28.8.13

Τι λέει τώρα η Δούρου για τον πολεμοχαρή Μπαράκ Ομπάμα;

Θα έχει ενδιαφέρον να μαθαίναμε τι σκέφτεται τώρα η βουλευτής Β’ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου, για τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα.
Αν θυμάστε (κλικ εδώ) η βουλευτής που συνόδευε τον Αλέξη Τσίπρα στο ταξίδι του στην Αμερική, αρθρογράφησε υπέρ του Μπάρακ Ομπάμα (!!!), όπου μέσα στο κείμενο της αναφέρει πως άκουσε την ομιλία του Αμερικανού προέδρου ως εμπνευσμένη από τον Λίνκολν στο Γκέτισμπεργκ και την θεωρεί επάξια με την ομιλία του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ!
Κι ενώ τα τύμπανα του πολέμου στην Συρία ηχούν, το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ ζητούν (και παίρνουν) τις ελληνικές βάσεις για τις επιθέσεις τους, θέλω να ακούσω τι σκέφτεται τώρα η Ρένα Δούρου. Έστω και τώρα, ένα συγνώμη στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα πήγαινε χαμένο…

7 σχόλια:

  1. Ανώνυμος28/8/13 22:07

    Στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ δεν χρωστάει τίποτα. Στους θαυμαστές του Τσοχατζόπουλου χρωστάει συγγνώμη. Μ' αυτούς εκλέγεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/8/13 23:19

    Εμείς τα λέγαμε για το ξανθό ορφανό του Τσοχατζόπουλου αλλά μέσα στον τυχοδιωκτισμό των πρώην ΠΑΣΟΚων που αναζητούν σωτηρία στο ΣΥΡΙΖΑ, λίγοι μας άκουγαν.

    Λουστείτε την τώρα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος29/8/13 07:21

    Μία ακόμη αρνητική συνέπεια του μεγάλου κράτους, που συχνά μας διαφεύγει, είναι η διαώνιση των κομματικά ενσταλαγμένων διαιρετικών τομών στην κοινωνία μέσω του πελατειακού κράτους. Με λίγα λόγια, όταν το κράτος έχει μεγάλο διαθέσιμο budget, το κόμμα που βρίσκεται στην εξουσία θα μοιράσει τα λάφυρα στους δικούς του ανθρώπους, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνητρο στον πληθυσμό για να εμπλακεί στη μαζική πολιτική και να υπηρετήσει τυφλά τις υπάρχουσες διαιρετικές τομές (π.χ. Αριστερά-Δεξιά). Όσο δε μεγαλύτερο είναι το κρατικό budget, τόσο μεγαλύτερο και το κίνητρο. Αντίθετα, αν τα χρήματα μένουν στις τσέπες των φορολογουμένων, τότε αναδιανέμονται μέσω της αγοράς, άρα με γενικώς περισσότερο αξιοκρατικά κριτήρια, καθώς είναι ανέφικτο και ανορθολογικό να προτιμηθούν "τα δικά μας παιδιά" σε ένα περιβάλλον ανταγωνισμού και επιδίωξης κέρδους. Η εναλλαγή ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στην εξουσία επί 30 χρόνια, σε περιβάλλον ενός όλο και μεγαλύτερου κράτους, είναι ίσως ένα από τα καλύτερα ιστορικά παραδείγματα αυτού του φαινομένου στον κόσμο. Όσο πιο μικρό το κράτος, τόσο λιγότερο πολωμένη η κοινωνία, τόσο πιο αρμονική. Εκτός κι αν σκοπός είναι η επανάσταση και η ανατροπή. Εκεί πάω πάσο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος29/8/13 07:30

    Κατά καιρούς γίνονται διάφορες δηλώσεις, οι οποίες σοκάρουν την κοινή γνώμη και προκαλούν θύελλα αντιδράσεων. Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα: η δήλωση του ΓΑΠ στο εξωτερικό τους πρώτους μήνες της πρωθυπουργίας του ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα και η πρόσφατη δήλωση Σταυρίδη ότι αν οι Έλληνες δεν είχαν μέτρια ευφυία το λιμάνι του Πειραιά θα ήταν από τα πρώτα της Ευρώπης.
    Τα πάντα στη ζωή είναι ζήτημα οπτικής. Υπάρχει καταρχήν η οπτική "πέφτω από τα σύννεφα". Συνοψίζεται ως εξής: "διεφθαρμένη χώρα η Ελλάδα; Που ακούστηκε αυτό; Μέτρια ευφυία οι Έλληνες; Ο εξυπνότερος λαός του κόσμου;".
    Υπάρχει η οπτική "Ήταν ανάγκη να τα πεί"; Συνοψίζεται ακολούθως: "Οκ είμαστε διεφθαρμένοι, αλλά ήταν ανάγκη να το κάνει βούκινο; Μπελάδες στο κεφάλι μας θα βάλουμε αντί να κοιτάξουμε πως θα ξεγελάσουμε τους κουτόφραγκους;"
    Υπάρχει τέλος και η οπτική "Το θέμα είναι αν τα είπε ή αν ισχύουν;" Συνοψίζεται ως εξής: "έστω ότι δεχόμαστε πως το να βγει ενας πρωθυπουργός στο εξωτερικό και να δηλώσει ότι κυβερνά μια διεφθαρμένη χώρα είναι σφάλμα. Έστω ότι δεχόμαστε πως η μη σωστή αξιοποίηση του λιμανιού του Πειραιά δεν οφείλεται σε μέτρια ευφυία των Ελλήνων, αλλά σε διοικητικές και συνδικαλιστικές παθογένειες του ελληνικού κράτους (που αυτό πιστεύω κι εγώ), θα κάνουμε επιτέλους κάτι για να πάψει αυτή η χώρα να είναι διεφθαρμένη και να αξιοποιηθεί σωστά το λιμάνι του Πειραιά και η δημόσια περιουσία εν γένει; Έχουμε να κάνουμε κάτι παραγωγικότερο και χρησιμότερο από το να διαμαρτυρόμαστε για τους δευτερεύοντες τύπους και να βάζουμε κάτω από το χαλί τα προβλήματα της πρωτεύουσας ουσίας;"
    Αυτές είναι οι τρεις οπτικές. Μένει στον καθένα να επιλέξει ποια του ταιριάζει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος29/8/13 07:34

    Λάβρος ο παπαδημούλης. "Όποιος εμπορεύεται τη φώτο ενός νεκρού για να "πουλήσει" διαπράττει μεγάλη αθλιότητα. Ελπίζω να λογοδοτήσει στη δικαιοσύνη" αναφερόμενος στο "πρώτο θέμα" το οποίο δημοσίευσε φώτο του αυτόχειρα Μιχάλη Ασλάνη.

    Συμφωνώ 100%, επαυξάνω αν θέλετε και μου προκαλεί αναγούλα η υπόθεση. Θα ρωτούσα παραταύτα εντελώς φιλολογικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα εκλεκτά του στελέχη που καλούσαν τον "λαό" σε επανάσταση για την "δολοφονία" του νεαρού στο τρόλεϊ, για την "δολοφονία" των νεαρών στην Λάρισα απο το "μαγκάλι του μνημονίου" που βγάζουν ετυμηγορίες και στήνουν λαϊκά δικαστήρια πατώντας στα πτώματα όποιου βρουν μπροστά τους, τι ακριβώς κάνει;

    Καπηλεύεται ρε Παπαδημούλη τους νεκρούς για να "πουλήσει" όπως λες κι εσύ. Αυθαίρετα, στοχοποιώντας κόσμο, βαφτίζοντας αντιφρονούντες ως υπερασπιστές δολοφόνων και κάνοντας αυτό που ξέρει καλά να κάνει η αριστερά. Ανέξοδη "πολιτική" με τα λεφτά, τον πόνο και το αίμα των άλλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος29/8/13 07:47

    Ειρηνική ανατροπή είπε ο Παπαδημούλης χθες το πρωί. Τα καδρόνια να τα κρατήσω για το τζάκι Δημήτρη μου δηλαδή ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος29/8/13 08:25

    ΑΦΟΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΙΣΤΕ ΤΟΣΟ ΕΝΟΧΛΗΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΗΝ "ΑΝΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ" ΤΗΣ ΔΟΥΡΟΥ (ΣΙΓΑ ΤΑ ΩΑ....) ΚΑΙ ΤΟΣΟ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, ΔΕ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ;;;

    Η ομάδα Τσίπρα-Λαφαζάνη και παλαιοκομματικών του ΠΑΣΟΚ κηρύσσουν «ανένδοτο» με σκοπό να κυβερνήσουν το συντομότερο δυνατόν. Η πολιτική αστάθεια αποτελεί αναπόδραστη πραγματικότητα. Οπως ακριβώς το φοβούνται οι ξένες πρωτεύουσες. Αλλά και οι αγορές, οι επενδυτές και η μεσαία τάξη της χώρας. Αρα, η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ θα περιορίσει, αντικειμενικά, την ισχύ των Σαμαρά-Στουρνάρα ενόψει της κρίσιμης ευρωζωνικής διαπραγμάτευσης.

    Γιατί όμως η αριστερή αξιωματική αντιπολίτευση, που μοιάζει έτοιμη να επαναλάβει την πολιτική κάλυψη της κοινωνικής αναταραχής του 2008 ή του καλοκαιριού του 2011, αρνείται να εξηγήσει με σαφήνεια τα βασικά μεγέθη του κρατικού προϋπολογισμού που θα ψηφίσει, αν έχει, κατά τον προσεχή Δεκέμβριο, την ευκαιρία;

    Αντίθετα με όσα «υπόσχονται», ο προϋπολογισμός θα είναι πλεονασματικός; Αφού η καταγγελία του εξωτερικού δανεισμού απαγορεύει τη χρηματοδότηση οιουδήποτε ελλείμματος. Εκτός αν προετοιμάζουν αναγκαστικό δανεισμό από εσωτερικούς πόρους, οπότε έχουν την υποχρέωση να το διατυπώσουν εδώ και τώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.