13.9.13

Ανάστατοι οι αγρότες του Τυχερού για την πληρωμή απόκτησης τίτλου

Ανάστατοι είναι οι αγρότες της διανομής του 1991, οι οποίοι καλούνται να πληρώσουν άμεσα το ποσό των 270 ευρώ ανά στρέμμα για να αποκτήσουν τίτλο κυριότητας.
Δυστυχώς για αυτούς η οφειλή αυτή έχει καταστεί ληξιπρόθεσμη με όλες τις συνέπειες που συνεπάγονται, επειδή θεωρούν ότι σε αυτή την υποχρέωση αδυνατούν να ανταποκριθούν, προχωρούν σε συνέλευση για να αποφασίσουν τις επόμενες κινήσεις τους.
Η Ομάδα Αγροτών Τυχερού θα πραγματοποιήσει συνέλευση στο Πολύκεντρο Τυχερού το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι, όπου έχουν κληθεί οι βουλευτές του Έβρου. Επίσης, έχει αποστείλει στους βουλευτές, επιστολή με τις προτάσεις των αγροτών για την πληρωμή απόκτησης τίτλου, η οποία έχει ως εξής:
«Κύριοι εκπρόσωποι των πολιτών του Έβρου στο Κοινοβούλιο,  σας γνωρίζουμε ότι είμαστε αγρότες μικροκτηματίες στην συντριπτική πλειοψηφία, που μας παραχωρήθηκαν από την πολιτεία 20 και 10 στρέμματα γης ανάλογα με την κατάσταση του καθενός με σκοπό να μείνουμε και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας στον τόπο που γεννηθήκαμε .
Συμμετείχαμε στην οριστική διανομή που έγινε από την διεύθυνση Γεωργίας το 1991 και αποκτήσαμε τότε τα χωράφια που καλλιεργούμε μέχρι σήμερα προσπαθώντας να ζήσουμε τις οικογένειες μας.
Κύριοι βουλευτές όπως γνωρίζεται η τιμή για την απόκτηση τίτλου ιδιοκτησίας είναι κατά στρέμμα 270 ευρώ , ένα σημαντικό ποσόν για τις δυνατότητες μας, επίσης η οφειλή αυτή έχει βεβαιωθεί στην εφορία με τις γνωστές συνέπειες και η  δυνατότητα ρύθμισης είναι περιορισμένη (12 δόσεις). Όπως είναι εύκολο να κατανοήσει κανείς , μικροκτηματίες αγρότες είναι δύσκολο να είναι συνεπείς σε αυτή την υποχρέωση, για αυτό ζητάμε:
  • Η οφειλή αυτή να χαρακτηριστεί ειδική στη ΔΟΥ και να μη έχει τις συνέπειες που προκύπτουν από τις ληξιπρόθεσμες οφειλές (ποινικές διώξεις, προσαυξήσεις κλπ) 
  • Να γίνει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής με  8 ετήσιες δόσεις γιατί όπως γνωρίζεται οι αγρότες πληρώνονται για την σοδειά  τους μία φορά τον χρόνο, ο Δεκέμβριος είναι ο κατάλληλος μήνας
  • Να δοθεί η δυνατότητα σε όσους θέλουν να εγκαταλείψουν τα χωράφια τους να μην έχουν καμιά υποχρέωση έναντι του δημοσίου.
Φυσικά θα πρέπει να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε σε αυτή την υποχρέωση, σας καλούμε στην ανοιχτή συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο πολύκεντρο Τυχερού το Σάββατο 14/9 και ώρα 12 μμ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.