13.8.13

Επίσκεψη σε συσκευαστήρια σταφυλιών από τους αρμοδίους της ΠΕ Καβάλας

Επίσκεψη σε συσκευαστήρια σταφυλιών του Δήμου Παγγαίου στις περιοχές Ελαιοχωρίου, Μυρτοφύτου και Φωληάς πραγματοποίησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αρχέλαος Γρανάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης ΑΜ-Θ, Γιώργος Γερομάρκος και ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Καβάλας, Λεωνίδας Καστανάς.
Η εικόνα που αποκόμισαν από την δραστηριότητα των εξαγωγών είναι αρκετά καλή αναφορικά με την ποικιλία «βικτώρια» και οι τιμές των προϊόντων εξελίσσονται ικανοποιητικά.
Διατυπώθηκε αγωνία για το πώς θα εξελιχθεί η αγορά για την ποικιλία «σουλτανίνα» καθώς, οι κλιματολογικές συνθήκες, σε άλλες χώρες όπως και στη χώρα μας, έχουν επηρεάσει την περίοδο πρωιμότητας και οψιμότητας με αποτέλεσμα να συμπίπτει η περίοδος παραγωγής-εμπορίας με άλλες ανταγωνίστριες ευρωπαϊκές χώρες (Ιταλία, Ισπανία).
Επίσης, τέθηκαν προς συζήτηση οι προοπτικές των προϊόντων, εξαιτίας της προσφοράς νέων προϊόντων από τους ανταγωνιστές και έγινε αναφορά στη συμβολή της πολιτείας στην καθοδήγηση των αγροτών στις νέες καλλιέργειες, όπως επίσης και στα προβλήματα συγκομιδής και επεξεργασίας των προϊόντων.
Γενικότερα εκφράστηκε αισιοδοξία ότι θα είναι μία καλή σχετικά χρονιά για τους παραγωγούς και τους εξαγωγείς.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Η Piazza del Popolo δημοσιεύει κάθε σχόλιο. Θεωρούμε ότι ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε.