27.8.13

Το θέμα του κόστους πετρελαίου θέρμανσης φέρνει στην βουλή ο Μαρίνος Ουζουνίδης

Ερώτηση για το δυσβάσταχτο κόστος του πετρελαίου θέρμανσης για τα νοικοκυριά του Έβρου, κατέθεσε ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνος Ουζουνίδης. Στην ερώτηση, η οποία απευθύνεται στον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τονίζονται τα εξής:
«Πλησιάζοντας στο τέλος του καλοκαιριού επανέρχεται στο προσκήνιο το θέμα της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης και οι κάτοικοι του νομού Έβρου εκφράζουν έντονα την ανησυχία τους για τον δύσκολο χειμώνα που ακολουθεί. Το δυσβάσταχτο κόστος του πετρελαίου θέρμανσης σε συνδυασμό με τους υψηλότατους δείκτες ανεργίας της περιοχής βυθίζουν ολοένα και περισσότερο τα νοικοκυριά προς την απόλυτη εξαθλίωση.
Η Κυβέρνηση οφείλει να λάβει υπόψη πως ο Έβρος είναι μια εξαιρετικά ευαίσθητη περιοχή με κλιματικές ιδιαιτερότητες, όπου ο χειμώνας διαρκεί σχεδόν μισό χρόνο. Εξάλλου, η περσινή κατακόρυφη πτώση διάθεσης πετρελαίου θέρμανσης επιβεβαιώνει τη στροφή των κατοίκων σε άλλες μορφές εναλλακτικής θέρμανσης, οι οποίες ορισμένες φορές έχουν αρνητικές επιπτώσεις τόσο στην υγεία των κατοίκων της περιοχής όσο και στο ίδιο το περιβάλλον.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο Υπουργός:
  • Ποια μέτρα προτίθεται να λάβει η Κυβέρνηση για την ουσιαστική στήριξη των κατοίκων του νομού Έβρου στο θέμα του πετρελαίου θέρμανσης;
  • Εξετάζεται η περίπτωση χορήγησης σχετικού επιδόματος, και αν ναι, ποιοί θα είναι οι δικαιούχοι και πότε θα το λάβουν;».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.