8.8.13

Έφυγε από τη ζωή πραγματικός αγωνιστής ο Αλεξανδρουπολίτης Δημήτρης Κρεωνάς

Σε ηλικία 65 χρόνων έφυγε σήμερα από τη ζωή ο Αλεξανδρουπολίτης, μέλος του ΚΚΕ, σύντροφος Δημήτρης Κρεωνάς. Ανακοίνωση για το θάνατο του εξέδωσε η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και η Τομεακή Οργάνωση Έβρου του ΚΚΕ, στην οποία τονίζεται:
«Με βαθιά θλίψη ανακοινώνουμε το θάνατο του συντρόφου Δημήτρη Κρεωνά που έφυγε σήμερα από τη ζωή, στα 65 του χρόνια. Δεμένη όλη η ζωή του με τους λαϊκούς αγώνες, τους αγώνες του κόμματος. Από τα φοιτητικά του χρόνια παίρνει μέρος στην εξέγερση του Πολυτεχνείου της Θεσσαλονίκης το 1973 όπου συνελήφθη και κρατήθηκε για 10 μέρες στην Ασφάλεια.
Το 1978 γίνεται μέλος του ΚΚΕ και εντάσσεται στην κομματική Οργάνωση της Αλεξανδρούπολης. Στα 35 χρόνια της κομματικής του ζωής υπηρέτησε το Κόμμα από στελεχικές θέσεις που του ανατέθηκαν. Από το Φλεβάρη του 1990 ήταν μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αν. Μακεδονίας – Θράκης και πρωτοστάτησε στην ανασύνταξη του κόμματος ως Γραμματέας της.
Εκλέχτηκε μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ στο 13ο Συνέδριο και επανεκλέχτηκε στα επόμενα Συνέδρια του Κόμματος έως και το 18ο. Μέχρι σήμερα ήταν μέλος της Επιτροπής Περιοχής Αν. Μακεδονίας – Θράκης.
Την περίοδο της κρίσης 1989-1991 έδωσε τη μάχη ενάντια στη διάλυση του ΚΚΕ που προωθούσε η οπορτουνιστική ομάδα που πήγε στο Συνασπισμό. Όλα αυτά τα χρόνια τον διέκρινε η αδιάλλακτη στάση του απέναντι στους ταξικούς αντίπαλους του Κόμματος και τους Οπορτουνιστές.
Τον διέκρινε η βαθιά πίστη του στην επικαιρότητα και αναγκαιότητα του Σοσιαλισμού, η αγωνία για την προώθηση της υπόθεσης της Εργατικής Τάξης, η καθημερινή πάλη και καθοδηγητική βοήθεια στην υπεράσπιση της πολιτικής του κόμματος και των αρχών λειτουργίας του. Όρθιος και αταλάντευτος στους αγώνες μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του αφήνει μεγάλη παρακαταθήκη και παράδειγμα συνέχειας σε όλους τους συντρόφους του».
Η κηδεία του Δημήτρη Κρεωνά θα γίνει την Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013, στις 11 το πρωί, στα Νέα Νεκροταφεία Αλεξανδρούπολης και θα είναι πολιτική. Επιθυμία του ίδιου και της οικογένειάς του είναι αντί για στεφάνια να δοθεί οικονομική ενίσχυση στο Κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.