2.9.13

Σταυροδρόμι παράδοσης και πολιτισμού οι Γιορτές Παλιάς Ξάνθης

Στο σταυροδρόμι της παράδοσης και του πολιτισμού την πρώτη εβδομάδα του Σεπτέμβρη δίνουν ραντεβού οι Γιορτές Παλιάς Ξάνθης.
Οι κύριες μουσικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου με την συναυλία των Νίκου Πορτοκάλογλου και Φίλιππου Πλιάτσικα και συνεχίζονται με τις συναυλίες των Μανώλη Κονταρού – Λευτέρη Βαζαίου σήμερα Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, του Χρήστου Θηβαίου και της «Mr Highway Band» την Τρίτη, της Ματούλας Ζαμάνη την Πέμπτη, της Ευανθίας Ρεμπούτσικα την Παρασκευή, του Κώστα Μακεδόνα το Σάββατο και του ροκ συγκροτήματος «Underhill West» την Κυριακή, 8 Σεπτεμβρίου. Όλες οι συναυλίες θα γίνουν στην πλατεία Μητροπόλεως, ενώ η βραδιά της Τετάρτης είναι αφιερωμένη στη λαογραφία.
Ακόμη, η Φιλοπρόοδη Ενωση Ξάνθης (ΦΕΞ) συμμετέχει στις γιορτές με προβολές ταινιών – εκθέσεις, παρουσιάσεις και άλλες δράσεις. Το παρόν της πόλης συνομιλεί με το παρελθόν της, καθώς οι λευκοί τοίχοι των κτιρίων γίνονται καμβάς, όπου προβάλλονται ιστορίες ανθρώπων, ιδέες, αναμνήσεις, απόψεις και οράματα.
Σε τούτο τον εικαστικό, αλλά και ιστορικό περίπατο, οι εικόνες μπερδεύονται με τις μυρωδιές, οι ήχοι της πόλης μπλέκονται με τη βοή του σύγχρονου γλεντιού που από την «παραλία» ανηφορίζει για μια βδομάδα και συγκατοικεί στην ποικιλότροπη πραγματικότητα της πόλης. Οι θεματικές ενότητες της διοργάνωσης περιλαμβάνουν την «Ξάνθη ως χώρος της μνήμης – Μικρές ιστορίες της Ξάνθης», την «Ξάνθη των καπνών ανατολικού τύπου», την «Ξάνθη του Μάνου Χατζιδάκι», την «Ξάνθη των γεύσεων και των απολαύσεων» και την «Ξάνθη του παραμυθιού» (παιδική σκηνή ΦΕΞ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.