24.9.13

Χωρίς όραμα το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ορεστιάδας για το 2014

Σκληρή κριτική κάνει η Λαϊκή Συσπείρωση Ορεστιάδας στον Δήμαρχο Δημήτρη Μουζά, σχετικά με το νέο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ορεστιάδας για το 2014. Η κριτική είναι δικαιολογημένη, καθώς τα στοιχεία που παραθέτει η δημοτική παράταξη, αποδεικνύουν πως η Δημοτική Αρχή δεν έχει πλέον κανένα όραμα για την πόλη της Ορεστιάδας και της περιοχής. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας η πλειοψηφούσα παράταξη ψήφισε το πιο φτωχό τεχνικό πρόγραμμα των τελευταίων δεκαετιών.
Το νέο Τεχνικό πρόγραμμα για το 2014 θα χρηματοδοτηθεί με το εξευτελιστικό ποσό των 770.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά ίσα – ίσα αρκούν να μπαλώσουν κάποιες τρύπες και να μαυρίσουν με άσφαλτο κάποια ελάχιστα τμήματα του πεπαλαιωμένου επαρχιακού οδικού δικτύου. Και στην ουσία δεν συνιστά Τεχνικό Πρόγραμμα. Αρκεί να θυμηθούμε ότι το τελευταίο τεχνικό πρόγραμμα του Καποδιστριακού Δήμου Ορεστιάδας το 2010 χρηματοδοτήθηκε με το ποσό των 2.500.000 ευρώ. Αυτό το Τεχνικό πρόγραμμα βρίσκεται πολύ μακριά από την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων της ακριτικής περιοχής μας.
Ο στραγγαλισμός των οικονομικών των Δήμων από τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά και τις προηγούμενες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, βρίσκεται στα πλαίσια της πολιτικής της ΕΕ περί οικονομικής αυτονομίας των Δήμων, που στα απλά ελληνικά σημαίνει «Ξεχάστε τις επιχορηγήσεις. Όποιος Δήμος θέλει έργα βάζει νέους φόρους και τα εκτελεί».
Μεγάλες είναι οι ευθύνες και όλων των Δημοτικών αρχών που αδιαμαρτύρητα κάνουν πλάτες για να περάσει η άγρια πολιτική της λιτότητας. Και φυσικά όλο και πιο «φάλτσα» ακούγεται το γνωστό ρεφραίν του Δημάρχου ότι «Πάμε καλά, είμαστε ο καλύτερος Δήμος στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη».
Οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν τα δικά τους πολιτικά συμπεράσματα. Τίποτα δεν έχουν να τους προσφέρουν Δημοτικές αρχές, διαχειριστές των αντιλαϊκών επιλογών της ΕΕ και των κυβερνήσεων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου. Σ’ αυτές τις δύσκολες ώρες οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκη από Δημοτικές αρχές που θα συγκρουστούν με τις πολιτικές, που θέλουν να φορτώσουν τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων, οδηγώντας τους στην πτώχευση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.