2.8.13

Ψηφίστηκε η τροπολογία για την κατάργηση φορέων με Προεδρικό Διάταγμα

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από το Α’ θερινό τμήμα της Βουλής η τροπολογία που προβλέπει ότι η κατάργηση ή η συγχώνευση δημοσίων οργανισμών και φορέων μπορεί να γίνεται με Προεδρικά Διατάγματα.
Η τροπολογία προκάλεσε τις αντιδράσεις των βουλευτών της αντιπολίτευσης, που ζήτησαν την απόσυρσή της,  ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ υπέβαλε αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας. Αίτημα για ονομαστική ψηφοφορία υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ και για την τροπολογία που κατέθεσε το υπουργείο Εξωτερικών και η οποία επιτρέπει τις χορηγίες στην ελληνική προεδρία.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης επί της νομιμότητας της τροπολογίας, οι Προκόπης Παυλόπουλος και Νικήτας Κακλαμάνης επιτέθηκαν στον Γιάννη Στουρνάρα, με τον πρώην δήμαρχο Αθηναίων να «απειλεί» τον υπουργό Οικονομικών με … αντικατάσταση.
Ο κ. Παυλόπουλος, σε ένα αιχμηρό σχόλιο κατά του κ. Στουρνάρα, είπε ότι οι βουλευτές της ΝΔ δεν αντιλαμβάνονται την κοινοβουλευτική διαδικασία ως τεστ κοπώσεως, αλλά την αντιμετωπίζουν με αίσθημα ευθύνης.
Ο Νικήτας Κακλαμάνης, από την πλευρά του σημείωσε ότι με την επίμαχη τροπολογία παρακάμπτεται ο έλεγχος της Βουλής, «πάει περίπατο ο πολιτικός έλεγχος», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε πως «σε λίγη ώρα έχετε υπουργικό συμβούλιο, μεταφέρετε στον υπουργό Οικονομικών ότι με όσα λέει και πράττει ειδικά τελευταία, αν ευελπιστεί ότι μέσα από αυτά θα τον ανατρέψουμε, ματαιοπονεί, απλά θα τον αλλάξουμε και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε».

4 σχόλια:

  1. Ανώνυμος2/8/13 16:21

    Αμήν!!!!

    Μέρκελ, κόψε τη πρίζα!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος2/8/13 19:43

    Ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός στα μπάσκετ πάντως, έκαναν σαρωτικές απολύσεις στα τμήματα μπάσκετ πέρυσι, ενώ φέτος και οι 2 μαζί σάρωσαν όλα τα κύπελλα για τα οποία διαγωνίστηκαν. Κατάντια ε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος3/8/13 12:24

    Πρόσφατα η ΑΔΕΔΥ δήλωσε ότι μόνο οι Δ.Υ. πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους. Έτσι εξηγείται ξεκάθαρα η πολιτική πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ.

    Αν διοριστούμε όλοι στο δημόσιο, θα μηδενιστεί το έλλειμμα και θα προκύψει πλεόνασμα στο ΑΕΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος3/8/13 15:21

    Πριν χρόνια γνώρισα ένα μηχανικό ο οποίος αν και διορίστηκε τη δεκαετία του ’80 στη νομαρχία, παραιτήθηκε και άνοιξε δικό του γραφείο. Όταν τον ρώτησα τον λόγο, μου απάντησε: « Διοριστήκαμε καμιά δεκαριά εικοσιπεντάχρονοι και το θέμα συζήτησης μας στους έξι πρώτους μήνες ήταν το πότε και με πόσα ένσημα θα βγούμε στην σύνταξη…»

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.