10.9.13

Ξεκινά η 18η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών

Ανοίγει τις πύλες της είναι η 18η Πανέβρια Αγροτική Έκθεση Φερών που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2013. Η φετινή διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Πάρκο Φερών και όχι στο Κλειστό Γυμναστήριο όπως γινόταν στο παρελθόν, ενώ εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν και στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Φερών.
Στόχος της είναι η προώθηση των τοπικών αγροτικών προϊόντων, η προβολή των αγροτικών επιχειρήσεων, η ανάδειξη των περιφερειακών αγροτικών συνεταιρισμών, καθώς και η ανάπτυξη του αγροτουρισμού. Στα πλαίσια της θα εκτεθούν γεωργικά μηχανήματα και εφόδια, ενώ ιδιαίτερη προβολή θα έχουν κλάδοι όπως η Κτηνοτροφία, η Σαλιγκαροτροφία, η Μελισσοκομία και η Αμπελουργία.
Τα εγκαίνια θα γίνουν την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στις 7 μμ και από την Πέμπτη η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από τις 10 το πρωί έως τις 10:30 το βράδυ. Την Πέμπτη στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Πως να γίνει κάποιος μελισσοκόμος» και εισηγητή τον Μόσχο Ντιώνια, ενώ την Παρασκευή στις 11 το πρωί θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα «Εναλλακτικές καλλιέργειες - αρώνια, μύρτιλα, κράνα, φραγκοστάφυλα, γκότσι μπέρυ, παυλώνια, ιπποφαές, βατόμουρα, σμέουρα, λαγοκέρασο» και εισηγητή τον Χαράλαμπο Κωνσταντινίδη. Την ίδια μέρα το απόγευμα στις 7:30 θα γίνει και ο διαγωνισμός για την βράβευση του καλύτερου κριαριού και τράγου!
H Αγροτική Έκθεση Φερών είναι ένας ετήσιος θεσμός που ξεκίνησε το 1996 και έχει τον χαρακτήρα εμποροπανήγυρης, ενημερώνοντας παράλληλα τον ντόπιο πληθυσμό για τις νέες τεχνολογίες και προοπτικές του αγροτοκτηνοτροφικού τομέα. Στις μέρες μας μπορεί να αποκτήσει ευρύτερη σημασία καθώς από το καταστροφικό μοντέλο των αθρόων εισαγωγών στρεφόμαστε στον πρωτογενή τομέα, την αυτάρκεια και την εξωστρέφεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.