6.4.10

Ξεκίνησαν οι πρώτες δημοσκοπήσεις για τις δημοτικές εκλογές στην Κομοτηνή. Αύριο στην Piazza τα αποτελέσματα μίας εξ αυτών!

Δύο δημοσκοπήσεις διενεργήθηκαν πριν τις 15 Μαρτίου στην Κομοτηνή και αφορούσαν τις δημοτικές εκλογές. Η πρώτη είχε να κάνει με το ποιος μπορεί να ηγηθεί του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ, ενώ η δεύτερη είχε πρόθεση ψήφου και διάφορα άλλα ποσοτικά στοιχεία που αφορούσαν την καθημερινότητα του πολίτη. Καμία δεν ήταν τηλεφωνική και το δείγμα τους αρκετά μεγάλο. Να σημειωθεί ότι οι δημοσκοπήσεις ενεργήθηκαν από μεγάλες εταιρίες του είδους και πραγματοποιούνται ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα.
Αύριο στην Piazza στοιχεία μίας εξ αυτών, τα οποία θα βρείτε πολύ ενδιαφέροντα και πολύ ανατρεπτικά!...

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος6/4/10 19:45

    Τον Ιούνιο τα χρίσματα στους υποψήφιους Περιφερειάρχες και Δημάρχους από το ΠΑΣΟΚ
    Πέμπτη, 01 Απρίλιος 2010 14:15 Πολιτική

    Papandreou_xrismata Στα μέσα Ιουνίου ανακοινώνει το ΠΑΣΟΚ τα ονόματα εκατοντάδων υποψηφίων σε δήμους και περιφέρειες.
    Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου έδωσε ήδη σχετικές οδηγίες στα αρμόδια κομματικά στελέχη να ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατόν τον χάρτη των υποψηφιοτήτων στους τρεις μεγάλους δήμους αλλά και στις 13 περιφέρειες της χώρας.
    Για το λόγο αυτό προχώρησε στη συγκρότηση επιτροπής που θα αξιολογήσει τους υποψηφίους για το χρίσμα.

    Την επιτροπή που θα προσδιορίσει τα κριτήρια των υποψηφίων και θα κάνει και την τελική επιλογή αποτελούν οι Σωκράτης Ξυνίδης, Θανάσης Τσούρας, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, Ρεγγίνα Βάρτζελη, Δημήτρης Στεφάνου και Λάμπρος Μίχος.
    Την εποπτεία της επιτροπής θα έχει ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ αλλά την ευθύνη για την καθημερινή λειτουργία της θα έχει ο Θανάσης Τσούρας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος6/4/10 19:45

    Ο θεσμός του δημάρχου, μετά τον Καλλικράτη

    Είναιγνωστό ότι αυτό που χρειάζεται η ελληνική αυτοδιοίκηση είναι ουσιαστικά μια πραγματική δημοκρατική διοικητική μεταρρύθμιση, με επιτελικό κράτος, ισχυρές αιρετές περιφέρειες με εσωτερική αποκέντρωση στις νομαρχίες, μητροπολιτική αυτοδιοίκηση στα πολεοδομικά συγκροτήματα, ισχυρούς Δήμους, λαμβάνοντας υπόψη τις γεωμορφολογικές ιδιαιτερότητες τους, με αποκέντρωση στα τοπικά συμβούλια με πόρους και αρμοδιότητες. Αυτό απαιτεί μια ριζοσπαστική φορολογική μεταρρύθμιση που θα παραδώσει φόρους στην Αυτοδιοίκηση, χωρίς να επιβάλλει νέους στους πολίτες, ένα νέο αειφόρο εθνικό χωροταξικό σχεδιασμό, την αποτροπή της πολεοδομικής γιγάντωσης και τσιμεντοποίησης, την ενθάρρυνση της ισόρροπης περιφερειακής και ενδοπεριφερειακής ανάπτυξης.

    Ταυτόχρονα η αυτοδιοίκηση έχει να επιδείξει όλα τα συμπτώματα του «μεγάλου ασθενή», του κράτους: τις πελατειακές σχέσεις, τις σπατάλες, την χαμηλή παραγωγικότητα, την κυριαρχία του «ενός».
    Είναι αναγκαία η μεταρρύθμιση που θα περιορίσει το κράτος στον επιτελικό ρόλο, θα ενισχύσει και θα αλλάξει την αυτοδιοίκηση , βελτιώνοντας την αποδοτικότητά της αλλά και τη συμμετοχή των πολιτών.

    Σε αυτό το πλαίσιο, ο δήμαρχος ενός νέου, μεγάλου (ή μεγαλύτερου) Δήμου, πέρα από την ενασχόλησή του με τα υπάρχοντα προβλήματα, έχει υποχρέωση να παλέψει για να αποκτήσουν οι Δήμοι πραγματικές αρμοδιότητες και δύναμη, και αυτά τα δύο να γίνουν κτήμα των δημοτών. Ζητούμενο είναι η δυνατότητα αμεσότητας και συμμετοχής του πολίτη στις νέες δομές.

    Στις συνθήκες που διαμορφώνει η οικονομική κρίση, ο δήμαρχος θα πρέπει να αγωνιστεί για να δημιουργηθεί ένα νέο σύγχρονο σύστημα οικονομικής διοίκησης και διαχείρισης των οικονομικών των Ο.Τ.Α. Δεν αρκούν πια οι διακηρύξεις περί διαφάνειας και αξιοκρατίας, όταν οι περισσότεροι Δήμοι είναι υπερχρεωμένοι, χωρίς να μπορούν να αποδίδουν στους δημότες ούτε τα βασικά πολλές φορές (καθαριότητα, επαρκή φωτισμό κλπ.).

    Αναγκαίο είναι να εξεταστεί ένας διετής τουλάχιστο «προγραμματικός προϋπολογισμός», στη θέση του γνωστού προϋπολογισμού κονδυλίων. Κάθε δαπάνη να αντιστοιχεί σε κάποιο πρόγραμμα, σχέδιο ή δράση με σαφείς στόχους και μετρήσιμα αποτελέσματα. Ταυτόχρονα πρέπει να παρέχεται η δυνατότητα στους κατοίκους να προσδιορίσουν συγκεκριμένα και δημοκρατικά τη χρήση του δημόσιου χρήματος, δηλαδή να αποφασίζουν τις θεματικές προτεραιότητες των επενδύσεων με ταυτόχρονη επίβλεψη της πορείας των δημοσίων έργων.

    Αξίζει να τονισθεί ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση επικεντρώνει τις προσπάθειες σε επίπεδο περιφερειών, διότι η περιφέρεια θεωρείται μια διοικητική μονάδα με κοινωνική συνοχή και ταυτότητα, σε αντίθεση με μια χώρα όπου όχι απλά υπάρχουν μεγάλες ανισότητες στο εσωτερικό της, αλλά κάποιες φορές υπάρχουν και διαφορετικά θρησκευτικά, φυλετικά, κλπ χαρακτηριστικά.

    ΥΓ. Ανυπομονώ να δω στη δημοσκόπηση που θα δημοσιεύσετε ποιος «υποψήφιος» δήμαρχος έχει τα ανάλογα προσόντα που μπορεί να ανταποκριθεί στις σημερινές συνθήκες που διαμόρφωσε η οικονομική κρίση!!!!!!!!! Ίδωμεν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος7/4/10 08:59

    ΧΕΣΤΗΚΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΙΓΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ.

    1. Πείτε την αλήθεια για την χρεωκοπία της χώρας, στον κόσμο και ξεκουμπιστείτε όλοι.

    2. Φέρτε πίσω αυτά που μας κλέψατε και αφήστε μας ήσυχους.Ο λαός σας έχει γραμμένους εσάς και τους σκατορουφιάνους σας.

    3. Το αποτέλεσμα για σας λαμόγια είναι προδιαγεγραμμένο όσες δημοσκοπήσεις κι άν εμφανίσετε.

    4. Στείλτε τον Φασίστα τον Πάγκαλο που παίζει πάρα πολύ καλά το παιχνίδι των φασιστοειδών όπως και ο δεξιός μπούλης.

    5. Τα χάλια της υγείας ανησύχησαν τον Λοβέρδο και την κυβέρνηση που τον πήγαν κατ΄ευθείαν στο ΝΙΜΙΤΣ, ενώ ο λαουτζίκος θα πέθαινε σαν το σκυλί. Γιατί? Γιατί αυτός δεν είναι Λοβέρδος.Τα καθήκια μήν τα λυπάστε!!!

    6. Ακυρώστε τον Νόμο περί ευθύνης υπουργών και παρατάτε μας.

    7. Πάρτε τα κλεμμένα από τους βρυκόλακες και τους μασόνους βιομήχανους, τις τράπεζες και εφοπλιστές και φύγετε μαζί τους.Δεν θα σας πειράξει κανείς.
    Τα εισιτήρια δικά μας.

    8. Μόνο τους 100 γιατρούς του Κολωνακίου εντόπισαν?? Αλλοι γιατροί και κάθε είδους λαμόγια δεν υπάρχουν σ΄όλη την Ελλάδα??

    Προσπαθούν να μας δουλέψουν, να μας αποπροσανατολίσουν, να μας πείσουν να βάλουμε πλάτη (γιατί λές και φταίμε εμείς για το χάλι) και αυτοί αγωνίζονται και δίνουν τον εαυτό τους για τη χώρα.

    Τί έχει σειρά να ξεπουλήσετε στους Αμερικανογερμανούς τώρα??

    Ο γνωστός (εφημεριδοπώλης) Φωνάρα της Ροδόπης πρωτοστάτης για το προξενείο βλέπω τα γύρισε όλα!!!
    Συνέβει τίποτα????????????? Τα βρήκαμε και τα ....... λαμόγιο???
    Οι διωκτικές αρχές άραγε τι κάνουν????

    Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι μετά από κάθε χειραψία με δάυτους αμέσως πρέπει να μετράς τα δάχτυλά σου μήν σου λείπει κανένα.Τόσο αξιόπιστοι είναι τα αρχιλαμόγια και οι δημοσκοπήσεις τους.
    Ειδικά αυτές είναι μόνο για τους αφελείς, τους παρατρεχάμενους χαφιέδες και τα Αφεντικά τους.

    ΟΥΣΤ!!!!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.