23.9.13

Έργα υποδομής στον οικισμό τέρμα της οδού Άβαντος στην Αλεξανδρούπολη

Στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013» (ΕΣΠΑ) εντάχθηκε και θα λάβει πλήρη χρηματοδότηση, σύμφωνα με απόφαση της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Μακεδονίας και Θράκης, η πρόταση του Δήμου Αλεξανδρούπολης με τίτλο «ΕΡΓΑ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΣΤΟΝ ΟΙΚΙΣΜΟ ΤΕΡΜΑ ΤΗΣ ΟΔΟΥ ΑΒΑΝΤΟΣ».
Το έργο με προϋπολογισμό 1,697.669,42 ευρώ έχει επιλεγεί για χρηματοδότηση στον Άξονα Προτεραιότητας 9 «Αειφόρος Ανάπτυξη και Ποιότητα Ζωής στην Ανατολική Μακεδονία - Θράκη» για τον κωδικό προτεραιότητας 61 «Ολοκληρωμένα Σχέδια για την Αστική και Αγροτική Αναγέννηση» του Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013. Την απόφαση παρέδωσε ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, στο Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη.
Το έργο περιλαμβάνει τη δημιουργία τάφρου ομβρίων, 650 μέτρων, παράλληλα με τη σιδηροδρομική γραμμή και τη σύνδεσή της με το υφιστάμενο δίκτυο ομβρίων υδάτων, τέσσερις (4) πεζογέφυρες στη σιδηροδρομική γραμμή, καθώς και την κατασκευή πεζοδρομίων και κράσπεδων επί της οδού Άβαντος κι αποσκοπεί στην αποτροπή πλημμυρών και την εξαφάνιση των εστιών μόλυνσης. Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης πρόκειται να δημοπρατήσει το έργο στο προσεχές χρονικό διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.