5.9.13

Επίσημο πρόγραμμα εγκαινίων Μεθοριακού Σταθμού Νυμφαίας στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα

Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης ανακοινώνει ότι ο Μεθοριακός Σταθμός Νυμφαίας στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013 στις 12 το μεσημέρι.
Ο Σταθμός βρίσκεται 22 χιλιόμετρα βόρεια της Κομοτηνής, στο τέλος του Κάθετου Άξονα Κομοτηνή – Νυμφαία, του Ελληνικού Αυτοκινητόδρομου Α2 «Εγνατία Οδός» και κατασκευάστηκε με ευθύνη της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ AE», ενώ η πρόσβαση γίνεται από την Ανατολική Έξοδο της Κομοτηνής.
Της λειτουργίας του Σταθμού θα προηγηθεί λιτή, ανεπίσημη τελετή, στις 10.30  το πρωί της Δευτέρας 9 Σεπτεμβρίου 2013, στην οποία οι Περιφερειάρχες Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Άρης Γιαννακίδης και Κίρτζαλι Μπίσερ Νικόλωφ, θα απευθύνουν σύντομο χαιρετισμό.
Στην τελετή θα παραστεί ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Έργων, περιορισμένος αριθμός προσκεκλημένων από την τοπική πολιτική, αυτοδιοικητική και θεσμική κοινωνία καθώς και από την «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ». Τα επίσημα εγκαίνια του Σταθμού θα πραγματοποιηθούν παρουσία της πολιτικής ή πολιτειακής Ηγεσίας των δύο χωρών σε χρόνο που θα καθοριστεί μελλοντικά διά της διπλωματικής οδού.
Σύμφωνα με απόφαση των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών από τον σταθμό επιτρέπεται να διέρχονται, επί του παρόντος, μόνον επιβατικά οχήματα και minibus μέχρι 9 θέσεων, καθώς και φορτηγά μικτού βάρους μέχρι 3,5 τόνους.
Η διαδρομή που πρέπει να ακολουθούν οι ενδιαφερόμενοι είναι: Κομοτηνή - Διασταύρωση Κικιδίου - Ανάχωμα - Διασταύρωση Καρυδιάς - Διασταύρωση Τυχηρού. Στη διαδρομή έχει τοποθετηθεί επαρκής σήμανση.
Για την διέλευση από το μεθοριακό σταθμό απαιτείται επίδειξη Αστυνομικής Ταυτότητας Νέου Τύπου σε καλή κατάσταση (όχι φθαρμένη) ή διαβατήριο σε ισχύ. Οι διερχόμενοι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν σχολαστικά τη σήμανση και τις υποδείξεις των αστυνομικών.

Ενδεικτικές αποστάσεις και χρόνοι από Κομοτηνή μέσω νέου Μεθοριακού Σταθμού:
 • Κίρτζαλι 78 χιλιόμετρα, 1 ώρα και 10 λεπτά.
 • Χάσκοβο 124 χιλιόμετρα, 1 ώρα και 50 λεπτά.
 • Ντιμίτροβγκραντ 140 χιλιόμετρα, 2 ώρες
 • Στάρα Ζαγόρα 183 χιλιόμετρα, 2 ώρες και 30 λεπτά
 • Φιλιππούπολη(μέσω Μινεράρλι Μπάνι) 185 χιλιόμετρα, 2 ώρες και 40 λεπτά.
 • Σλίβεν 250 χιλιόμετρα, 3 ώρες και 15 λεπτά.
 • Γιάμπολ 267 χιλιόμετρα, 3 ώρες και 30 λεπτά.
 • Σόφια 322 χιλιόμετρα, 4 ώρες.
 • Μπουργκάζ (μέσω Στάρα Ζαγόρα) 345 χιλιόμετρα, 4 ώρες
 • Ρούσε (γέφυρα Δούναβη) 405 χιλιόμετρα, 5 ώρες και 30 λεπτά.
 • Βουκουρέστι ( Ρουμανία) 465 χιλιόμετρα, 6 ώρες και 30 λεπτά.

5 σχόλια:

 1. Ανώνυμος5/9/13 15:19

  πρασινη καρτα δε χρειαζεται ?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ανώνυμος5/9/13 18:23

   δε τη ζητούν στο τελωνείο, πρέπει να την πάρεις όμως για να έχεις κάλυψη σε περίπτωση ατυχήματος.

   Διαγραφή
  2. Ανώνυμος6/9/13 12:31

   σ ευχαριστω !

   Διαγραφή
 2. Ανώνυμος12/9/13 19:37

  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ
  ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ & ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ
  ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Ν. ΡΟΔΟΠΗΣ
  Σoφ. Κομνηνού 13
  69100 Κομοτηνή
  Τηλ. 2531022384, Fax : 2531022553
  email: omospond@otenet.gr

  Κομοτηνή, 12/9/2013

  Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

  H Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης διαμαρτύρεται έντονα για τον αποκλεισμό και την μη πρόσκλησή της στα εγκαίνια της νέας συνοριακής διόδου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Βουλγαρία, στην Νυμφαία Ροδόπης.
  Θεωρούμε ότι στο κορυφαίο αυτό γεγονός για την περιοχή μας, η μη πρόσκληση της Ομοσπονδίας να παραστεί κι εκπροσωπηθεί, αποτελεί προσβολή, όχι μόνο προς την κορυφαία συνδικαλιστική οργάνωση της περιοχής της Ροδόπης αλλά προσβολή που ουσιαστικά στρέφεται ενάντια στα πάνω από 4.000 μέλη της.
  Συμπεριφορές όπως αυτή, ούτε τον τόπο εξυπηρετούν αλλά ούτε και την ενδυνάμωση των δημοκρατικών θεσμών στην περιοχή μας.

  Για το Δ.Σ.
  Η Πρόεδρος
  Χατζημάνου Δέσποινα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Γιάννης Σωτηριάδης13/9/13 12:57

   Γιάννης Σωτηριάδης-Δόθηκε η ευκαιρία να ανταμώσουν μετά από αναγκαστικό χωρισμό 70 χρόνων στη Μακάζα, οι δύο λαοί ο Ελληνικός και Βουλγαρικός. Όνειρο απατηλό όμως γιατί οι Έλληνες ηγεμόνες δεν το θέλησαν αφού έκλεισαν την είσοδο του Τυχερού. Για ένα 24ωρο ανατοποθετήθηκαν οι μπάρες στην ορεινή Ροδόπη με όλες τις τιμές που αρμόζει και επιβάλλεται στη περίπτωση για να παραμείνει έστω για μια μέρα αμόλυντη η κοινωνία της Θράκης «του κινδύνου εκ του Βορρά».
   Η φύλαξη της εισόδου Τυχερού ανατέθηκε στις αστυνομικές δυνάμεις και σε διμοιρία των ΜΑΤ. Το παράλογο είναι ότι απαγορεύτηκε η διέλευση από τις αστυνομικές δυνάμεις ακόμη και σε δημόσιους λειτουργούς οι οποίοι κατευθυνόταν στους ορεινούς οικισμούς για υπηρεσιακούς λόγους (Δεν ευθύνεται αστυνομία) μέχρις ότου διευθετηθεί το θέμα από τις αρμόδιες αρχές.

   Δίκαια διαμαρτύρεται η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Ροδόπης για τον αποκλεισμό από τα εγκαίνια της νέας συνοριακής διόδου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Βουλγαρία, στην Νυμφαία Ροδόπης.
   Όπως είναι φυσικό τους λόγους δεν θα τους μάθουμε ποτέ. Η ανάπτυξη που περιμένουμε των Θρακολόγων και των Θρακο-αναπτυξιολόγων με τα μυαλά που κουβαλάνε δεν θα έλθει ποτέ αδέλφια.
   Από «έξω σοσιαλιστές «των αφιλότιμων» και από μέσα μαύροι κατάμαυροι», όπως λέει και η λαϊκή παροιμία από « έξω κούκλα και από μέσα πανούκλα».

   Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.