27.8.13

Σε διαθεσιμότητα τον Δεκέμβρη οι υπάλληλοι των Δημοτικών Επιχειρήσεων

Εμφανής είναι η πρόθεση της κυβέρνησης να βάλει σύντομα μπροστά και το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας το οποίο αναμένεται να υλοποιηθεί από τον Οκτώβρη έως τον Δεκέμβρη. Οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται από το κυβερνητικό στρατόπεδο, αναφέρουν πως οι ΟΤΑ θα είναι εκείνοι που θα σηκώσουν το μεγάλο βάρος.
Στόχος της κυβέρνησης είναι να αποσυνδέσει το δεύτερο κύμα διαθεσιμότητας από τις απολύσεις αναδεικνύοντας, παράλληλα τη διαδικασία αξιολόγησης του προσωπικού. Ωστόσο, κυβερνητική πηγή τονίζει, ότι «από την επιτυχία του πρώτου κύματος της κινητικότητας θα εξαρτηθούν πολλά. Εάν πετύχει το πρώτο κύμα, μπορούμε ενδεχομένως να ζητήσουμε παράταση η μια άλλη φιλοσοφία. Άλλωστε η κινητικότητα δεν συνδέεται απαραίτητα με τις απολύσεις αλλά με την εύρεση μιας άλλης εργασίας στο δημόσιο».
Όπως έχει προαναγγελθεί το μεγαλύτερο βάρος για το δεύτερο κύμα αναμένεται να σηκώσουν οι φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης κάτι που έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από την πλευρά των ΟΤΑ, ενώ ένα επιπλέον ζήτημα είναι πως μπαίνουμε σε χρονιά εκλογών, καθώς το καλοκαίρι του 2014 θα πραγματοποιηθούν οι δημοτικές εκλογές.
Σε πρώτη φάση οι πρώτοι που θέτουν υποψηφιότητα, είναι οι 5.000 υπάλληλοι που έχουν προσληφθεί σε δημοτικές επιχειρήσεις εκτός ΑΣΕΠ και μετακινήθηκαν σε κεντρικές υπηρεσίες των δήμων. Σύμφωνα με τα κριτήρια αξιολόγησης του προσωπικού που έχει θέσει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στην κόκκινη ζώνη της διαθεσιμότητας αναμένεται να τεθούν κυρίως οι υπάλληλοι που ανήκουν στις κατηγορίες του διοικητικού προσωπικού, έχουν προσληφθεί στο παρελθόν σε δημοτικές επιχειρήσεις εκτός ΑΣΕΠ και έχουν μεταταχθεί σε κεντρικές υπηρεσίες των δήμων.
Το σίγουρο είναι πως η κυβέρνηση ετοιμάζεται από τώρα να μπει σε διαδικασίες διαπραγμάτευσης με την Τρόικα και επιθυμεί να έχει ένα ολοκληρωμένο πλάνο στο χέρι ως ισχυρό χαρτί.

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος27/8/13 20:07

    Εκδρομή της ΔΕΥΑΚ με 100 ευρώ στην Πάρο και Κυκλάδες έχετε ξαναδει? Κι όμως μόλις γύρισαν οι καυμενούληδες. Ποιός τα πληρώνει κύριε δήμαρχε. Να μας πείτε. Μήπως με τον λογαριασμό μας εμείς τα κορόιδα?Και πόσο παραπάνω παίρνουν όλοι οι εργαζόμενοι στις δημοτικές επιχειρήσεις, πολύ παραπάνω από τον δάσκαλο, τον καθηγητή, τον γιατρό του ΕΣΥ?
    Βγάλτε τα πρώτα και μετά να σας λυπηθούμε.
    Για την εκδρομή κύριε Δήμαρχε είστε συνυπεύθυνος αν πληρώνει η ΔΕΥΑΚ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος28/8/13 15:58

    γενικος οι δημοτικες επιχειρισεις είναι γεματες απο οικονομικα σκάνδαλα διοικητικων συμβουλιων. και οπως λεει και ο 20:07 οι ΔΕΥΑ ειναι γεματες με προσωπικο που διοριστηκε με πλαστα δικαιολογητικά. Ενας ελεγχος αν γινει θα φυγουν οι μισοι. Και ιδιως εκεινος ο μισητος παυλοπουλος που με το 164 μονιμοποιησε ενα σωρό αχρηστους με πλαστα διακαιολογητικα προυπηρεσιων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος28/8/13 23:06

    Παλιά η ΔΕΥΑΚομοτηνής είχε πολύ "στενή συνεργασία" με τη SIEMENS. Τώρα άραγε έκοψε τις κακές παρέες; Όχι εγώ δεν πιστεύω ότι εξακολουθεί να έχει πάρε δώσε ύψους 750.000 € με πολύ πίεση της τωρινής διοίκησης... Αποκλείεται αυτά είναι συκοφαντίες... Στο κάτω κάτω είναι πολύ απλό ο κ. Καρασταύρου να δηλώσει δημόσια ότι δεν έχει καμιά οικονομική σχέση άμεση ή έμμεση η ΔΕΥΑΚ με την αμαρτωλή SIEMENS τα τελευταία 3,5 χρόνια...Ούτε εξάλλου γίνονται απευθείας αναθέσεις μελετών... Ούτε κόβονται εικονικά εντάλματα μικροποσών για να πληρώνονται εργάτες καθαριότητας εκεί στα παραλιακά χωρία και στον Αίγειρο... Σίγουρα όλα τα παραπάνω είναι συκοφαντίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.