26.9.13

Δημοσκοπήσεις και «δημοσκοπο – σχολιαστές»

Το έκαναν πάλι το θαύμα τους στα συστημικά ΜΜΕ. Δημοσκοπήσεις και σενάρια παραίτησης των βουλευτών της Χρυσής Αυγής δίνουν και παίρνουν, δίνοντας τον τόνο για τι θα επακολουθήσει. Αρκετά περίεργο και μάλιστα σε μια περίοδο που η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου όχι μόνο είναι στριμωγμένη, αλλά φροντίζει να εξαφανίζεται από τον δημόσιο διάλογο ή ακόμα και από τη χώρα.
Τα μέλη των κοινοβουλευτικών κομμάτων της συγκυβέρνησης είναι εντελώς εξαφανισμένα από την δημόσια ζωή. Δεν είναι καθόλου τυχαίο για τα δύο κόμματα που συγκυβερνούν, ότι οι τηλεοπτικές εμφανίσεις των φανατικών εκπροσώπων – στελεχών δεν ξεπερνά τον αριθμό των δακτύλων και των δύο χεριών. Αυτό δεν σημαίνει ότι οι δημόσιες εμφανίσεις τους είναι επιτυχείς και προς όφελος της κυβέρνησης, καθώς στις περισσότερες των περιπτώσεων φάσκουν και αντιφάσκουν, διαψεύδοντας ακόμα και τον ίδιο τους τον εαυτό μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα.
Στην πολιτική όμως δεν υπάρχει «πολιτικό κενό», και την εμφανή αδυναμία της συγκυβέρνησης να δώσει απαντήσεις και κυρίως να κάνει αυτό για το οποίο εξελέγη από τον ελληνικό λαό, να κυβερνήσει δηλαδή, έρχεται να το καλύψει για λογαριασμό της, η πτωχευμένη μιντιοκρατία.
Ορισμένοι δημοσιογράφοι, δίνουν πραγματικά μεγάλη μάχη, προκειμένου να προστατεύσουν και να συντηρήσουν την υπάρχουσα νοσηρή κατάσταση. Να μην αλλάξει τίποτε. Όχι τώρα τουλάχιστον, όπως υποστηρίζουν. Ακόμα όμως και αν κάποιος ρωτούσε το πότε επιτέλους πρέπει να αλλάξει κάτι σε τούτο τον πολύπαθο τόπο, πιθανότατα να μην έπαιρνε απάντηση.
Σε αυτό το πλαίσιο, τα συστημικά ΜΜΕ, προσέτρεξαν να εκμεταλλευτούν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών και να υπερασπιστούν τις καλές προθέσεις που δείχνει τώρα η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει την ανεξέλεγκτη δράση της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής. Ούτε λέξη για τα όσα συμβαίνουν εδώ και ενάμιση χρόνο και για τις ευθύνες αυτών που κυβερνούν. Τώρα ανακαλύφθηκαν τα βίντεο, τα ντοκουμέντα, οι φωτογραφίες, οι μαρτυρίες. Τώρα άρχισαν να ανοίγουν τα στόματα. Ας είναι. Ποτέ δεν είναι αργά.
Χαρακτηριστική είναι δημοσκόπηση της ALCO, η οποία είδε χθες το φως της δημοσιότητας σε γνωστό τηλεοπτικό σταθμό και επικέντρωνε στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Τα συμπεράσματα είναι ότι η ΝΔ κερδίζει, σύμφωνα με την δημοσκόπηση, από τη ραγδαία πτώση των ποσοστών της Χρυσής Αυγής.
Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί ο σχολιασμός της δημοσκόπησης όταν σε ερωτήσεις τύπου «Είναι επικίνδυνη η Χρυσή Αυγή για την Δημοκρατία;», «Είναι νεοναζί;», τα ποσοστά κυμαίνονταν από το 10% - 20% και ο παρουσιαστής, έδειχνε «εντυπωσιασμένος», κάνοντας και τις ανάλογες γκριμάτσες.
Τα προσχήματα έσωσε μια άλλη δημοσιογράφος, η οποία ρώτησε τον δημοσκόπο τι σημαίνει αυτό το ποσοστό σε επίπεδο εκλογικού σώματος, με αποτέλεσμα ο δημοσκόπος να απαντήσει το εντυπωσιακό 1,4%. Ποιος δηλαδή αμφιβάλλει ότι υπάρχει 1,4%, το οποίο ασπάζεται πλήρως τη δράση της νεοναζιστικής συμμορίας;
Η αλήθεια είναι ότι με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο, οι υποστηρικτές της κυβερνητικής πολιτικής, προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα γεγονότα των τελευταίων ημερών, προκειμένου να αποπροσανατολίσουν και να στρέψουν αλλού τη συζήτηση για όλα όσα συμβαίνουν και πρόκειται να συμβούν στο προσεχές χρονικό διάστημα στην ελληνική κοινωνία και οικονομία. Η έλευση της τρόικα, τα νέα μέτρα, η νέα «βοήθεια», το χρηματοδοτικό κενό, οι νέοι φόροι, το άνευ όρων fast track ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και πολλά ακόμα, δε φαίνεται να απασχολούν δημοσκόπους και «δημοσκοπο –σχολιαστές».
Αν κάποιος ήθελε να παίξει τον ρόλο του «κακού» παιδιού θα ρωτούσε «Καλά ο ΣΥΡΙΖΑ, στις φανερές δημοσκοπήσεις μένει «στάσιμος». Αυτή η ΝΔ του Αντώνη Σαμαρά, του Άδωνι, του Βορίδη, του Φαήλου και των άλλων παιδιών πως γίνεται να ανεβαίνει;». Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να απαντηθεί από ειδικούς και «ειδικούς» αυτή η ερώτηση και μάλιστα όχι με τη συνήθη «επιχειρηματολογία».
Ο κόσμος πια καταλαβαίνει και αντιδρά. Ειρηνικά και όμορφα. Βγαίνει στους δρόμους. Διεκδικεί το δικαίωμα στη ζωή και την αξιοπρέπεια. Θα απαντήσουν σε αυτό οι σχολιαστές και γνώστες παντός του επιστητού ή θα συστήσουν απλά «Υπομονή κι ο ουρανός κάποτε, το 2025 ίσως, θα γίνει πιο γαλανός;»…

ΚΚ

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος26/9/13 22:46

    Στην ομιλία του χθες στο Περαμα ειπε για την κυβερνηση ο Προεδρος Αλεξης, αυτολεξει: "Ήθελαν [ΣΣ: στην κυβερνηση] η Χρυσή Αυγή να λειτουργήσει ως δεξαμενή για τους απογοητευμένους ψηφοφόρους, μη τυχόν και πάνε στην αριστερά και ειδικότερα στον ΣΥΡΙΖΑ»

    Για όσους δεν μπορούν να καταλάβουν το νόημα του παραπάνω αποφθεγματος, εξηγω: σύμφωνα με τον πρόεδρο, υπάρχουν πολίτες που δυνητικά ψηφίζουν ΕΙΤΕ ΧΑ, ΕΙΤΕ Συριζα, αναλόγως τις συνθήκες. Δηλαδη είτε ναζισμο, είτε ριζοσπαστικη Αριστερά. Και αυτο το παραδέχεται, αυτοπροσώπως, ο ίδιος ο αρχηγός του κόμματος της "κινηματικης Αριστεράς". His words exactly.

    Αυτο αν δεν αποδεικνυει ξεκάθαρα την θεωρία των δυο άκρων, που ταυτίζονται κατα περίπτωση, δεν ξέρω τι άλλο μπορει.

    I rest my case. Καλημέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος26/9/13 22:47

    Ο κ. Βούτσης, ο οποίος ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του MEGA είχε έναν σύντομο αλλά αποκαλυπτικό διάλογο με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο.

    «Το κάδρο (ενιαίο μέτωπο εναντίον της Χρυσής Αυγής) το θέλετε για άλλους λόγους, για να νομιμοποιήσετε την ασκούμενη πολιτική και να απενοχοποιήσετε τις κοινωνικές συνέπειες, που οδηγείται ο κόσμος σε απόγνωση», τόνισε αρχικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Για αυτό το θέλετε ενιαίο κάδρο. Δεν θέλουμε και δεν πρέπει να διαμορφωθεί ένα «κάδρο» που θα πάει δίπλα τα οικονομικά και τα κοινωνικά προβλήματα».

    «Για ψηφοθηρικούς λόγους είναι λοιπόν, κ. Βούτση;», αναρωτήθηκε ο κ. Κωνσταντινόπουλος.

    Η απάντηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ομολογουμένως αφοπλιστική αλλά και ενδεικτική των αντιλήψεων που έχουν υιοθετήσει συγκεκριμένα στελέχη της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

    «Βεβαίως», απάντησε κυνικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος26/9/13 22:48

    Υπάρχει ένα παλιό ανέκδοτο του ψυχρού πολέμου το οποίο αποτύπωνε την «αγάπη» των πολιτών των σοβιετικών καθεστώτων για τον υπαρκτό σοσιαλισμό.

    Στο ανέκδοτο λοιπόν ο πρώτος γραμματέας Λεονίτ Μπρέζνιεφ αποκτά καλλίπυγο νεαρά ερωμένη και πάνω στο γεροντικό ενθουσιασμό τής λέει να του ζητήσει ό,τι επιθυμεί περισσότερο.

    «Να ανοίξεις τα σύνορα για μια ώρα...» του λέει αυτή σκεπτόμενη τη φυγή...

    Ο γηραιός κομμουνιστής σκέφτεται λίγο και μετά αντί να θυμώσει της λέει χαδιάρικα: «Πονηρούλα, θέλεις να μείνουμε μόνοι μας...».

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος27/9/13 11:52

    ο Ελληνικός Λαός ούτε για την ευθυκρισία του ούτε για το μυαλό του είναι γνωστός....για κάτι άλλο είναι πασίγνωστος!!! Αρχίζει από "μ" και δεν είναι ο μουσακάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.