30.8.13

Πιο μπροστά από τον Σαμαρά κι απ’ τον Βενιζέλο ο Δήμαρχος Κομοτηνής

Τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα που έφερε η κρίση άρχισαν να φαίνονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με τον Δήμο Κομοτηνής να παίρνει την απόφαση να εκχωρήσει μέρος της περιουσίας του.
Έτσι, το πάρκινγκ μετά το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ροδόπης θα δοθεί σε ιδιώτη, μετά την αδυναμία του Δήμου Κομοτηνής να το εκμεταλλευτεί, καθώς οι δημοτικοί αστυνομικοί που επιτηρούσαν την λειτουργία του, θα τεθούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας σε λίγες ημέρες. Διαβάστε την συνέχεια…

35 σχόλια:

  1. Ανώνυμος30/8/13 22:36

    Εύγε άσκολσουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος31/8/13 03:44

    To απόλυτο μπάχαλο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κομοτηναίος31/8/13 09:11

    «Κτηματομεσίτης ή δήμαρχος»;

    Το να δημιουργείς είναι σαν να έζησες δυο φορές,
    Το να μην δημιουργείς και να απαξιώνεις έργα προγενέστερων είναι σαν να «ήρθες, είδες και απήλθες».
    Αυτό συμβαίνει με τον δήμαρχο κ. Πετρίδη ο οποίος απαξίωσε ότι παραγωγικό δημιούργησαν οι προγενέστεροι δήμαρχοι, και είτε ενοικίασε είτε τα εγκατέλειψε τα έργα ανενεργά με στόχο να απολέσουν την πραγματική τους ονομαστική αξία ώστε να τα μεταβιβάσει σε ευτελέστερη τιμή αξία σε τρίτους η δημοτική αρχή.
    Η αξιοποίηση της περιουσίας του δήμου είναι κάτι άγνωστο για αυτόν ακόμη ξεπέρασε τους τροϊακανούς και τους Σαμαρο-Βενιζέλους οι οποίοι με το δίλληματικό πρόσχημα «για τη σωτηρία της πατρίδας» ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία». Ποια η διαφορά του κ. Πετρίδη από το δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου; Καμία.
    Ο κ. Πετρίδης το Θεάρεστο έργο της ενοικίασης και μελλοντικής πώλησης έναρξη έκανε με το τουριστικό περίπτερο της Νυμφαίας, συνέχισε με την εγκατάλειψη και καταστροφή των κατασκηνώσεων της Πανδρόσου, την ίδια τακτική και χειρότερη ακολούθησε για την παραλιακή ζώνη του Φαναρίου. Και αφού στένεψε τους δρόμους τους μετέτρεψε σε σοκάκια προς χάριν των ποδηλατοδρόμων ήρθε η σειρά του πάρκινγκ να ενοικιασθεί, αφού οι θέσεις στάθμευσης στο κέντρο ελαττώθηκαν κατά 50% περίπου. Το δυσεύρετο αγαθό πληρώνεται πανάκριβα η τιμή δήμαρχε ρυθμίζεται από την προσφορά κα ζήτηση.
    Μην αρνηθεί ο δήμαρχος ότι διπλωμάτης εν ενεργεία τρίτης χώρας βλέποντας και ζώντας την εγκατάλειψη και καταστροφή έκανε προσφορά για την αγορά της Τσανακελείου Σχολής ένατη τιμήματος όσον είναι οι περιβόητες οφειλές του Δήμου Κομοτηνής που ανέρχονται σε εκατομμύρια ευρώ όπως ισχυρίζεται ο ίδιος ο κ. Πετρίδης και τις οποίες δεν γνωρίζουν οι δημότες. Ρεζίλια πράγματα δηλαδή.
    Τελικά τι ψηφίσαμε και εκλέξαμε κτηματομεσίτη ή δήμαρχο; Μάλλον κτηματομεσίτη, εύκολο επάγγελμα κα επικερδές.
    Κομοτηναίος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος31/8/13 13:18

      1. Μπορεί να πεί κανείς πόσο στοίχησε στους Κομοτηναίους, η λειτουργία του τουριστικού Περιπτέρου, όταν διοικούνταν απο μη γνωρίζοντες το αντικείμενο.
      2. Προτείνω στον Κο Δήμαρχο τώρα που, ενώ χρειαζόταν ενίσχυση, καταργείται η Δημοτική Αστυνομία, να ντυθεί Δημοτικός Αστυνόμος και να αστυνομεύει την Κομοτηνή. (Πάρκο, Ποδηλατόδρομους , Πάρκινγκ, Παζάρι, κλπ)

      Διαγραφή
  4. Ανώνυμος31/8/13 10:09

    Δηλαδή για να λειτουργήσει το Πάρκινγκ, αν δεν υπάρχουν δημοτικοί αστυνομικοί δεν γίνεται.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος31/8/13 12:07

    Δεν κατάλαβα αν ο υπογράφων Νίκος Βαβατσικλής επαινεί ή ψέγει το δήμαρχο.

    Δεδομένης της γενικής κατάστασης ο Πετρίδης είναι το καλύτερο σημείο ισοροοπίας για την πόλη πέραν συνηθισμένης γκρίνιας που όλοι μπορούμε να έχουμε. ΑΡκεί να μην μας ξενερώνει με την έλλειψη προσωπικότητας και το πολύ χαμηλό προσωπικό και θεσμικό του προφίλ (δεν αρκεί η συμμετοχή του στην ΚΕΔΕ).

    Σωστός ο Δαπεργολας που λεει ότι ο Πετρίδης δεν έχει όραμα αλλά δεν ξέρω αν μας ενδιαφέρει να έχει όραμα αυτή τη στιγμή κάποιος. Και αν έχει κιόλας κάποιος άλλος. Ο Δαπεργολας ο ίδιος είναι εκτός πραγματικότητας ψεκασμένος που περιμένει να ωφεληθεί δια της πλαγίας από την κρίση.

    Ο Νίκος Βαβατσικλής πάντως ειδικά οφείλει να εξηγηθεί πιο καθαρά για το πώς τοποθετείται απέναντι στο δήμαρχο σαν σχολιαστής, γιος και εξ απορρήτων του πρώην δημαρχου και δεξί χέρι του περιφερειάρχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ανώνυμος1/9/13 08:24

    Καλα κοντα τρια χρονια Δημαρχος ο κ. Πετρισης πρωτη φορα κανει κατι σωστο και διαμαρτυρεστε ? ειναι η μονη σωστη κινηση για τα εσοδα του Δημου γιατι ολα οσα οραματιστηκε και εκτελεσε ηταν αποτυχια, και μαλιστα εγιναν απο εναν ανθρωπο που περιμενες περισσοτερα και δεν εκανε ουτε τα βασικα. Το τουριστικο περιπτερο στην Νυμφαια γιατι το κραταει ο Δημος και δεν το εκχωρει σε ιδιωτη (να το κανει αγνωριστο) για να βολευει θεσεις δικων του ανθρωπων σε προεδρους επιχειρησεων (και δεν μιλαμε για υπαλληλους)?Το μονο που δεν μπορεσε κανεις Δημαρχος σε αυτην την πολη ειναι να δουλεψουν οι υπαλληλοι του Δημου!!! Τοσο δυσκολο ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ανώνυμος1/9/13 22:51

    ΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΑΣ ΕΒΑΖΕ ΜΕΣΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ! Ο ΠΕΤΡΙΔΗΣ ΤΟ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΗΡΕ 50.000 ΕΥΡΩ ΜΕΤΡΗΤΑ ΚΑΙ 2.000 ΕΥΡΩ ΕΝΟΙΚΙΟ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ! ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΚΙΓΚ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/9/13 17:36

      Δώστε και τά νεκροταφεία τότε κεράκι και φραγκάκι

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος2/9/13 21:46

      Τα μουλμανικά νεκροταφεία δεν μπορούν να τα δώσουν. Αν μπορουσανθα προκαλούσαν διπλωματικο επισόδο.

      Διαγραφή
  8. Ανώνυμος1/9/13 22:57

    Καλά ρε ανώνυμε "Κομοτηναίε¨πάλι το Δήμαρχο είδες στον ύπνο σου; Πάντως σε παραδέχομαι, 9 το πρωί και απολύτως εναργής και ευφράδης!!! Ε, 40 χρόνια φούρναρης...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ανώνυμος2/9/13 07:54

    Δρομολογείται η παραχώρηση των Δημοτοκών Σφαγείων σε ιδιώτη.
    Ο Άδωνις Γεοωργιάδης δεν πιάνει μια μπρος στον πωλητή Γιώργο Πετρίδη. Γρήγορα πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ ο δήμαρχος Κομοτηνής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ανώνυμος2/9/13 14:15

    Άλλο εκχώρηση, παραχώρηση, ξεπούλημα και άλλο δημόσια και διαφανής δημοπρασία για ενοικίαση. Τώρα γιατί κάποιοι επιμένουν να βαφτίζουν νόμιμες διαδικασίες ως ξεπούλημα... Πάντως οι κομοτηναίοι για πολλά χρόνια πλήρωναν και το τουριστικό, και τα σφαγεία και τα πανηγύρια,και τα γούστα και την εκλογή κάποιων... Αν τους φταίει τώρα ο Πετρίδης που συμαζεύει τα ασυμάζευτα, γιαυτό υπάρχουν τα μπλόγκς και τα ανώνυμα σχόλια για να εκτονώνεται ο κάθε πικραμένος.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/9/13 19:10

      Όπως κι εσυ. Και πληρώνεσαι και εκτονώνεσαι

      Διαγραφή
  11. Ανώνυμος2/9/13 15:34

    Ερχονται οι εκκαθαρίσεις των πρωην διοικησεων του τουριστικου, των κατασκηνωσεων και ολων των αλλων "κερδοφορων" περιουσιακων στοιχειων του δήμου Κομοτηνης (πρωην δεν ειναι μονο ο Κοτσάκης.

    Καλα βρε δημαρχε, τετοιο εγκλημα; Μονο κατι εκατονταδες χιλιαδες ευρωπουλα στοιχιζαν τα μπερεκετια τους στον κοσμακι. Και εσυ τα ...ξεπουλας για μερικά ψωροχιλιάρικα το μήνα;

    κι αμα ξαναρθουν αυτοι η οι επιγονοι τι θαχουν για να παιζουν στην υγειά των κοροιδων;
    Απαραδεκτος, απαραδεκτος δημαρχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος2/9/13 16:22

      ΕΤΣΙ ΜΠΡΑΒΟ ΣΙΜΟ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ.ΣΤΟΝ ΠΑΠΑΔΡΙΕΛΛΗ ΑΝΑΦΕΡΕΣΑΙ? ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΑΚΟ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΤΕ?

      Διαγραφή
    2. Ανώνυμος2/9/13 18:29

      Αν υποψιαστώ ότι τα γράφει ου Σίμους ........ θα πεθάνω.....

      Διαγραφή
    3. Σίμος3/9/13 14:55

      Έχω πολύ καλύτερα πράγματα να κάνω στη ζωή μου απ' το να γράφω ανώνυμα κείμενα. Χαίρομαι πάντως που έστω και ακούσια, βοηθάω στην ψυχική αποφόρτιση ορισμένων. Θέλει δουλειά όμως. Venceremos φίλε.

      Αντίο.

      ΥΓ : ου Σίμους !!! Πολύ δουλειά.

      Διαγραφή
  12. Ανώνυμος2/9/13 19:52

    Αφου οι ειλικρινείς της ΔΗΜΑΡ αγωνιούν για την κεντροαριστερά γιατί διάλεξαν τον Πεταλωτή;;;

    Μπορούσαν να πανε στον Χατζηοσμάν, στον ΆΡη κτλ να συζητήσουν για το μέλλον της κεντροαριστεράς. Που δεν ψάχνουν για οφφίκια και δεν θα τους δούλευαν.

    ΆΣε Δάμωνα, δε βγαίνει η ανακοίνωση. Μην γράφεις εν θερμώ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Ανώνυμος2/9/13 21:43

    egw padws ws eleytheros epagelmatias padws meta apo ola osa exei kanei gia mas kai ton klado mas o ''aksiotimos'' kyrios dhmarxos gia na mas voitthisei kleinontas ta magazia mas...stis epomenes ekloges na ginei o kafetzhs dhmarxos kai o dhmarxos kafetzhs ....dioti ap oti fenetai o kafetzhs exei perisoteres gnwseis apo ton kyrio PETRIDI xwris na thelw na ypovivasw ton filo mou ton kafetzh....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Ανώνυμος3/9/13 00:51

    Τα νεκροταφεία λειτουργούν πλέον σωστά με ελάχιστο προσωπικό,τώρα θα τα δώσουν?Τόσα χρόνια τι έκαναν οι προηγούμενες διοικήσεις?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ανώνυμος3/9/13 11:04

    Τελικά η ψυχανωμαλία καλπάζει!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Ανώνυμος3/9/13 19:24

    Kαι τι να κάνει άλλο ο Δήμος δηλαδή?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος3/9/13 23:01

      Όπως πάνε τα πράγματα μόνο πιστοποιητικά θανάτου θα εκδίδει κι" αυτά με το μπάχαλο που επικρατεί τώρα αν το καταφερει.

      Διαγραφή
  17. Ανώνυμος3/9/13 19:53

    δημαρχε χαιρετισματα απο το caffeine

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος6/9/13 02:13

      Με τα παράνομα τραπεζοκαθίσματα που έκλεισαν την Βενιζέλου δήμαρχε , από την Κομοτηνή την πόλη του μπάχαλου δήμαρχε

      Διαγραφή
  18. Ανώνυμος6/9/13 10:27

    Οι καφετζήδες κάνουν κομάντο στη Κομοτηνή, για ποια Τοπική Αυτοδιοιήση μιλάμε. Μπράβο τους καφετζήδες. Παλιά οι "περιθωριακοί" ήταν οι καφετζήδες οι κυνηγημένοι κομμουνιστές, σήμερα είναι γόνοι αστικών και μεγαλοαστικών οικογενειών το ίδιο συνάφι του κ. Πετρίδη και αρκετών δημοτικών συμβούλων. Και ο κ. Πετριδης μεχρι πρότινος εκμεταλλευόταν σκυλαδικο στην οικοδομή του εργολάβου κ. Πίτατζη στην οδό Νικολάου Ζωϊδου. Με τον εκπολιτισμένο τίτλο "Μουσική Σκηνή".

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  19. Ανώνυμος6/9/13 13:48

    ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΥΧΑΝΩΜΑΛΙΑ ΚΑΛΠΑΖΕΙ ΚΑΙ Η ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΛΗΤΕΙΑ! ΠΙΑΤΣΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΣΑΙ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  20. Ανώνυμος6/9/13 15:14

    Καλα που υπαρχουν και οι "καφετζηδες" και εκπολιτιζεται-αναβαθμιζεται λιγο η πολη αν περιμεναμε απο τον Δημαρχο θα τα εκανε "μουσκεμα" παλι, οσο για τα αλλα κουμουνιστικα με τους γονους ειναι αρκετα ξεπερασμενα ξεκολιστε δειτε λιγο μπροστα σας και δειτα και αυτους που ανοιξαν τις καφετεριες και μετα μιλαμε για γονους και κοκκινα αλογα, και για να μην παρεξηγηθω ΔΕΝ εχω καφετερια η καταστημα υγειονομικου ενδιαφεροντος ειμαι ιδιωτικη υπαλληλος σε εργοστασιο εχω βγαλει ομως τις παροπιδες και την μανια καταδιωξεως χρονια τωρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  21. Ανώνυμος6/9/13 20:37

    Γράψτε, γράψτε κατά του δήμαρχου. Το μόνο που θα καταφέρετε είναι τα παρασύρετε κανένα φουκαρά να κατεβεί αντίπαλος και να φαει τα μούτρα του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ανώνυμος6/9/13 23:15

    Ποιος ή ποιοι πραιτοριανοί της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου κατεβάζουν και παίρνουν το πανό των διαμαρτυρομένων καθηγητών από το κιόσκι της κεντρκής πλατείας;
    Ξέρουμε ότι αυτή η κυβέρνηση αντί παιδεία θέλει τη δουλεία των Ελληνοπαίδων.
    Κύριε Ζηλούδη έτσι και αλλιώς στη πόλη της Κομοτηνής αναδύει μπόχα και δυσωδία αφού εσείς σαν αντιδήμαρχος καθαριότητας δεν ενδιαφέρεσθε για την υγεία των δημοτών. Εκτός από τα άτυπα καθήκοντά σας κ Ζηλούδη να παριστάνεται την ουρά του Μητροπολίτη, ψάξτε και βρείτε τον πραιτοριανό που κατεβάζει και κλέβει το πανό των διαμαρτυρομένων καθηγητών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  23. Ανώνυμος7/9/13 00:43

    PIAZZA έχεις μεγάλο κόλημα με το Δήμαρχο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  24. Ανώνυμος7/9/13 10:28

    "ΑΝΩΝΥΜΕ 10:27", ΟΥΤΕ ΓΟΝΟΥΣ ΟΥΤΕ ΟΝΟΥΣ.. ΕΙΣΑΙ Ο ΜΑΓΚΕΣΤΕΡΟΣ ΟΛΩΝ, ΕΙΣ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΪΔΩΝ (ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ).. ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ, ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΤΟΥ Κ#ΛΟΥ ΚΑΙ ΛΑΣΠΗ ΣΤΟΝ ΑΝΕΜΙΣΤΗΡΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  25. Ανώνυμος8/9/13 19:43

    Εκεί που οι βαμβακάδες εγκαινίαζαν επιδοτούμενα κλωστοϋφαντουργία και εκκοκκιστήρια, σήμερα εγκαινιάζουν καφεσαντάν.
    Εκεί που οι μηχανικοί ανακάτευαν το σκυρόδεμα ως μεγαλοεργολάβοι, σήμερα ανακατεύουν τον καφέ στα καφεσαντάν.
    Κατάντια της Ελληνικής επιχειρηματικότητας το έτος 2013.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  26. Ανώνυμος8/9/13 20:20

    Η επανάσταση της δωρεάν γνώσης.
    ΟΙ ΕΝΟΧΛΗΤΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ μπορούν να κρύβονται εκεί που δεν τις περιμένεις.
    Στο προαύλιο του Χάρβαρντ, λίγο μετά την είσοδο που γράφει «Veritas», δηλαδή «αλήθεια» στα λατινικά, μπορείς να καταλάβεις τις λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά.
    Όπως γράφει στο BHmagazino ο Παναγιώτης Βλάχος (σελ.24) που έζησε μία χρονιά στο Χάρβαρντ, φοιτώντας στη Σχολή Διακυβέρνησης John F. Kennedy, πέρα από τις εγκαταστάσεις, τις προσωπικότητες τα μαθήματα και την ανταλλαγή απόψεων, το πνεύμα που διέπει τον χώρο είναι το εξής:
    «Σημασία έχει εσύ τι θα κάνει για τη χώρα σου, την κοινότητα, τον δήμο, τον συνάνθρωπό σου. Όχι το αντίστροφο. Και όταν λέμε «εσύ», εννοούμε τους πάντες.
    Από τον Μπιλ Γκέιτς μέχρι τον νεότερο φοιτητή».
    Αν κάνουμε αυτή την αναγωγή στην Ελληνική πραγματικότητα, θα καταλάβουμε γιατί συμβαίνουν.

    ΥΓ. Από τη στιγμή που η δημοτική αρχή δεν διέπεται από πνεύμα ανταλλαγής απόψεων και συνεργασίας και αφαιρεί κατά κάποιον τρόπο από τους δημότες το δικαίωμα του εκφράζεσθαι και της συμμετοχής στη λήψη των αποφάσεων …… οι δημότες οφείλουν ναι μην σιωπούν αλλά να εκφράζονται με οποιονδήποτε τρόπο για τα προβλήματα του δήμου τους ή της κοινότητάς τους. Η εποχή των μονοπρόσωπων και ετερόφωτων αποφάσεων ανήκει πια στο παρελθόν και αυτό πρέπει να το κατανοήσουν οι δημοτικοί άρχοντες και να το υιοθετήσουν αποφασιστικά και μαχητικά οι δημότες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.