6.9.13

Επιστρέφουν στην εργασία τους 10 σχολικοί φύλακες στην Αλεξανδρούπολη

Προσωρινή διαταγή με την οποία επιστρέφουν στην εργασία τους οι 10 σχολικοί φύλακες του Δήμου Αλεξανδρούπολης εξέδωσε το Πρωτοδικείο της πόλης στο οποίο προσέφυγαν.
Συγκεκριμένα, το Πρωτοδικείο Αλεξανδρούπολης με την απόφασή του ακυρώνει προσωρινά την ένταξη τους σε καθεστώς  διαθεσιμότητας από 23 Ιουλίου 2013 με βάση το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών και ζητά να παραμείνουν στις θέσεις μέχρι τις 2 Οκτωβρίου, ημέρα εκδίκασης των ασφαλιστικών μέτρων.
Να σημειωθεί ότι ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Αλεξανδρούπολης παρέστει στο δικαστήριο κατόπιν εντολής του δημάρχου Βαγγέλη Λαμπάκη, δηλώνοντας ότι οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι τέθηκαν σε καθεστώς διαθεσιμότητας όχι με απόφαση του δήμου αλλά λόγω του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών.
Υπενθυμίζεται ότι είναι η τρίτη δικαστική απόφαση που δικαιώνει προσωρινά σχολικούς φύλακες μετά από αυτές του Πρωτοδικείου Αθηνών στις αρχές Αυγούστου το Πρωτοδικείο Αθήνας για  26 συναδέλφους τους του Δήμου Αγίων Αναργύρων και στο τέλος Αυγούστου δύο ακόμη σχολικών φυλάκων των Δήμων Αγίων Αναργύρων και Αγίας Βαρβάρας.
Πάντως, οι αποφάσεις αυτές, σύμφωνα με νομικούς κύκλους αλλά και, όπως αποδεικνύεται από αντίθετη απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης με την οποία απορρίφθηκε σχετική προσφυγή 89 σχολικών φυλάκων του κεντρικού δήμου, οι αποφάσεις αυτές δεν προεξοφλούν αυτές άλλων δικαστηρίων αναφορικά με τις προσωρινές διαταγές. Πόσο μάλλον με τις αποφάσεις που ληφθούν τον Οκτώβριο και θα είναι οριστικές…

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος6/9/13 11:18

    Για να είμαστε ακριβείς:

    1. Δεν πρόκειται για επί της ουσίας απόφαση αλλά ένα τυπικό κόλπο που το έχει πληρώσει η κοινωνία μας σαν βιομηχανία τζάμπα πληρωμών επί μακρόν και προθέρμανση για την πολυπόθητη μονιμοποίηση από την πίσω πόρτα - ευτυχώς έχουν συντομεύσει οι προθεσμίες οριστικοποιήσεων

    2. Δεν επιστρέφουν στην εργασία τους. Επιστρέφουν στο "βόλεμα πολυτελείας" τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.