29.8.13

Μεγάλη πυρκαγιά στη Γκιώνα Ξάνθης

Υπό έλεγχο τέθηκε νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης 29 Αυγούστου η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε στην περιοχή της Γκιώνας στην Ξάνθη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Σιδηρόπουλου στο XanthiPress, η φωτιά έκαψε 250 περίπου και πλέον στρέμματα χαμηλής βλάστησης και δέντρων ενώ στο διάβα της προκλήθηκαν και ζημιές σε μελίσσια και άλλες άγρια ζώα.
Για την κατάσβεσή της βρέθηκαν στο σημείο 8 οχήματα και 24 άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ξάνθης, μία υδροφόρα του Δήμου Ξάνθης και μία του Δήμου Αβδήρων, δύο Πυροσβεστικά Οχήματα της Αντιπεριφέρειας καθώς επίσης και ιδιώτες. Όπως ανέφερε  ο Διοικητής της ΠΥ Ξάνθης Χρήστος Καλογουλίδης, απαιτήθηκε επίσης η συνδρομή οχημάτων και ανδρών της Πυροσβεστικής από τη Χρυσούπολη, τη Σταυρούπολη, τον Ίασμο, την Κομοτηνή και την Αλεξανδρούπολη.
Η αιτία της πυρκαγιάς στη Γκιώνα φαίνεται πως είναι αναμμένο τσιγάρο που πέταξε κάποιος οδηγός καθώς η εκδήλωσή της ξεκίνησε δίπλα από την άσφαλτο του επαρχιακού δρόμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.