16.9.13

Παρέμβαση Ντόλιου στην Βουλή για την συνέχιση του «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ερώτηση προς τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση κατέθεσε ο βουλευτής Έβρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Ντόλιος για το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι». Το κείμενο της ερώτησης, έχει ως εξής:
«Το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» είναι ίσως το πιο αποδοτικό από άποψη κοινωνικής προσφοράς πρόγραμμα και έχει καταξιωθεί στη συνείδηση όλης της ελληνικής κοινωνίας και όχι μόνο των ωφελούμενων. Τα τελευταία χρόνια έχει θα έλεγα, μια περιπετειώδη διαδρομή τόσο όσον αφορά τις πηγές της χρηματοδότησής του, αλλά και όσον αφορά την επιλογή των ατόμων που έχουν δυνατότητα ένταξης στους ωφελούμενους. Επίσης, είναι πάντα σε εκκρεμότητα το θέμα της νομότυπης απασχόλησης των εργαζομένων στη συγκεκριμένη δραστηριότητα.
Εάν την πρώτη περίοδο της εφαρμογής του προγράμματος, αυτό θεωρήθηκε καταρχήν μια εμπνευσμένη και καινοτόμα δράση, η συνέχεια της λειτουργίας του στη σημερινή εποχή είναι πλέον αδήριτη ανάγκη λόγω του ότι η προσφορά των υπηρεσιών του αποτελεί θέμα επιβίωσης για τους ενταγμένους στο πρόγραμμα. Η τελευταία παράταση που δόθηκε με διάταξη νόμου λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου. Τίθενται σειρά ερωτημάτων που έχουν σχέση με την επιβίωση των ωφελούμενων από το πρόγραμμα.
Τυχόν διακοπή του θα οδηγήσει πολλούς απ’ αυτούς σε απόγνωση, σε αναζήτηση χρόνιας φροντίδας που προσφέρεται από διάφορα ιδρύματα, σε υποχρέωση των ασφαλιστικών ταμείων να καταβάλλουν νοσήλεια, σε αδυναμία των ιδρυμάτων να ανταποκριθούν στα νέα αιτήματα, σε πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση και διατάραξη της κοινωνικής ζωής χιλιάδων οικογενειών. Οι Δήμαρχοι της χώρας, όπως και οι εργαζόμενοι στο πρόγραμμα θέτουν εναγωνίως ερωτήματα για την τύχη του Προγράμματος. Ερωτήματα υπαρκτά και ουσιώδη τα οποία αναμένουν κατεπείγουσα απάντηση.
Ερωτάται ο Υπουργός:
  • Εάν έχει εξασφαλιστεί η συνέχιση του προγράμματος για μετά το τέλος Σεπτεμβρίου».

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος17/9/13 15:21

    σιγά που θα μας σώσεις πάλι ...ποιόν δουλεύεις βρε ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.