28.8.13

Παρέμβαση του ΣΥΡΙΖΑ στην Βουλή για το Κέντρο Υγείας Σαμοθράκης

Για άμεση ανάγκη ενίσχυσης με γιατρούς του Κέντρου Υγείας Σαμοθράκης, το οποίο αντιμετωπίζει πρόβλημα υποστελέχωσης, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η ζωή των κατοίκων του νησιού, κάνουν λόγο σε ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Ευαγγελία Αμανατίδου και Ανδρέας Ξανθός.
Στην ερώτηση οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούνται στοιχεία, που παρέθεσε μέσω της επιστολής του προς τον Τύπο ο Διευθυντής της Κέντρου Υγείας, στην οποία αναφέρεται ότι «από τους έξι ιατρούς που υπηρετούσαν στις αρχές του 2013 απέμεινε μόνο ένας ειδικός γενικός ιατρός, ενώ δύο ειδικοί ιατροί συνταξιοδοτήθηκαν και τρεις άλλοι αγροτικοί γιατροί παραιτήθηκαν».
Όπως γνωστοποιεί η επιστολή πρόκειται για μια «άκρως επικίνδυνη και εγκληματική κατάσταση στο ΚΥ της Σαμοθράκης, καθώς το νησί με πληθυσμό 3.000 κατοίκων, ο οποίος διπλασιάζεται κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι αφύσικο να εξυπηρετείται από έναν και μόνο ιατρό».
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν σε ερώτησή τους προς τους υπουργούς ότι «η πλήρης διάλυση του ΕΣΥ, στην οποία έχει προχωρήσει η κυβέρνηση εναρμονισμένη με τις κατευθύνσεις των Μνημονίων, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια και στην πλήρη απαξίωση, ακόμα και στο οριστικό κλείσιμο των Κέντρων Υγείας, καθώς και στην βάρβαρη αφαίρεση του συνταγματικού δικαιώματος των πολιτών στην απρόσκοπτη πρόσβαση στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη».
Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καλούν τις ηγεσίας των υπουργείων Υγείας και Οικονομικών να γνωστοποιήσουν το χρονοδιάγραμμα για τις απαραίτητες προσλήψεις στο Κέντρο Υγείας, υλοποιώντας παράλληλα τη χρόνια δέσμευση για ένταξη του Κ.Υ. Σαμοθράκης στα Άγονα πρώτης κατηγορίας και θεσπίζοντας κάποια κίνητρα για τη στελέχωση των απομακρυσμένων-παραμεθόριων και άγονων περιοχών όπως η Σαμοθράκη, προκειμένου να υπάρξει ενδιαφέρον για την κάλυψη των κενών θέσεων ιατρικού, παραϊατρικού προσωπικού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.