13.9.13

Υπογραφή σύμβασης της Κυκλοφοριακής Μελέτης Αλεξανδρούπολης

Υπογράφηκε από το Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Λαμπάκη, η σύμβαση της «Κυκλοφοριακής Μελέτης Αλεξανδρούπολης». Το ανάδοχο μελετητικό σχήμα είναι οι εταιρείες Β. ΔΟΜΙΤΣΟΓΛΟΥ - Σ. ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΟΥ & ΣΙΑ ΕΕ, ΒΟΣΚΟΓΛΟΥ Ν. και  Γ.ΔΕΛΛΟΥΔΗΣ & ΣΙΑ ΕΕ. Η διάρκεια της σύμβασης είναι 21 μήνες. Η μελέτη έχει ως κύριο αντικείμενο:
  • Τη στρατηγική εκτίμηση των κυκλοφοριακών και χωρικών συνθηκών στην περιοχή μελέτης και κυρίως τον εντοπισμό των θέσεων του οδικού δικτύου, όπου υπάρχουν προβλήματα οδικής ασφάλειας για τα οχήματα και τους πεζούς,
  • Τη διαμόρφωση προτάσεων για τη βελτίωση της κυκλοφορίας και των συνθηκών στάθμευσης στο οδικό δίκτυο της πόλης
  • Τη βελτίωση της εξυπηρέτησης από τις Δημόσιες Συγκοινωνίες
  • Την εκτίμηση των απόψεων των πολιτών για την κυκλοφοριακή κατάσταση της πόλης
  • Την εφαρμογή ενός συνολικού και διαδραστικού κυκλοφοριακού μοντέλου που θα έχει την δυνατότητα εκτίμησης και πρόβλεψης των επιπτώσεων μικρών και μεγάλων κυκλοφοριακών παρεμβάσεων.
Συνολικά, ο σκοπός της μελέτης είναι η βελτιστοποίηση (οργάνωση, σχεδιασμός, παρακολούθηση) του συστήματος κυκλοφορίας της πόλης με τη διερεύνηση και την υποβολή προτάσεων για μέτρα διαχείρισης της κυκλοφορίας, διαχείρισης της στάθμευσης, σχεδιασμού μεγάλων έργων συγκοινωνιακής υποδομής, αύξησης της οδικής ασφάλειας και βελτίωσης των μετακινήσεων των πεζών και των ατόμων με ειδικές ανάγκες (βιώσιμη κινητικότητα) και μέτρα αστικής ανάπλασης που να συμβαδίζουν με τις προτεινόμενες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.