηνή καταθέτει αγωγή με αξίωση εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από την Δημοτική Αρχή

Να λοιπόν που τα πράγματα αντιστράφηκαν και δικαιώνεται η εταιρία Άλφα Διεθνής Κατασκευαστική, αφού με έγγραφο που δημοσιεύει η εφημερίδα «ο Χρόνος», κρίνεται ότι κακώς θεωρήθηκε έκπτωτος ο εργολάβος εκπρόσωπος και αποξενώθηκε από το έργο του δρόμου των Συμβόλων με ότι αυτό συνεπάγεται, όπως το να επωμιστεί το κόστος των εγγυητικών επιστολών κλπ. 
Η απόφαση αυτή ανατρέπει το σκηνικό, αφού δεν έπρεπε να προηγηθεί κατάπτωση του ενδιαφερόμενου εργολάβου Τάσου Πίτατζη, που εκτελούσε το έργο. Παράλληλα ο ίδιος στρέφεται προς το Δήμο και τους αρμόδιους υπαλλήλους της τεχνικής Υπηρεσίας με αγωγές διεκδικώντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ, βάσει αιτιάσεων σε κείμενο που συνέταξε δικηγόρος των Αθηνών.
Ο ενδιαφερόμενος πάντως εργολάβος, σύμφωνα την εφημερίδα, επικαλείται και το γεγονός ότι η έκπτωσή του από το έργο τον απέκλεισε οριστικά να συμμετάσχει σε άλλες δημοπρασίες με αποτέλεσμα να προκύπτουν διαφυγόντα κέρδη, σπίλωση του προφίλ της εταιρίας κι ένα πλήθος άλλων αιτιάσεων που θα γίνουν αντικείμενο έρευνας. 
Η συνηγορητική απόφαση υπέρ των αιτιάσεών του της επιτροπής 152 του Νόμου 3463/2006 και η αποδοχή της προσφυγής της εταιρίας δημιουργούν νέα δεδομένα στην όλη εμπλοκή της εταιρίας.

10 σχόλια:

  1. Ανώνυμος4/9/13 21:54

    ο κυριος που επαιρνε εργα δωρακια απ τον αξιοτιμο κ αγγελοπουλο και κερδισε χωρις διαγωνισμους εκατομυρια ευρω τωρα θα παει στα δικαστηρια και την αρχηστη δημοτικη αρχη και τους διαπλεκομενους και ασχετους υπαληλλους και θα αρπαξει απ τον δημο χρηματα που πληρωνει ο καθε δημοτης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος5/9/13 08:18

    Η απουσία των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου από τα έργα κατά τη κατασκευή τους για την επίβλεψή τους είναι η απόρροια της προσφυγής της κατασκευαστικής εταιρείας στη δικαιοσύνη.
    Δεν μπορεί κανένας δημότης να γνωρίζει γιατί συμβαίνει αυτό φυσικά ούτε ο δήμαρχος αφού δεν έχει την κατάλληλη ενημέρωση από τους επικεφαλείς της τεχνικής υπηρεσίας, και τα αποτελέσματα ορίστε τα βλέπουμε.
    Εκτός από τις καθυστερήσεις των όποιων συνεχιζόμενων έργων, έχουμε και την προσφυγή στη δικαιοσύνη, που αν δικαιωθούν (που θα δικαιωθούν) οι αποζημιώσεις είναι υπέρογκες έξω από τις σημερινές ταμειακές.

    Το ίδιο και χειρότερα συμβαίνει και στην κατασκευή των ποδηλατοδρόμων, η ανυπαρξία της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου για να δίδει συνεχώς τις τεχνικές κατευθύνσεις για την ομαλή πρόοδο του έργου είναι αισθητή από τους περίοικους, και για αυτό έχουμε το συχνά παρατηρούμενο ράβε ξήλωνε.
    Οι άνθρωποι από τις θέσεις τους είναι εξαφανισμένοι. Τη νέα χάραξη του δρόμου ούτε οι εργολάβοι την κάνουν, την κάνουν εργάτες και μάλιστα αλλοδαποί οι οποίοι έχουν την εμπειρία με το μάτι και την κορδέλα να χαράζουν καμπύλες, ευθείες και τεθλασμένες. Αλλά κάνουν και λαθάκια, και μετά …… έρχεται το κυκλοφοριακό κομφούζιο.
    Για την αποσυμφόρησή σπάζουμε κράσπεδα και ρείθρα, ελαττώνουμε το πράσινο κτλ που βλέπουμε και έτσι κατά κάποιο τρόπο αποκαθίσταται η κυκλοφοριακή αταξία κ. δήμαρχε. Βέβαια τα γ@σιατικα τα πληρώνουν οι δημότες.
    Το ψάρι βρωμάει απο το κεφάλι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος5/9/13 15:23

      τελικα τι μας λες? θεωρεις τον δημαρχο υπευθυνο(...το ψαρι βρωμαει απ το κεφαλι...) ή οχι(...φυσικα ουτε ο δημαρχος...)?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος5/9/13 15:25

      το αποτελεσμα ειναι να ειναι κλειστος ο δρομος προς καρυδια μεσω τηε περιοχης παζαριου εδω και 2 χρονια αλλα και ο δρομος παραλληλα στο στρ/δο παρασχου ο οποιος εξηπηρετει και τους γονεις που πανε τα παιδια τους στο 8ο δημοτικο και τγα κειμενα νηπιαγωγειο, παιδικο στγαθμο και γυμνασιο. κ πετριδη? ειστε δω !!?????

      Διαγραφή
  3. Ανώνυμος5/9/13 18:56

    Οι κεφαλές της δημοτικής αρχής όρισαν προϊστάμενο της υπηρεσίας καθαριότητας μηχανικό από τους αρχαιότερους και εμπειρότερους τεχνικούς που έχει ο δήμος Κομοτηνής.
    Λειτουργούν με τους αρεστούς και όχι με τους αρίστους. Και περιμένετε να γίνουν έργα και να δοθούν στη κυκλοφορία ο δρόμος της Καρυδιάς και ο δρόμος των Συμβόλων;. Περί ποδηλατοδρόμων ούτε λόγος να γίνεται.
    Όνειρο απατηλό. Ολημερίς χτίζουνε και ολονυχτίς γκρεμίζουνε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος6/9/13 20:30

    Εκτονωθείτε!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος8/9/13 13:57

    Ο συγκεκριμένος εργολάβος έχει προβλήματα και με άλλα έργα σε άλλους δήμους και στην περιφέρεια;;;; μήπως ειναι πνιγμένος και πιάνεται από τα μαλιά του;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος8/9/13 14:36

    Τα έργα που κάνει αυτή η δημοτική αρχή είναι τα περισσότερα από κάθε άλλη. Αλλά εσείς οι πεντέξι κολημένοι κινείστε φαίνεται μόνο στο κέντρο της πόλης. ΠΑΙΔΙΑ, ΑΛΛΑΞΤΕ ΣΥΝΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΑΣ. ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ, ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΕΣ ΟΣΟ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΗ ΑΛΛΕΡΓΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος8/9/13 20:20

    Η επανάσταση της δωρεάν γνώσης.
    ΟΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ μπορούν να κρύβονται εκεί που δεν τις περιμένεις.
    Στο προαύλιο του Χάρβαρντ, λίγο μετά την είσοδο που γράφει «Veritas», δηλαδή «αλήθεια» στα λατινικά, μπορείς να καταλάβεις τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
    Όπως γράφει στο BHmagazino ο Παναγιώτης Βλάχος (σελ.24) που έζησε μία χρονιά στο Χάρβαρντ, φοιτώντας στη Σχολή Διακυβέρνησης John F. Kennedy, πέρα από τις εγκαταστάσεις, τις προσωπικότητες τα μαθήματα και την ανταλλαγή απόψεων, το πνεύμα που διέπει τον χώρο είναι το εξής:
    «Σημασία έχει εσύ τι θα κάνει για τη χώρα σου, την κοινότητα, τον δήμο, τον συνάνθρωπό σου. Όχι το αντίστροφο. Και όταν λέμε «εσύ», εννοούμε τους πάντες.
    Από τον Μπιλ Γκέιτς μέχρι τον νεότερο φοιτητή».
    Αν κάνουμε αυτή την αναγωγή στην Ελληνική πραγματικότητα, θα καταλάβουμε γιατί συμβαίνουν.

    ΥΓ. Από τη στιγμή που η δημοτική αρχή δεν διέπεται από πνεύμα ανταλλαγής απόψεων και συνεργασίας και αφαιρεί κατά κάποιον τρόπο από τους δημότες το δικαίωμα του εκφράζεσθαι και της συμμετοχής στη λήψη των αποφάσεων …… οι δημότες οφείλουν ναι μην σιωπούν αλλά να εκφράζονται με οποιονδήποτε τρόπο για τα προβλήματα του δήμου τους ή της κοινότητάς τους. Η εποχή των μονοπρόσωπων και ετερόφωτων αποφάσεων ανήκει πια στο παρελθόν και αυτό πρέπει να το κατανοήσουν οι δημοτικοί άρχοντες και να το υιοθετήσουν αποφασιστικά και μαχητικά οι δημότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ανώνυμος10/9/13 11:30

    ΚΩΣΤΑΣ ΝΑΛΜΠΑΝΤΗΣ ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.