16.12.13

Έκθεση ζωγραφική του Γιάννη Ζαχαρόπουλου στη Καβάλα

Ο Δήμος Καβάλας τιμώντας τη μνήμη του ζωγράφου Γιάννη Ζαχαρόπουλου διοργανώνει αναδρομική έκθεση των έργων του. Η έκθεση αυτή επιχειρεί μέσα από την τέχνη και τις αναζητήσεις του καβαλιώτη καλλιτέχνη, να αναδείξει τον μεγάλο πλούτο των εικονογραφικών θεμάτων του με σημείο αναφοράς πάντα τον άνθρωπο.
Έκφραση και φως, χρώμα και ιδέες, συνθέσεις οι οποίες διαμόρφωσαν το προσωπικό του στυλ περιλαμβάνονται στην έκθεση αυτή. Αντλώντας το αισθητικό άρωμα του περιβάλλοντός του και των συμβαινόντων στον κόσμο, ο ζωγράφος Γιάννης Ζαχαρόπουλος χαρίζει αισθητική απόλαυση στον αποδέκτη του έργου και συνεισφέρει με αυτόν τον τρόπο στον πολιτισμό της ψυχής του.
Ο τίτλος της έκθεσης «Ούτε μέρα δίχως γραμμή», υποδηλώνει τη μεγάλη του αφοσίωση στην τέχνη και την πλούσια σε ζωγραφική αισθητική του πορεία. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου 2013 και ώρα 19:30 στην αίθουσα του Εμπορικού Κέντρου Καβάλας (2ος όροφος).
Για τον Γιάννη Ζαχαρόπουλο θα μιλήσει ο ζωγράφος Θέμης Κελέκης και ο συγγραφέας Πάνος Καζόλης, οι οποίοι υπήρξαν φίλοι του. Η διάρκεια της έκθεσης θα είναι από τις 18 Δεκεμβρίου έως 28 Δεκεμβρίου 2013. Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Καθημερινά από τις 11:00 έως τις 14:00 και από τις 18:00 έως τις 22:00. Επιμελητής της έκθεσης: Τάσος Ζαχαρόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.