24.9.13

Πωλείται το Φιδονήσι στην Ηρακλείτσα Καβάλας

Πολύ κοντά στη πώλησή του νησιού των Φιδιών, «Φιδονήσι», φαίνεται ότι βρίσκεται ο οίκος δημοπρασιών «Myro Antiques House» κι εάν τελικά δεν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις, δεν αποκλείεται τα δύο νησιά να βγουν μαζί στη δημοπρασία που θα οριστεί για το προσεχές διάστημα.
Το ιδιωτικό νησί Φιδονήσι, 160.000 τ.μ., βρίσκεται στο Βορειοανατολικό Αιγαίο με κοντινότερη την ακτή της Ηρακλείτσας του Δήμου Ελευθερών στη Καβάλα. Απέχει 1,5 μίλια από την ακτή και τα εγγύτερα σε αυτό αστικά κέντρα είναι αυτά της Καβάλας, της Ηρακλείτσας -με την τελευταία να αποτελεί τουριστικό πόλο έλξης τα τελευταία χρόνια για τους Βαλκάνιους και τους Έλληνες της περιοχής- και της Νέας Περάμου, επίσης τουριστικό θέρετρο για τους κατοίκους της περιοχής και όχι μόνο.
Στη βορειοανατολική του πλευρά «γειτονεύει» με την παραλία της Ηρακλείτσας, η οποία εφάπτεται με την περιφερειακή οδό που συνδέει τις παράκτιες περιοχές της Περάμου, της Ηρακλείτσας και του Παληού με το αστικό κέντρο και το λιμάνι της Καβάλας. Λίγο πιο βόρεια και ψηλότερα -σε απόσταση περίπου 2 χλμ.- από την ακτή διέρχεται και η αρτηρία της Νέας Εγνατίας οδού.
Κοντά στην παράκτια περιοχή του Φιδονησίου βρίσκεται και ο Κόμβος της Εγνατίας, αλλά και η προτεινόμενη οικιστική επέκταση του οικισμού της Ηρακλείτσας. Τέλος, το αεροδρόμιο της Καβάλας που βρίσκεται στη Χρυσούπολη, απέχει από την Ηρακλείτσα περίπου 40 λεπτά, ενώ το αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης απέχει -κατά προσέγγιση- μία ώρα και δεκαπέντε λεπτά.

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος24/9/13 17:36

    Γιατί το λένε φιδονήσι άραγε;;; Αντιεξουσιαστες μένουν εκεί;;; Ή Χρυσαυγίτες;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.