17.9.13

Το ΠΑΣΟΚ «αθωώνει» την Χρυσή Αυγή! Ίδιο μαγαζί…

Σάλος έχει ξεσπάσει μετά την «διαρροή» του ψηφοδελτίου του υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου το οποίο δείχνει ότι καταψήφισε την άρση ασυλίας του χρυσαυγίτη βουλευτή Γιώργου Γερμανή μετά την μήνυση που κατέθεσε εναντίον του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης, με τον ίδιο να δηλώνει πως το έκανε εκ παραδρομής.
Λίγα 24ωρα μετά την δολοφονική επίθεση των μελών της Χρυσής Αυγή εναντίον αφισοκολλητών του ΚΚΕ στο Πέραμα καθώς και από τα επεισόδια στον Μελιγαλά, το ΠΑΣΟΚ του Βαγγέλη Βενιζέλου έρχεται να δώσει άφεση αμαρτιών στους νεοναζί! Όλα αυτά την ώρα που το άλλοτε κραταιό Κίνημα, προσπαθεί να κάνει ένα επικοινωνιακό ντεμαράζ, κρατώντας «σκληρή στάση» έναντι των νεοφασιστών, ζητώντας να ληφθούν μέτρα κατά της Χρυσής Αυγής.
Πάντως ο Συμεών Κεδίκογλου, μεγάλη μορφή του σοσιαλιστικού κινήματος στην Ελλάδα, δηλώνει ότι το έκανε καταλάθος! Μα καλά, για πόσο μαλάκες μας περνάνε;

16 σχόλια:

  1. Ανώνυμος17/9/13 21:03

    Πολύ φανατίκλα αντιπασόκ η πιάτσα.

    Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τη ΝΔ ότι δεν καταδίκασε την επίθεση νεοναζί εναντίον κομμουνιστών στο Πέραμα, παρότι υπάρχει επίσημη δήλωση του γραμματέα του κόμματος που την καταδικάζει. Αλήθεια, καταδίκη εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ της προτροπής του πολιτικού συνεταίρου Πάνου Καμμένου να λιντσαριστεί ο Πάχτας υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλα ΠΑΣΟΚε πάρτην http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22767&subid=2&pubid=63888996

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος17/9/13 23:05

      Πραγματι, υπαρχει "επίσημη δήλωση του γραμματέα" που πουθενα δεν αναφερει τις λεξεις "Χρυση Αυγη" (λες και την επιθεση την εκαναν τιποτα γαυροι!). Ετσι ειναι, οταν θελεις να συγκυβερνησεις μαζι τους, τους καλυπτεις (οι ιδιοι οι Νεοδημοκρατες το παραδεχονται, ο 21.03 ακομα στη κοσμαρα του!). Αληθεια, ποσοι εχουν προφυλακιστει γι αυτη την υποθεση (τα θυματα αναγνωρισταν τρεις)?

      ΥΓ. Παλι καλα να λεμε, που ο Παπαμιμικος (το αρχιλαμογιο της διαπλοκης στο ΠΑ.ΜΑΚ. δηλαδη, ο φοιτητης που επαιρνε ΜΙΖΕΣ απο 20 χρονων!) δεν ζητησε να συλληφθουν... τα θυματα και να βγει εκτος νομου... το ΚΚΕ!

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος18/9/13 09:03

      Ναι ρε, πιατσα και 23:05, πολύ ... άμεσα αντανακλαστικά του Σκουρλέτη. Τι ευγένεια!!! Τι προσοχή στη διατύπωση!!!!

      Αυτό είναι καταδίκη;;; Δλδ όταν λέει ο σκουρλέτης επί λέξει (προσέξτε τον αστερίσκο του ... "ωστόσο" για να δείτε πόσο γλείφουν το ψεκασμένο ακροατήριο του Καμμένου), όταν λοιπόν λέει επί λέξει:

      «Πολιτικά ακραία και άστοχη» χαρακτηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ τις προτροπές Καμμένου για λιντσάρισμα του Χρ. Πάχτα κάνοντας ωστόσο λόγο για σπιουδή της εισαγγελίας και για επιλεκτική λογική των διώξεων.

      τι να καταλάβω εγώ;;;;

      Οι πρωταγωνιστές της "αγανακτισμένης πεζοδρομιακής αποδόμησης του ΠΑΣΟΚ που σε όλες τις παρέες τους λένε "θα τους πάμε φυλακή, θα τους #$^3τ6ουμε, κτλ", βαφτίζουν "καταδίκη" μια χλιαρή επιφύλαξη του Σκουρλέτη.

      Αφήστε το μάγκες. Σας κόβουν ψήφους οι χαβαλέ "οργισμένοι" της ΧΑ και τους γλέιφετε.

      Αριστεροί της δεκάρας

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος18/9/13 18:41

      Πολιτική ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. δεν μπορεί να κάνει· δεν του βγαίνει, όσο και αν το προσπαθεί. Μπορεί, ωστόσο, να κάνει φασαρία για να συντηρείται ο ίδιος στην επικαιρότητα και για να συντηρεί τη διάχυτη οργή στην κοινωνία που τον έφερε στη Βουλή ως αρχηγό κόμματος. Οσο ξεθυμαίνουν τα νεύρα γενικώς τόσο περισσότερο θα φαίνεται πόσο απογοητευτικά ισχνό (αν μου επιτρέπεται η παραδοξολογία) είναι αυτό που αντιπροσωπεύει πολιτικά ο Πάνος Καμμένος και τόσο η προσπάθειά του θα φθίνει. Η υποχώρηση της λογικής όλων ημών των άλλων είναι προϋπόθεση για να συνεχίσουν να υπάρχουν οι ΑΝ.ΕΛ., έτσι όπως υπάρχουν, ώσπου να γίνουν κάποια στιγμή το σκαμνί που θα πατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για να φτάσει στην εξουσία.

      Εξ ου και η κατανόηση που προσέφερε στον Π. Καμμένο το κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάζει (δεν καταδικάζει) μεν τις δηλώσεις Καμμένου, αλλά εκπλήσσεται κιόλας «με τη σπουδή της Εισαγγελίας να ασκήσει δίωξη κατά του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ., όταν την ίδια στιγμή βουλευτές και στελέχη των νεοναζί τραμπούκων της Χ.Α. προκαλούν και επιτίθενται». Η ανακοίνωση καταλήγει με το ερώτημα να αιωρείται, αν στη Δικαιοσύνη «ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά».

      Τίθεται ρητορικώς, βέβαια· διότι πρώτος και καλύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει δύο μέτρα και σταθμά, αλλά τα θέλει να λειτουργούν υπέρ αυτού και των συμμάχων του: θέλει, δηλαδή, τα «σωστά», όχι τα «λάθος» δύο μέτρα και σταθμά. Ειδάλλως, γιατί θεωρεί ότι ο συσχετισμός προκλήσεων ελαφρύνει τη θέση του Π. Καμμένου; Υπονοεί άραγε ότι υπάρχει διάκριση ανάμεσα στη θεμιτή βία που ασκείται στο όνομα των συμφερόντων του λαού και τη βία που είναι αθέμιτη, επειδή υπηρετεί αντιλαϊκές σκοπιμότητες; Σε τι διαφέρει τότε η κατανόηση που δείχνει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον Καμμένο από την επίκληση της «δικαιολογημένης οργής» που εγείρει ο πρόεδρος του σωματείου της ΛΑΡΚΟ, όταν καταδικάζει «εν μέρει» μόνον τον προπηλακισμό του Προκόπη Παυλόπουλου; Μία εκδοχή του κλασσικού ανέκδοτου της ψυχροπολεμικής περιόδου είναι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα: «Ναι, αλλά κι εσείς καταπιέζετε τους μαύρους».

      Μη μας καταπλήσσει η κατρακύλα. ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ. έχουν συμμαχήσει από ανάγκη σε ένα μέτωπο εθνολαϊκισμού, με κοινό στόχο να ανατρέψουν την κυβέρνηση με τον «τσαμπουκά» τους: ο μεν ένας με τον «τσαμπουκά» του συνδικαλισμού, ο δε άλλος με τον «τσαμπουκά» της γλώσσας και της συμπεριφοράς.

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος17/9/13 21:05

    Υπενθύμιση στον κ. Τσίπρα
    Οι 11 φορές που ο ΣΥΡΙΖΑ είπε για «χούντα»

    http://www.athensvoice.gr/article/city-news-voices/πολιτικη/υπενθύμιση-στον-κ-τσίπρα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος17/9/13 21:05

    Έχει τίποτε επικριτικό για την χυδαία δήλωση Καμμένου η σημερινή Αυγή;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος17/9/13 21:05

    Πώς είναι δυνατόν οι καλές εφημερίδες Αυγή, Δημοκρατία, Των Συντακτών, Ελευθεροτυπία κ.ά. να μην έχουν λέξη πρωτοσέλιδα για τον Καμμένο. Θεωρούν αυτονόητο ένας πολιτικός αρχηγός να ζητεί λυντσάρισμα ενός άλλου πολιτικού, επειδή δεν έχουν την ίδια άποψη για πράγματα;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/9/13 22:57

      Ε οχι ρε φιλε και "καλη εφημεριδα" η "Δημοκρατια" του Φαηλου και του Καλεντεριδη!!! Το γαμησες τελειως!!!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/9/13 09:04

      Στα ελληνικά το "καλός" σαν επίθετο είναι απολύτως ειρωνικό μεγάλε. Άστο, δεν το έχεις για κριτικός.

      Διαγραφή
    3. Ανώνυμος18/9/13 23:02

      Θελεις να πεις πως η "Δημοκρατια" του Φαηλου και του Καλεντεριδη ειναι... αντιπολιτευομενη οπως οι υπολοιπες που λες?

      Ενταξει, το γαμησες μια φορα και συνεχιζεις να το γαμας...

      παραδεξου ρε μαλακα: δεν προσεξες τί εκανες copy paste απο τη σελιδα των ηλιθιων του ΦΒ! τοσο απλο!
      θελεις να πουλησεις και μουρη απο πανω?

      Διαγραφή
    4. Ανώνυμος19/9/13 11:00

      23:02 δεν συμφωνώ μαζί σου. Το copy paste γίνεται ακριβώς για αυτό, για να κερδίζεις χρόνο και φαιά ουσία. αν κάτι γενικά καλό είναι έτοιμο ποιος ο λόγος να το βασανίζεις.

      Επίσης πουθενά δε λέει ο 21:05 ότι η δημοκρατία είναι αντιπολιτευόμενη. Εσύ το λες για να στρέψεις αλλού την προσοχή. Μια λαϊκιστική εφημερίδα είναι και αυτό λέει ο 21:05.

      Και ναι, η Δημοκρατία είναι μια αυριανή του ΚΑραμανλισμού. Τυπικά στηρίζει ΝΔ σαν δεξιό κόμμα αλλά είναι της παλιάς καλής συνωμοσιολογικής σχολής της δεξιάς των ρώσων που θα μας σώσουν, των εβραίων που μας επιβουλεύονται κτλ. Τάλε κουάλε με ΣΥΡΙΖΑ και Καμμενους είναι το στιλ της. Ο παλιός Ελέυθερος ρύπος αν θυμάσαι. Όργανο συγκεκριμένων αντιλήψεων και συμφερόντων που κρατά σε ομηρία και τον ίδιο το Σαμαρά.

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος17/9/13 21:06

    Από την εργασία ενός φίλου στο Harvard Basic

    fascist beliefs in pre-war Italy and Germany: 1. triumph of the "will"
    2. politics over economics
    3. allergy to foreign debt and finance of greater public investment
    4. pursuit of full employment (!)
    5. economy organized by the state across sectoral lines ("administrative guidance")
    6. Autarky and self-sufficiency

    Βρε τι να μου θυμίζει, βρε ποιον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος17/9/13 23:06

      Αυτα να τα βλεπει ο Μπαμπης του ΣΚΑΪ, που (συ)ζητα συνεργασια ΝΔ και ΧΑ!

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος18/9/13 09:07

      Μια μαλακιούλα του ξέφυγε του Μπάμπη και το κάνατε θέμα οι αριστεροπροπαγανδιστές. Από τη μύγα ξύγκι βγάζετε.

      Επί της ουσίας στη χώρα οι λαϊκιστές την έχουν κάνει πράξη τη συνεργασία την αντιμνημονιακή. ΧΑ, ΣΥΡΙΖΑ Καμμένος ένα μαγαζάκι είστε με ρόλους για να ψαρώνετε όλα τα γούστα.

      Καημένη Ελλάδα, κοίτα κάτι σωτήρες...

      Διαγραφή
  6. Ανώνυμος17/9/13 21:12

    Ναι, ο Καμίνης είναι τόσο έξαλλος που προσχωρεί στο αντιμνημονιακό μέτωπο, φτύνει το ΠΑΣΟΚ και δηλώνει στρατιώτης της Αλλαγής (του ΣΥΡΙΖΑ)

    Μου φαίνεται ότι κανείς δεν σας περνά για μαλάκες. Κάτι άλλο πιο προφανές συμβαίνει. Σαν καλοί λάτρεις του Παναγούλη και του Διαμαντόπουλου δεν το ψάχνετε κάπως;;;; Το "περνά για" μήπως δεν είναι ούτε απόλυτα ακριβές αλλά ούτε και εντελώς λάθος;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.