3.9.13

Ο «νεκρός» Βενιζέλος προχωρά μόνος του! Λίγα λόγια για την 3η του Σεπτέμβρη…

Ο Ανδρέας, προσπάθησε και πέτυχε τη γέννηση ενός πολιτικού φορέα απαλλαγμένου από βαρίδια του παρελθόντος καθώς και την καλλιέργεια νέων και σταθερών βάσεων σε ένα εγχείρημα που ενέπνευσε ζωντάνια, ελπίδες, νέα οράματα και όνειρα για τον λαό. Έφτασε μέχρι ενός σημείου.
Έδωσε στους Έλληνες απλόχερα, πράγματα που ποτέ δεν είχαν ονειρευτεί. Εθνική ενότητα και κοινωνική συμφιλίωση, υπερηφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη και προκοπή. Ο ιστορικός του μέλλοντος θα κρίνει το έργο (θετικό και αρνητικό) του ανδρός στη χώρα και τον λαό.
Τρεις του Σεπτέμβρη του 2013 και αυτό το μόρφωμα ετοιμάζεται να «γιορτάσει» για κάτι το οποίο δεν υπάρχει πια και πιθανότατα να τολμήσει να κάνει και αναφορά στο όνομα του Ανδρέα Παπανδρέου. Τραγική ειρωνεία; Μάλλον ξετσιπωσιά και προκλητική χυδαιότητα.
Για την ιστορία πάντως αξίζει να αναφερθεί πως όταν οι Ναζί προχωρούσαν στην πολιορκία του Στάλινγκραντ, επέλεξαν να προβούν σε μια κίνηση εντυπωσιασμού, στέλνοντας αρκετές δυνάμεις στη Μόσχα. Οι ανιχνευτές τους εντόπισαν και ενημέρωσαν τον Στάλιν. Ο στρατηγός Κουτούζωφ με απάθεια φέρεται (κάποιοι αποδίδουν τη φράση στον ίδιο τον Στάλιν) να απάντησε στους ανιχνευτές και στους συμβούλους του με την εξής ατάκα: «Αφήστε τους νεκρούς να προχωρούν»…

8 σχόλια:

  1. Ανώνυμος3/9/13 20:02

    Τα ίδια που λέτε τώρα κατά του ΓΑΠ ή του Βενιζέλου και υπέρ του Ανδρέα, τα έλεγαν οι υπεραριστεροί του ΠΑΣΟΚ εναντίον του ... ίδιου του Ανδρέα όταν με το Σημίτη έκανε την σφοδρή λιτότητα του 1985 και έσωσε και τότε τη χώρα από τη λαίλαπα των "αριστερών" των σπηλαίων.

    Είναι πάντως αστείο να βλέπει κανείς "νεοφιλελευθερισμό" πίσω απο τις πρακτικές διάσωσης της Ε.Ε. για την Ελλάδα.

    Τα πακέτα διάσωσης του Ελληνικού κράτους είναι καθαρά σοσιαλιστικές-Κεϋνσιανές πολιτικές και το όφελος που ίσως προκύψει για την χώρα είναι ο εξαναγκασμός της μέσω των δανειακών συμβάσεων (μνημονίων) στο να μάθει να λειτουργεί ικανοποιητικά σε καπιταλιστικό περιβάλλον και να αφήσει τις αγορές να την εμπιστευτούν. (Mιας και ο κομμουνισμός είναι πλέον έκθεμα σε θεματικά πάρκα τύπου Walt Disney και σε πανό στην ακρόπολη).

    Το μνημόνιο αποτελεί μια πολιτική απόφαση κεντρικού σχεδιασμού για να αποτρέψει τα οδυνηρά αποτελέσματα της λειτουργίας των αγορών. Μια λειτουργία την οποία ακόμα και σήμερα αρνείται να κατανοήσει και το κράτος και η πλειοψηφία των πολιτών μιας χώρας που θεώρησε το "δημόσιο" ως εγγυητή καλοπληρωμένων θέσεων εργασίας και την επένδυση στην κατανάλωση με δανεικά ως μοχλό ανάπτυξης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/9/13 09:19

      Η αναλυση που κανεις ειναι σοβαρη θα ηθελα ομως να διερευνησουμε λιγο τον ρολο του ιδιωτικου τομεα στην οικονομια της χωρας. Που εγινε κρατικοδιαιτος και χωρις τα λεφτα τα των δημοσιων υπαλληλων δεν θα υπηρχε!!! ποιες λοιπον οι πρωτοβουλιες για την αναπτυξη της επιχειρηματικοτητας???? Μονο στις επιτροπες των αναπτυξιακων νομων συμμετειχαν για να εγκρινουν κατα περιπτωση τα δικα τους. Μονο λεφτα στους μεγαλοεπιχειρηματιες εδωσε η λιτοτητα. Οι πρακτικες αυτες ειναι αποτυχημενες. Στην καπιταλιστικη θεωσρηση το ρημα πρεπει να κινηται και το κρατος να ελεγχει την κινηση οχι να την δημιουργει!!!! Η δικαιη κατανομη των βαρων στην λειτουργια του κρατους και στο μοιρασμα του αποτελεσματος της εργασιας σημαινει σοσιαλισμο!!!!
      Οτι ομως εχει εφαρμοστει στην Ελλαδα ειναι παγκοσμιο φενομενο!!!!!!!

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος4/9/13 08:56

    Την επέτειο της ΝΔ γιατί δεν τη θυμάται ποτέ κανείς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος4/9/13 11:31

    Δεν ξέρω αν θα πετύχει με όρους συμφωνίας κορυφής το εγχείρημα της κεντροαριστεράς. Πάντως πέραν των φθαρμενων πολιτικών στελεχών ,ο πολιτικός τους λόγος πάσχει από ηθικολογια,στειρο οικονομισμο ,και μια κατεστημενη αντίληψη του political correct. Ολα αυτά δημιουργούν μια πολιτική σούπα,που θα έχει ελάχιστη κοινωνική απήχηση. Λίγο πολιτικό marketing δεν θα έβλαπτε. Οχι ότι από τα ίδια δεν πάσχουν και άλλοι πολιτικοί χώροι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος4/9/13 11:32

    Πολλοί κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ ότι ζει στον κόσμο του και δεν έχει επαφή με την πραγματικότητα.

    Λάθος... Διαβάστε το νούμερο 6 από τις προγραμματικές του δηλωσείς..

    6. «ακύρωση των ιδιωτικοποιήσεων και επαναφορά στο δημόσιο των επιχειρήσεων στρατηγικής σημασίας που έχουν ιδιωτικοποιηθεί ώστε να διαμορφωθεί ένας ισχυρός, παραγωγικός και αποτελεσματικός δημόσιος τομέας»,

    Μόνο σε αυτήν την πρόταση βρήκα 3 λέξεις που είτε μιλάνε για άλλη χώρα είτε παίρνουν LSD

    1:) στρατηγικής σημασίας
    2:) παραγωγικός
    αποτελεσματικός

    Είναι κρίμα που η Ελληνική κοινωνία έχει τόσο χαμηλό επιπέδο που αντιπροσωπεύεται από τέτοιες κυβερνήσεις και τέτοια αντιπολίτευση

    Σωστέ μας ευρωπαίοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/9/13 21:10

      Γιατι ρε παιδια, ειναι κακό "να διαμορφωθει ενας ισχυρός, παραγωγικός και αποτελεσματικός δημόσιος τομέας" ΚΑΙ στην Ελλαδα? δηλαδη σε αλλες χωρες (π.χ. Νορβηγια) που υπαρχει, ειναι μαλακες κι εμεις (που ο δημοσιος τομεας μας ειναι για τα πανηγυρια) ειμαστε οι εξυπνοι?

      και για να μη παρεξηγηθω (γιατι το εχετε το χούι):
      ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορει να τον φτιαξει (ειναι φλωροι κτλ) και η ΝΔ δεν θελει να τον φτιαξει (θελει να τον δωσει τζαμπέ στα κολληταρια της) - αλλα ειναι κακό να γινει παραγωγικος και αποτελεσματικος?

      Διαγραφή
  5. Ανώνυμος4/9/13 11:35

    Ο τσύριζας κανονίζει επαναστατική εκδρομούλα με τίτλο "ή εμείς ή αυτοί" (κατά τα κλασσικά εμφυλιακά πρώτυπα) για ΔΕΘ με νοικιασμένο τραίνο (για να μην έχουμε αμφιβολία που πάνε τα χρήματα της εκλογικής αποζημείωσης), και το κόστος για κάθε εκδρομέα είναι μηδενικό. Ειναι που δεν ακολουθούν παλαιοκομματικές τακτικές γιατί είναι "φρεσκος" και "διαφορετικός".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος4/9/13 21:04

      Αδερφε, οι πολλες παρεες που κανεις τελευταια με τη Χρυση Αυγη μαλλον επηρεαζουν την ορθογραφια σου...

      Διαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.