2.8.13

Η Ξάνθη τις εντυπώσεις … η Σταντάρ Λιέγης το «διπλό» στα «Πηγάδια»

Σε αγώνα για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa League η Ξάνθη ηττήθηκε με 2-1 από την Σταντάρ Λιέγης στα Πηγάδια και πλέον χρειάζεται ένα «θαύμα» στην ρεβάνς (8/8) για να προκριθεί στην επόμενη φάση του θεσμού.
Η Ξάνθη έδωσε χώρο στην αντίπαλο της στην αρχή του αγώνα αφήνοντας σε αυτόν την πρωτοβουλία των κινήσεων και το πλήρωσε αφού στο 18' ο Μουζανγκί Μπία με ωραίο σουτ έκανε το 0-1. Μετά την επίτευξη του γκολ όμως η Βελγική ομάδα χαλάρωσε, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε η Ξάνθη που άρχισε να πιέζει και στο 36' ο Σερζ Ντιέ με φοβερή απευθείας εκτέλεση φάουλ ισοφάρισε για την ομάδα του.
Στο δεύτερο ημίχρονο ο αγώνας ήταν πιο ανοικτός με τις δύο ομάδες να χάνουν εκατέρωθεν ευκαιρίες για να σκοράρουν αλλά η Σταντάρ έχασε την μεγαλύτερη όταν στο 53' ο Κυριακίδης απέκρουσε το πέναλτι που εκτέλεσε ο Μουζανγκί Μπιά.  Η αποβολή του Μπέρτου όμως με δεύτερη κίτρινή κάρτα στο 69' άλλαξε τις ισορροπίες. Η Στάνταρ εκμεταλλεύτηκε την αριθμητική της υπεροχή και στο 74' πήρε και πάλι το προβάδισμα στο σκορ με την κεφαλιά του Μπουλό μετά από κόρνερ.

Ξάνθη (Καραγεωργίου): Κυριακιδης, Γούτας, Βάλλας, Κομεσίδης, Παΐτο, Ντιε, Μπαξεβανιδης (56΄ Μαρίν), Μπέρτος, Μαρσελίνιο, Βασιλακάκης, Μάνταλος (56΄ Ντε Γκούζμαν).
Σταντάρ Λιέγης (Λουζόν): Κουασίμα, Οπαρέ, Αρσλανάγκιτς , Σιμά, Ιαντολί, Μαρκέ, Σισέ (46΄ Μπουγιένς), Μουζανγκί Μπιά, Ντε Καμάργκο, Μπουλό, Εζεκίελ (62΄Μπατσουαγί).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.